15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Asparges Meyer – er myke haler så lunefulle

Fortell meg hvor lunefull Meyers asparges er? Denne fantastiske blomsten ble gitt til meg av en venn på bursdagen min. Han har bodd hos meg i omtrent en måned, til han føler seg normal. Jeg vil gjerne vite hvordan jeg skal ta vare på en busk og hva han elsker.

asparges meyer Kanskje, av alle varianter av asparges, er den vakreste og uvanligste Meyers asparges. Dens myke lange kvister, graciøst kurvet under sin egen vekt, ligner halene til et mystisk dyr. Noen dyrkere mener at det er upretensiøst. I andre mottok den opprinnelige busken berømmelsen til en lunefull plante. Faktisk er det ikke så vanskelig å dyrke asparges. Hvis du gir ham komfortable forhold og betaler litt oppmerksomhet, kan du få en nydelig plante. Det vil ikke bare dekorere vinduet og rommet, men det kan også brukes til bukettarrangementer..

Visste du at den nærmeste slektningen til asparges er aspargesbønnene? Og selv om den ene avlingen er en blomst, og den andre er en grønnsak, tilhører de begge aspargesfamilien..

Asparges Meyer – karakteristiske trekk ved planten

asparges i potter En av de mange aspargesartene (det er mer enn 300 av dem) vokser som en urteaktig busk, bestående av rette tykke skudd. Lengden deres kan nå 1,5 m, og diameteren på busken i seg selv er nesten 1 m. En slik “bred natur” dannes på grunn av mange små grener på de sentrale grenene. Det er så mange av dem at det virker som om skuddene er dekket med nåler. I dette tilfellet er sidegrenene selv helt dekket med veldig små blader i form av skalaer. For å fullføre det originale utseendet, vil planten overraske deg med en rik grønn farge, som endres fra lyse til mørkere toner. Rotsystemet er utviklet, består av kjøttfulle tykke røtter.

Med riktig pleie, i begynnelsen av sommeren, blomstrer små blomster på stilkene, blant sidegrenene. De ser ut som hvite bjeller. Diameteren til hver overstiger ikke 5 mm. På slutten av blomstringen er frukt bundet – burgunder ovale bær med en diameter på opptil 10 mm. Flere frø modnes i dem..

Til tross for deres dekorative utseende, kan aspargesfrø bare brukes til forplantning. Det er kategorisk umulig å spise dem på grunn av deres toksisitet..

Hvordan ta vare på et luftig, grønt kjæledyr

asparges blomstrerFor at grenene alltid skal forbli frodige og ha en rik farge, er det bedre å sette potten på den østlige eller vestlige vinduskarmen. Asparges Meyer elsker god belysning, men de direkte strålene etterlater brannsår på det delikate bladverket. Om vinteren kan han trenge ekstra belysning eller “flytte” til sørvinduet. Dagslyset på anlegget bør ikke være mindre enn 12 timer..

En av de vanligste feilene når du dyrker en busk er for høy temperatur i rommet. Asparges liker ikke dette, dessuten bør han overvintre på et kjølig sted (ca. 15 ° C). Samtidig må temperaturen ikke falle under 12 ° C, ellers dør blomsten..

Å ta vare på en luftig busk er ikke vanskelig, det viktigste er å observere tiltaket i alt. Det er nok å gjennomføre slike hendelser:

  1. Vann regelmessig med mykt vann, slik at jorden ikke tørker ut. I løpet av en kjølig vinter bør vanning imidlertid være minimal..
  2. På våren og sommeren, to ganger i måneden, mate med et mineralkompleks for dekorative – løvfellende planter. På høsten og vinteren er det nok å bruke gjødsel en gang i måneden..
  3. Beskjære gamle skudd. På samme tid trenger busken ikke formativ beskjæring, siden den tilhører ikke-forgrenende planter..
  4. Transplanter hvert annet år i en større gryte.

Men det blomsten virkelig elsker er den økte luftfuktigheten. Det kan og bør ofte sprayes og til og med bades..

Meyers asparges formeres av frø og vegetativt (ved å dele en voksen busk og stiklinger).

Voksende asparges innendørs – video

https://www.youtube.com/watch?v=faRrl5FnLTU

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară