15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

En slik universell såperot – hva det er og hvor det brukes

Fortell meg, såperot – hva er det og hva brukes det til? Jeg ryddet opp på badet, revidert glassene mine med forskjellige produkter for å kaste det som hadde blitt ubrukelig eller over. Jeg la merke til at mange sjampoetiketter indikerer denne såperoten. Og nylig så jeg dette navnet på en pakke med halva, som mannen min hadde med seg fra supermarkedet. Dette er det som skjer, vi spiser såpe eller produsenten tok feil?

såperot hva er det I antikken, da hygieneprodukter ennå ikke var oppfunnet, brukte våre forfedre det som vokser bokstavelig talt under føttene våre til disse formålene. Tross alt visste de om eksistensen av en slik plante som såperot, hva det er, hvordan og hvor det kan påføres. Praktisk bevist metoder brukes den dag i dag. Såperot har funnet sin anvendelse ikke bare i kosmetologi, men også i folkemedisin og til og med i matlaging. Hva er kultur, og hva er sammenhengen mellom såpe, planter, medisiner og mat?

Såperot – hva er det

såperot Faktisk betyr såperoten mer enn én kultur. Dette konseptet generaliserer en hel gruppe planter, forent av et fellestrekk. Hvordan? Tilstedeværelsen av et stort antall saponiner – organiske stoffer med overflateaktive egenskaper. Deres maksimale konsentrasjon finnes nøyaktig i plantens rotsystem. Saponiner har evnen til å redusere spenningen i vannmolekyler. Som et resultat er avkok fra rhizomer av slike avlinger veldig såpete og danner et tykt skum..

I tillegg har såproten en god emulgerende egenskap, og den irriterer også slimhinnene. Såperotprodukter har en terapeutisk effekt, men de bør brukes med forsiktighet på grunn av deres høye toksisitet..

Hvilke planter utvinnes såperoten fra?

Planter fra nellikfamilien er rikest på saponiner, for eksempel:

  1. Såpete medisiner. Urteaktig flerårig opptil 1 m høy med et utviklet horisontalt rotsystem. Stenglene er oppreist, blomstene er veldig velduftende, blekrosa, samlet i blomsterblomstrer med corymbose.såpeurtmedisin
  2. Vi svinger paniculata (aka tumbleweed). En sfærisk busk med en gjennomsnittlig høyde på ca 80 cm med tapprotsystem. Stilkene forgrener seg sterkt, og etter at frøene modnes, bryter de av helt i bakken, og planten bæres av vinden fra sted til sted. Hvite små blomster danner en spredende panikk.swing får panikk
  3. Glandular tistel. Sterkt forgrenet halvkuleformet busk med tornede spisse blader. Plantehøyden overstiger ikke 20 cm, blomstrer med frodige avrundede blomsterstander av rosa små blomster.kjerteltistel

For medisinsk bruk er såperot oftest hentet fra såpeurt. Den inneholder flest næringsstoffer og saponiner..

Hvor brukes såprot?

De “skummende” egenskapene til planter av nellikfamilien har funnet sin anvendelse på forskjellige felt. Først og fremst brukes de til fremstilling av kosmetikk: såper, sjampo, lotioner. Roten er også tilstede i pulver og andre vaskemidler, spesielt delikate gjenstander, samt til oppvask..bruk av såperot

Emulgeringsegenskaper har kommet godt med innen matlaging. Såperotekstrakt legges til søtsaker, oftest orientalske, for eksempel halva eller tyrkisk nytelse. De hjelper til med å kombinere frøpasta og sukkersirup, noe som bare er mulig under skummingsprosessen. For de samme formålene blir ekstrakten tilsatt kullsyreholdige drikker, øl, fløte.

Og den mest verdifulle såperoten, spesielt hentet fra såpurt, i folkemedisin. Avkok og infusjoner er laget av det, som er effektive for sykdommer i luftveiene og huden..

Såperotens helbredende egenskaper – såpeurt

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară