15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Callaliljer i huset: årsaker til mangel på blomstring og hvordan man løser problemer

For omtrent to år siden kjøpte jeg en vakker hvit calla lilje på et salg. Det første året blomstret hun aktivt nesten uten pause, men i år ventet jeg ikke på blomster. Utad ser busken helt sunn ut – det er mange blader, de har en rik farge, ingen skadedyr er funnet. Fortell meg hvorfor calla ikke blomstrer? Kanskje hun har hvilt så lenge?

calla Callaliljer kan sammenlignes med anthurium i sin dekorative skjønnhet: begge plantene har lyse store blader og delikate, store og hvite blomster. Det er takket være de sjarmerende blomsterstandene at calla er så glad i blomsteroppdrettere og dyrkes ikke bare innendørs, men også i hagen. Imidlertid skjer det ofte at busken vokser godt, slipper nye blader, men det er fortsatt ingen blomsterstand.

Årsakene til dette kan være følgende faktorer:

  • feil landing / overføring;
  • mangel på fuktighet;
  • feil mating eller mangel på det;
  • ingen hviletid.

Mangelen på blomstring i en ung plante er en naturlig faktor, siden callaliljer knytter blomsterstand bare fra det andre leveåret..

Påvirkningen av å plante og transplantere en plante på dens blomstring

calla blomstrer ikke

Bare godt utviklede og sunne knoller er i stand til å danne en peduncle, og for dette trenger de plass. Det er viktig å velge en passende blomsterpotte for calla, der det vil være nok plass til utvikling av rotsystemet..

For en ung busk er en beholder med et volum på opptil 1 liter nok. Voksne blomster bør velge en gryte, guidet av følgende krav:

  • høyden på blomsterpotten skal være dobbelt så lang som røttene;
  • diameteren på potten skal være et par centimeter større enn størrelsen på kronen på busken.

Når du planter, bør du først utdype knollene i jorden til det halve. De fyller jorden etter at blomsten begynner å slippe nye blader.

I tillegg vokser calla over tid og mange babyer dukker opp i gryten. Planten blir trang, og det er ikke tid til blomstring. Det er viktig å regelmessig transplantere voksne prøver, skille barna (minst hvert annet år).

Vanning og fôring

Siden calla er hjemmehørende i tropene, trenger den regelmessig vanning og høy luftfuktighet. Hvis jorden ofte tørker på grunn av savnet vanning, vil dette ikke bare forsinke blomstringen i opptil 6 måneder, men vil påvirke utviklingen av blomsten negativt og den vil slutte å vokse..

I vekstsesongen er det nødvendig å vanne calla annenhver dag, samt spraye bladene eller tørke dem.

Balansert fôring er like viktig. Med et overskudd av nitrogen bruker busken all sin energi på dannelsen av en løvmasse. For å stimulere blomstring er det nødvendig å bruke preparater med en overvekt av fosfor og kalium..

Hvor mye callaliljer skal hvile?

For at planten skal blomstre neste sesong, trenger den en sovende periode, hvor knollene får styrke. Om høsten skal potten flyttes til et kjøligere rom og gradvis redusere vanning til et minimum, og fukt av og til jorden slik at den ikke tørker helt ut.

Interessant nok kaster varianter av callaliljer med fargede blomsterstand fullstendig løvet under hviletid, men hvite callaliljer gjør det ikke..

Callaliljer skal ha permisjon i 2 til 3 måneder. Når våren begynner, må potten settes tilbake til en lys vinduskarme og rikelig vanning må gjenopptas..

Vi dyrker callaliljer i huset riktig – video

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring