15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tropisk skjønnhet i hagen din kobea klatring

Når jeg kjøpte frø, tok jeg med meg en pose med lilla kobei, jeg likte virkelig de store klokkene. Fortell oss mer om planten og hvordan den dyrkes. Jeg har aldri sett slike blomster her..

kobea blomstrer Elskere av lianer vil sette pris på den fantastiske gjesten fra tropene – klatringskobei. Fantastiske store klokker med innpakket kronblad, upretensiøs omsorg og rask vekst av busken gjør den til en av de mest ønskelige plantene i hagen, spesielt hvis du trenger å dekorere stedet.

Kobeya klatring er den mest populære typen flerårig vintreet som dyrkes i det lokale klimaet, som også kalles klosterklokker.

Hvordan ser en plante ut?kobei bush

Klatringskoben er en lianaformet blomstrende busk med lange skudd. De kan bli opptil 7 m lange, mens de har seige antenner som klamrer seg til den minste støtten og grenene vedvarende kryper oppover og fanger et stadig større territorium. Gitt at kobei vokser raskt, danner liana snart et kontinuerlig deksel av komplekse fjærete blader..

Blomstringen av kobei er veldig spektakulær: I juli vises store, opptil 9 cm i diameter, avrundede klokker blant løvet på lange pedikler. De kan enten være single eller flere på hver peduncle. Klokkebladene vendes utover, og trådlignende støvdragere titter ut fra midten. I begynnelsen er knoppene umerkelige, gulgrønne og knapt synlige, men når de blomstrer, blir de lilla eller hvite. På slutten av blomstringen, som varer til frost, bindes esker med runde frø på plass. Dessverre har vi ikke tid til at de modnes..

Voksende funksjonerhvit kobea

Kobeiens hjemland er Afrika, som etterlater seg et avtrykk på blomstens natur og dyrking: i vårt område dyrkes det som en årlig, årlig fornyelse av plantingen med frømetode, siden busken i det åpne feltet ikke tåler den russiske vinteren.

For en kobei må du ta et solfylt sted hvor det kan åpne seg så mye som mulig under blomstring. Den plantes bare i frøplanter – frø sådd i åpen mark tar lang tid å spire, eller kan ikke klekkes i det hele tatt, dessuten vil blomstringen være sen og kort.

Frø spires før såing og sås i potter i slutten av februar. De voksne plantene plantes i åpen mark i slutten av mai, når frosten endelig går over.

Omsorg for en kobei er ikke vanskelig og består av følgende prosedyrer:

  • hyppig vanning;
  • nitrogengjødsling i begynnelsen av sesongen, og kalium -fosfor – under legging av knopper;
  • fjerning av ugress.

Mange gartnere om høsten graver opp lianen, kutter av den overjordiske delen og bringer den inn i rommet for overvintring, og om våren returnerer de den tilbake til blomsterbedet for å beundre blomstringen igjen..

Video om voksende kobei

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring