15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende halvmåne asparges – dekorativ liana for hagearbeid i et rom

Fortell meg hvor vanskelig det er å dyrke sigd asparges? En venn ga meg en ung busk, og kjente min lidenskap for interessante planter. Faktisk likte hans myke kvister umiddelbart, så blomsten fikk et æressted på soverommet. Så lenge han liker det der, begynte han til og med å slippe nye skudd. Har denne asparges noen spesielle krav?

dyrking av halvmåne asparges Asparges er noen av de mest dekorative innendørsblomstene som kan forvandle et rom til en tropisk jungel på et par år. Den rike grønne fargen og den frodige antennehetten er behagelig for øyet, og de er også nesten ikke lunefulle og kan tilpasse seg alle forhold. For eksempel er dyrking av sigd asparges innenfor makten til selv nybegynnere i blomsterbransjen. Denne krøllete busken trives innendørs og kan vokse selv i delvis skygge. Det eneste kravet er fuktighet, både i jorda og i luften. Hvis det er nok av det, vil en nydelig blomst vokse fra en liten busk om et år..

Kjennetegn

sigd asparges Under naturlige forhold, der ingen begrenser det, vokser asparges i form av et vintre. Dens grasiøse forgreningsskudd kan nå opptil 15 m i lengde. Skjøre og forsvarsløse, de er bare ved første øyekast og er fremdeles unge. Over tid ligner tynne kvister, og de har også mange små torner i form av kroker. Med dem klamrer liana seg fast til støtten. Hjemme asparges, dimensjonene er mer beskjedne og vanligvis grener lengre enn 7 m vokser ikke. Imidlertid er dette allerede for mye for et rom..

Sigd asparges er en av de sjeldne artene i denne avlingen som tåler beskjæring godt. Dette vil hemme veksten og danne en mer kompakt og frodig busk. Han vokser også raskere enn sine slektninger..

Planten er forskjellig i bladets struktur. De vokser på toppen av mange kvister og ser ut som smale sigd. Med en lengde på 10 cm er bredden ikke mer enn 0,5 cm, men fargen er veldig vakker, smaragd.

Asparges blomstrer hjemme sjelden og ikke tidligere enn det når 6 år. Hvite blomster blomstrer på slutten av sommeren og lukter delikat. De er veldig små, samlet i miniatyrbørster, ikke mer enn et dusin knopper i hver. Hvis du kunstig pollinerer dem, kan du få frukt – små eggformede bær med et par frø inni.

Dyrking av sigd asparges – finesser ved å ta vare på en luftig busk

asparges etter beskjæringFrodig vintre foretrekker diffust belysning, lett jord og en ganske romslig, men ikke for stor, gryte. Rotsystemet til planten er kraftig og utvikler seg raskt. Det må være minst 5 cm til kanten av beholderen, ellers vil røttene raskt fylle beholderen. Forresten, de er så sterke at de til og med kan bryte potten hvis busken ikke blir transplantert i tide..

Når det gjelder temperaturen på innholdet, er det tilrådelig om sommeren å ikke sette blomsten i et rom der den er for varm. Det optimale regimet for asparges i denne perioden er omtrent 25 ° C. Men om vinteren er det tilrådelig å flytte det til et kjøligere rom, men ikke lavere enn 10 ° C. Frem til våren vil nye grener ikke vokse lenger og asparges hviler.

Omsorg for sigd asparges er ikke spesielt vanskelig, men du bør ta hensyn til dens fuktighetselskende natur:

  1. Du må vanne busken ofte, og også spray den regelmessig. Periodiske dusjer er også fordelaktige..
  2. Fra vår til høst kan den mates en gang i måneden med et mineralkompleks for dekorative løvfellende planter. Oftere ikke verdt det, asparges vokser så raskt.
  3. Hvis du planlegger å skaffe en vinstokk, trenger du ikke gjøre noe. Men for å få en frodig busk kan du beskjære om våren og forkorte skuddene til ønsket lengde.
  4. Hvert år tidlig på våren er det nødvendig å transplantere blomsten til en mer romslig beholder..

Hjemme reproduserer asparges oftest ved å dele busken ved transplantasjon av en voksen plante. Stiklinger oppnådd under beskjæring slår også godt rot. Hvis det er mulig å få frø, kan du dyrke en vinstokk på denne måten og så dem i sanden..

Hvordan ta vare på sigd asparges – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă