15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hold badekaret tørt eller hvordan du skal håndtere trelus i leiligheten

Hjelp til å skremme bort ubudne gjester og gi råd om hvordan du skal håndtere trelus i leiligheten. I går la jeg merke til en hel gruppe på badet, jeg ble skremt av overraskelse. Det er bare det at leiligheten vår nylig har gjennomgått en større overhaling, til og med gulvene og alle rørleggerarbeidene er endret. Jeg vet ikke hvor disse lusene kom fra og hva jeg skal gjøre med dem nå. Om natten er jeg redd for å gå for ikke å gå, og plutselig vil den klatre i seng..

hvordan håndtere trelus i en leilighet Uansett hvor mye vi ønsker absolutt renslighet i hjemmet vårt, vises det noen ganger fremmede i det – insekter. Hvis maur tar bolig på kjøkkenet, nærmere maten, bor det lus på badet og andre steder med høy luftfuktighet. Og selv om de ikke gir mye skade, oppstår spørsmålet om hvordan man skal håndtere trelus i en leilighet for alle. Og poenget er ikke at de kan være smittebærere. Woodlice bærer ikke noe slikt, men hvem liker å tråkke på dem med bare føtter og komme seg ut av badekaret? Men hvis de ikke er farlige for mennesker, kan alt for innendørs planter ende med tårer. Tross alt lever disse insektene av dem. Hvis du har bregner og orkideer i leiligheten din, vil denne artikkelen være nyttig for deg..

Woodlice lever der det er fuktig, men det er umulig å legge merke til dem i løpet av dagen. De beveger seg om natten, bosetter seg og formerer seg på badet, kjellere, fuktige hjørner og blant hauger med fuktige filler. For eksempel hvis du ikke tørker gulvrenseklutene. Komfortabelt for dette insektet fra størrelsen på krepsdyr og under våte gulvlister eller lekkende rør.

Hvordan håndtere trelus i en leilighet med folkemedisiner

folkemedisiner for å bekjempe trelus Den mest skånsomme metoden mot fuktighetselskende insekter er bruk av improviserte midler. Dette er spesielt viktig hvis du har barn eller dyr hjemme. Selv om du behandler en leilighet med folkemedisiner, er det bedre å isolere dem for denne gangen. Både små barn og dyr streber etter å smake på alt.

Du kan bli kvitt trelus på følgende måter:

 1. Kjøp vanlig borsyre fra apoteket og dryss den under badekaret eller spray på insekthabitater. Det vil være tryggere å lage avskrekkende agn. Bland syre, semu og egg, rull sammen baller og ordne dem der trelus ble funnet.
 2. Spray rommet over natten med en løsning av 1 liter vann og rød pepper, tobakk og brus, tatt i like store mengder (0,5 ts hver). Vask det godt om morgenen ved å tilsette blekemiddel i vannet..
 3. Løs eddik i vann og spray på insekthabitater.
 4. Spred potetene rundt i leiligheten (der den er fuktig), der du skjærer et par hull. Woodlice over natten vil komme løpende til lukten og klatre opp for å smake på den saftige fruktkjøttet. Samle potetfellene forsiktig sammen med fangene og kast dem.
 5. En annen felle kan gjøres med en bjørkekost. Bind et dusin grener i en haug, spray dem godt med rent vann. Fukt vil tiltrekke trelus til seg selv, og du trenger bare å brenne dem sammen med en kost.
 6. Vask leiligheten med en sterk blekemiddel (minst 50 ml per liter vann).
 7. Behandle alle problemområder med en konsentrert alunoppløsning (100 g av stoffet i 500 ml vann).
 8. Dryss salt der trelus kryper.

Selv om du blir kvitt insekter på slike måter, er ikke dette en garanti for at de ikke kommer tilbake. For å forhindre at trelus dukker opp igjen, eliminer årsakene til at de valgte leiligheten din. Fjern fuktigheten ved å tørke veggene. Ventiler eller installer en avfukter ofte hvis rommet er fuktig. Ikke la en full søppelbøtte og fuktige filler, hvis det er mulig, ikke tørk ting på badet.

Kjemi mot trelus – hvilke medisiner er egnet

insektmidler fra woodliceHvis folkemedisiner ikke hjalp, er det fornuftig å bruke tungt artilleri – insektmidler. Slike medisiner takler godt lus og andre uønskede romkamerater:

 • Raptor;
 • Thunder-2;
 • Muldvarp;
 • Ideell;
 • Tarax.

Hvordan bli kvitt trelus i huset for alltid

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Când se efectuează plantarea de primăvară a ridichiului pe teren deschis