15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å dyrke et jordbærtre med tanke på det russiske klimaet

Er det mulig å dyrke et jordbær i vårt klima? Jeg bodde hos slektninger i Irland, og der smakte jeg på disse uvanlige fruktene for første gang. Quirky smak, men jeg likte den. Da jeg kom hjem gikk jeg gjennom de lokale barnehagene, i en av dem fant jeg denne kulturen, men bare i katalogen, på bestilling. Vil den vokse utendørs eller er det bedre å holde den innendørs, som mandariner?

voksende jordbærtre Alt er bra i arbutus (aka jordbærtre): vakker rød bark, originale frukter, dessuten er det også en upretensiøs flerårig kultur. Den kan vokse i hvilken som helst jord og er tørketolerant. Man overskygger bare dyrking av et jordbærtre i vårt område – dets termofilisitet og relativt lave frostbestandighet. Hvis treet føles bra om sommeren, selv ved 30 ° C, er det usannsynlig at den russiske vinteren vil overleve. Minimumsverdiene som arbutus tåler uten skade er stabil 12 ° frost eller kortsiktig frost opp til minus 15 °. Dessverre, i vårt klima, er slike varme vintre ofte en luksus. Dette er imidlertid ikke en grunn til å nekte å skaffe deg en original eksotisk. Drivhus, vinterhager og bare et lyst hjørne i huset om vinteren vil skape nesten naturlige vekstforhold for det.

Å dyrke et jordbærtre

arbutus i et kar Hvis det er mulig, er det bedre å kjøpe en allerede vokst frøplante, men det er ofte mangelvare. Men du kan kjøpe frø i hvilken som helst nettbutikk. For at små trær skal dukke opp fra dem, vil det selvfølgelig ta mer tid og omsorg. Frø spirer lenge, opptil 2 måneder, og trenger stratifisering før planting. Men jordbærene som er oppnådd på denne måten er vanligvis mer kompakte, omtrent 1 m høyde. For innendørs arbutus kan du bruke et universelt underlag, men det vil utvikle seg bedre i sur jord. Karet med planten må plasseres på et godt opplyst sted..

For å opprettholde surhet kan jorden rundt frøplanten mulkes med barskog..

Hvordan ta vare på arbutus

arbutusJordbærtreet elsker varme, lys, fuktighet og frisk luft. Innendørs planter i kar for sommeren tas ut på gaten, drivhus trenger hyppig ventilasjon..

Jordbær krever ikke mye oppmerksomhet, og omsorg for det består av de vanlige prosedyrene for en gartner – en gartner:

  1. Regelmessig vanning med mykt, avgjort vann. Hvis det er mangel på fuktighet, vil treet felle løvet..
  2. Topp dressing våren -sommerperioden med organiske og mineralkomplekser. For unge frøplanter kan du bruke lyng gjødsel.
  3. Vårens sanitærbeskjæring. Tørre og syke grener fjernes. Å danne samme arbutus er plagsomt, men mulig, men det vokser sakte. Det vil være nok bare å kutte ut skuddene som vokser feil (innover) slik at hele kronen er godt opplyst.

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot overvintringen av jordbærtreet. Generelt kan det være varmt hele året, men det er lurt å organisere en sovende periode. Videre bør den passere i relativ kjølig (opptil 10 ° C). I dette tilfellet avbrytes toppdressing til våren, og vanningen reduseres betydelig. Hvis jordbæret sover i et varmt rom, fortsetter omsorgen for det, som om sommeren. Men du må være forberedt på at treet kan danne en stygg vekst. Kald overvintring vil redde deg fra et slikt fenomen..

Å dyrke et jordbærtre fra frø – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă