15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan ta vare på en gerbera i en gryte

Fortell oss hvordan du skal ta vare på en gerbera? Til bursdagen min ga de ansatte meg en vakker gerbera i en gryte. Jeg tok den med hjem, nå tenker jeg hvor jeg skal legge den. Hvor ofte skal blomsten vannes og hvordan overvintrer den? Blader høsten om vinteren?

hvordan ta vare på en gerbera Gerberas av natur er vanligvis hageplanter. Imidlertid dyrker mange dyrkere dem med hell som en potte innendørs avling. Hvorfor ikke, fordi de føler seg godt innendørs og til og med blomstrer. Generelt er alt som vanlig, hvis du vet hvordan du skal ta vare på en gerbera. Aktivitetssettet er enkelt og inkluderer:

  • velge et passende sted for en blomst;
  • riktig vanning;
  • vanlig fôring;
  • periodiske transplantasjoner.

De fleste hage gerbera er høye planter. I romkulturen dyrkes oftest forkrøplede varianter. Høyden overstiger ikke 25 cm.

Hvor skal du sette gerberaen?

gerbera på vinduet Når du velger et sted, må du huske på at busken er kresen når det gjelder lys og temperatur. Øst- eller sørvinduer er det beste alternativet. Men selv der er det bedre å installere ekstra belysning om vinteren. Dette vil bidra til å forlenge blomstring..

Når det gjelder lufttemperaturen, for vekst og blomstring av gerbera, trenger du minst 20 grader Celsius, eller til og med alle 24. Om vinteren er en liten nedgang mulig, men ikke lavere enn 13-15 grader Celsius..

Hvordan vanne en blomst?

vanningEn av farene ved å holde innenlandske gerbera er soppsykdommer i rotsystemet. Oftest oppstår de på grunn av feil vanning. Selv om gerbera elsker fuktighet, vil ikke overskuddet i jorda bli tilgitt. Vanning kan gjøres både gjennom pallen og langs kanten av blomsterpotten. Overskytende vann som renner ut i fatet skal tømmes. Kaldt vann kan ikke brukes. Du kan spraye busken med jevne mellomrom, men bare bladene. Vann som kommer inn i utløpet og på blomster er uakseptabelt.

Siden gerbera elsker høy luftfuktighet, anbefales det å plassere gryten på et brett med vann..

Hyppigheten av fôring og gjenplantning

fôringGerbera er krevende på ernæring, så den trenger regelmessig fôring. De utføres hver 10. dag, mens konsentrasjonen av løsningen skal være to ganger lavere. Når det gjelder gjødsel, er det bedre å bruke ferdige mineralkomplekser. På forskjellige utviklingstrinn trenger gerbera forskjellige næringsstoffer, nemlig:

  • fra midten av vinteren til midten av våren bør nitrogen råde ved gjødsling;
  • fra sommer til høst, når busken blomstrer, brukes preparater som inneholder kalium.

Gerbera tolererer ikke organisk materiale.

Hjem gerbera transplanteres årlig om våren. Dette må gjøres ved hjelp av omlastingsmetoden for ikke å skade røttene..

Hvordan ta vare på en gerbera i en sovende periode?

Den gjennomsnittlige innendørs gerberaen lever i omtrent fire år. For at den skal blomstre årlig i løpet av denne tiden, må du følge plantens naturlige syklus. Etter slutten av blomstringen, som vanligvis varer fra sommeren til slutten av høsten, trekker blomsten seg tilbake. Utad manifesterer dette seg nesten ikke på noen måte: bladene forblir på plass, men det er ingen ny vekst. Er det veldig gammelt løvverk gradvis døende. Busken ser ut til å fryse til februar. På dette tidspunktet må det vannes sjelden. Kan flyttes til et kjøligere rom.

Hvile ved gerbera varer ikke lenge, og på slutten av vinteren gjenopptas forrige vanning. Gryten returneres til et varmt sted, til lyset. Busken begynner å mate og forberede seg på fremtidig blomstring.

Noen dyrkere lar ikke gerberaen hvile, holde den varm hele året, vanne og gjødsle rikelig. I denne modusen kan blomsten godt leve, men halvparten av størrelsen. Allerede i det tredje året vil anlegget tømmes og forsvinne.

Nyansene ved omsorg for et hjem gerbera

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară