15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan plante innendørs og hage bergamott

Fortell oss hvordan du planter bergamot? Jeg samler eksotiske planter, dyrker dem når det er mulig. Vi bor i sør, vinteren er relativt varm, takket være at vi til og med klarte å få den første høsten fra et granateple som vokste i hagen. I huset har jeg et mandarintre, som også allerede bærer frukt. Nå er det steder å dyrke bergamott, men jeg vet ikke hvor det er bedre å plante det. Vil planten overleve i hagen, eller er det bedre å la den stå i en gryte?

hvordan plante bergamot Bergamott er ikke bare et utrolig velduftende krydder som tilsettes te og parfyme. Det er også en vakker prydplante med en eviggrønn krone og nydelig blomstring. Store blomsterstander av hvit eller lilla farge med en duftende aroma blomstrer fra mars til april. Om høsten modnes pæreformede frukter med en sur-bitter smak på grenene. På grunn av sitt vakre utseende kan denne varmekjære kulturen ofte finnes i vårt område. Hvordan plante bergamot avhenger av hvor den vil “leve” (i hagen eller i huset) og hvilken art som dyrkes. La oss dvele nærmere ved dette..

Formert av bergamottfrø, stiklinger eller deling av busken.

Les: Monarda planting og omsorg i det åpne feltet

Funksjoner ved å plante innendørs bergamot

innendørs bergamot Bergamot føles veldig bra i romforhold, mens den regnes som den beste representanten for sitrusfrukter for disse formålene. Det dyrkes oftest fra frø ved å plante dem i et lett næringsrikt underlag. Inntil spirene vises, bevares plantingen i et drivhus. Deretter må du forlate den sterkeste, og etter dannelsen av et par ekte blader, plant dem i separate kopper. For unge planter må du blande humus, sand og løvjord..

Når du dyrker bergamott med frø, må du huske på at vekstraten vil være mye lavere. I tillegg blomstrer slike planter sjelden og bærer frukt uten poding..

Du kan fremskynde dannelsen av innendørs bergamot ved å rotte stiklinger. Uansett bør det tildeles en lys og varm vinduskarme for anlegget, og hyppig vanning og sprøyting skal sikres. Unntaket er vinterperioden. På dette tidspunktet bør busken flyttes til et kjølig rom og vanning bør reduseres. Å holde det kjølig om vinteren fremmer knoppdannelse.

Hvordan plante bergamott i hagen?

hage bergamot monardaPå grunn av sin sørlige karakter, føles en rekke bergamott som heter monarda best i hagen. Dette er høye rhizomgress opp til 1,5 m høyde med rette forgreningsstengler. De avlange bladene med hakkede kanter avgir en karakteristisk avlingslukt. Blomster malt i hvite, røde, rosa toner og nyanser lukter også.

For planting bruker de vanligvis ferdige frøplanter kjøpt fra barnehagen. Imidlertid er de ikke vanskelige å vokse på egen hånd. Frø blir sådd enten i en gryte og dyrket i et rom, eller direkte i åpen mark i en improvisert barnehage. Etter hvert som plantene vokser, må de transplanteres til et permanent sted. I en gruppeplanting er det nødvendig å la minst 0,5 m stå mellom buskene, siden de over tid vokser sterkt i bredden.

For bergamot er det bedre å sette av et lyst og koselig hjørne i hagen, der det ikke vil bli irritert av trekk. Jorden skal være lett og næringsrik. Dårlig jord må gjødsles med et mineralsk kompleks eller organisk materiale.

Du kan ikke plante hagebergamott i sumpete og sur jord – den vil ikke overleve der. Monarda vokser dårlig i leirjord.

For å bevare en frodig krone og rikelig blomstring, anbefales det å plante bergamott på nytt i ca 6-7 års alder. Det er bedre å gjøre dette om høsten, mens fortykkede busker kan deles inn i divisjoner og plantes.

Video om dyrking av bergamottmonarda i hagen

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring