15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan samle champignonsporer – finesser og nyanser av prosedyren hjemme

Fortell meg hvordan du samler champignonsporer? Min mann og jeg bestemte oss for å begynne å dyrke dem. Det er et passende rom, det gjenstår bare å skaffe seg et mycel. En bekjent av mannen min sier at sporer kan fås fra vanlige sopp som vi kjøper på markedet. Er det sant? Vil de være levedyktige, og hvordan du skal ta plantemateriale?

hvordan samle inn champignonsporer Husholdnings “soppdyrking” er ikke et så sjeldent fenomen i det siste. Hvis du liker champignons og har litt ledig tid og plass, hvorfor ikke prøve det? Usikker på hvor du skal få mycel? Men det er ikke nødvendig å kjøpe mycel, fordi sporer kan fås nesten gratis. Kjøp sopp, gryter dem til middag, og legg igjen et par. Så de vil hjelpe deg med å skaffe plantemateriale og spare penger på kjøp av mycel. Imidlertid er det en advarsel: du må vite hvordan du skal samle champignonsporer på riktig måte. Ett slipp, og i stedet for mycel har du en grobunn for mugg. Hva må tas i betraktning og hvordan utføres “gruvedrift”?

Hvordan samle inn champignonsporer: trinnvise instruksjoner

Champignon Hovedbetingelsen for å få sporer hjemme er sterilitet. Ellers vil bakterier dukke opp og formere seg veldig snart i stedet for sopp. Så forbered alkoholen på forhånd. Kilden til mycelet i vårt tilfelle vil være moden champignon som ikke kom i pannen.

Du kan forstå om soppen er moden eller ikke ved hatten. Den må være helt åpen – en slik champignon og sporene vil være fullt modne.

Etter å ha tatt på sterile hansker, kan du fortsette til prosedyren, som kalles “å få et sporetrykk”:

  1. Forbered en sopp, en kniv, et stykke folie og en plastpose. Et nytt metallbokslokk kan brukes i stedet for folie.
  2. Tørk av alle komponentene (unntatt soppen) med en vattpinne dyppet i alkohol.
  3. Bryt benet på champignonen – du trenger det ikke.
  4. Klipp falden langs hetten og avslør den nedre platedelen.
  5. Legg hetten med den nedskårne siden på et lokk eller folie.
  6. Trykk ned, trykk godt ned.
  7. Legg soppen på lokket i en pose og bind godt.

Nå gjenstår det å sette pakken i varmen på dagen i 2-4. I løpet av denne tiden dannes et brunbrunt avtrykk av en sopphette på lokket – dette er soppsporene. Med andre ord, du har et kontroversielt avtrykk. Nå gjenstår det å samle den, etter å ha mottatt en sporesuspensjon.

Vi mottar plantemateriale – sporesuspensjon

mottar en sporesuspensjonKlargjør en glassbeholder: behandle den med alkohol og la den tørke. Ta en ny sprøyte i en steril beholder (10 terninger). Fyll det med destillert vann og hell det i et tilberedt glass eller en krukke..

sporavtrykkSkrap av det brune avtrykket som har dannet seg på lokket med en tannpirker, det vil si soppens sporer. Bland væsken med en sprøyte og trekk alt tilbake i sprøyten. Det blir skittbrunt. Klem luften ut av sprøyten og legg den i posen. “Frø”, det vil si en sporsuspensjon, er klare og kan lagres i en sprøyte i kjøleskapet, i påvente av planting.

Video om hvordan du skyter og får champignonsporer

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo