15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Påføring av solsikkefrø: et billig vitamintilskudd for dyre- og fjærfe

Kan du vennligst fortelle meg hvordan solsikkefusa brukes som tilsetningsstoff i fôr? Vi kjøpte en deigblanding, vi planlegger å gi den til verphøner og slagtekyllinger. Hva kan du blande med og hvor mye du skal legge til?

påføring av solsikkefrø Det er ingen hemmelighet at for å øke produktiviteten til oppdrett av husdyr og fjærfe trenger du et balansert kosthold. Bruk av solsikkesikring er en av de rimeligste måtene å berike kostholdet til innbyggerne på gården. Hvis du kjøper spesielle fetttilskudd, vil dette øke kostnadene betydelig på grunn av de høye kostnadene. Spesielt fôrblanding vil også koste mye, spesielt hvis gården er stor. Samtidig er fuz rimeligere økonomisk, mens den inneholder ikke mindre nyttige stoffer..

Hva er verdien av solsikke sikring

fooz i flasker Fuzz er et sekundært råstoff, avfall hentet etter produksjon av uraffinert solsikkeolje. Det er et fosfolipid, fet og tykt sediment. Fuzz forblir på bunnen og veggene i beholderne som oljen er lagret i. Når den er kaldpresset, beholdes alle vitaminer i den, noe som gjør fooz til et verdifullt vitamintilskudd for dyrefôr. Nesten alle de sunne fettene til solsikken er bevart i dette sedimentet. Den inneholder også opptil 30% protein, fosfatider, jern, svovel, kalsium og magnesium. Så er det fornuftig å kjøpe dyre kosttilskudd i butikk når du til tider kan kjøpe fooz billigere??

Innføringen av solsikkesikring som tilsetningsstoff i dyre- og fjærfe gir et godt resultat, nemlig:

  • de vokser og går opp i vekt raskere;
  • bli syk sjeldnere;
  • reproduktiv funksjon forbedres.
  • eggproduksjon i lag øker;
  • kvaliteten på kaninens ullfrakk øker.

Bruk av solsikkesikring

fuzTil tross for verdien av sikringen som tilsetningsstoff i mat, er det noen vanskeligheter med bruken. Dette skyldes råstoffets spesielle konsistens: det er fettete og voksaktig og blandes ikke godt. Som et resultat er det veldig vanskelig å få en homogen masse ved utgangen, fordi den ofte blir slått ned i klumper. I tillegg kan slik mat ikke lagres på lenge, fordi fettsyrer raskt blir bitre..

Basert på landbrukspraksis kan optimal konsistens av fôr med et sikringsadditiv oppnås ved å bruke miksere av blandetype. To kniver er installert horisontalt nederst. Solsikkefrø tilsettes det knuste kornet og blandes raskt ved høye hastigheter (minst 1000 o / min). Den anbefalte dosen sikring er ikke mer enn 30%, som lar deg få en smuldrig blanding. Hvis disse indikatorene overskrides, går massen tapt i klumper og raskt kaker..

For å øke fôrets holdbarhet, bør det tilsettes en antioksidant (0,1%) under blandingen.

Private gårder praktiserer sine egne metoder for å legge sikring til dyre- og fjærfe, for eksempel:

  1. For fjærdyr tilsettes bare 15% av solsikkeavfallet fra den totale massen av knust korn.
  2. Noen bønder legger til vitamin A, D eller Prodevit til korn samtidig med fooz. På grunn av sin oljeaktige konsistens blandes vitaminer godt med olje.
  3. Fiskeolje fortynnes også i en fusa, Tetravit (også fete vitaminer) tilsettes og føres inn i den knuste kornblandingen.

Uansett hvilken metode som brukes, er resultatet alltid en størrelsesorden høyere enn når det mates med ett korn. Fugler og dyr som spiser fooze-beriket fôr går opp i vekt raskere og blir mindre syke.

Solsikkefrøbehandling på Umelets -anlegget – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive