15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Rikelig blomstrende terry chubushnik Shneesturm

Fortell oss om chubushnik Shneesturm. I fjor plantet vi to busker i landet, men de har ikke blomstret ennå. Når skal den mock-oransje blomstre? Venner som vi tok frøplanter fra sa at blomsterstandene er veldig vakre. Gleder meg til sommeren for å se dette.

chubushnik shneeshturm Chubushnik Shneeshturm er en av de nye terryhybrider, preget av veldig spektakulær blomstring og store knopper. Dette er den såkalte girlish chubushnik, hvorav en av foreldrene er Virginal-sorten. I oversettelse betyr Virginal “jomfru”, som ga navnet til alle hybrider i “jomfru” -gruppen, opprettet på grunnlag av det, inkludert Shneesturm.

Hva er en busk?

Shneesturm tok bare det beste fra foreldresorten og overgår det til og med på mange måter. Den kraftige busken vokser raskt og grener godt, og blir snart til en 3 meter frodig busk med gråtskudd på utsiden av kronen. Den årlige veksten er opptil 50 cm, som er nesten det dobbelte av Virginal.

Sorten finnes også ofte under navnet Blizzard eller Snowfall..

chubushnik blomster Som de fleste chubushniks har Schneeshturms løvverk en rik mørkegrønn farge, som blekner om høsten og blir gul. Men i slutten av juni er bladene praktisk talt usynlige under de lange utstoppede børstene. Hver klynge inneholder opptil 7 stykker store frottéblomstrer opp til 5 cm i diameter, malt i en kremaktig hvit farge og søtt duftende med jordbær. Det er så mange utstoppede blomster i børstene at de tynne fleksible grenene til chubushnik bøyes under vekten, og det virker som om busken er dekket av snøballer.

Hagejasmin blomstrer 3-4 år etter planting.

Fordeler med sorten

Chubushnik Shneesturm er populær blant gartnere på grunn av fordelene:

  • rask vekst;
  • god forgrening;
  • tidlig og rikelig blomstring;
  • god sykdomsresistens;
  • høy frostbestandighet.

Det er nesten ingen mangler som sådan. Det eneste som kan noteres er svak blomstring i skyggen, frykt for trekk og vannlogging..

Voksende funksjonerchubushnik busker

Chubushnik Blizzard er en av de mest lunefulle hybrider, ikke krevende på jorda. For å bevare den storblomstret og rikelig blomstrende egenskapen til sorten, fra tredje leveår, bør busken mates med organisk materiale og mineralkomplekser hvert år. I tillegg blomstrer den best på solrike steder, skjermet for vinden..

Det er verdt å unngå våte områder der vannet stagnerer – selv om chubushnik elsker det, men med en overflod er det fare for forfall av rotsystemet.

For å opprettholde en vakker form trenger chubushnik beskjæring:

  • det første “sanitære hårklippet” skal gjøres om våren, fjerne ødelagte og frosne grener, samt skudd som tykner kronen;
  • på slutten av sommeren, etter slutten av blomstringen, kutt av alle tørkede blomsterstander og ung vekst og klem årlige grener.

En gang hvert tredje år anbefales det å beskjære mot aldring og erstatte 3-4 stengler med nye skudd.

Vinterfrost er ikke forferdelig for treaktige skudd, men unge kvister kan lide, så det er bedre å dekke busken om høsten.

Interessante fakta om å dyrke chubushnik i hagen – video

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring