15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Epletre Saffron – beskrivelse av variasjonen i en av de beste universelle kulturtypene

Jeg er interessert i når safran -epletreet modnes, beskrivelsen av sorten er også, spesielt i forhold til tidspunktet for modning og vinterhardhet. Jeg kjøpte en frøplante i fjor vår og solgte den som en sommersort. Og nå har epletreet mitt blomstret, men forgjeves fortsatte jeg å lete til slutten av august, da eplene mine blir røde. De modnet nesten i oktober. Nå tenker jeg om sorten ble sagt feil, eller om det ikke er safran i det hele tatt..

eple safran variasjon beskrivelse Hvis gartnere fra de sørlige regionene ikke bryr seg om hvordan epletrærne deres vil tåle vinteren, spiller Altai og Sibir denne indikatoren en stor rolle i valg av frøplanter. Imidlertid kan safran -epletreet, beskrivelsen av sorten vi vil vurdere i dag, tilfredsstille begge parter. Sorten kombinerer godt utbytte, dessertsmak og allsidighet med sin høye tilpasningsevne. Når du oppretter denne arten av oppdrettere, ble det tenkt å få et epletre som er motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer. Og viktigst av alt, som kan bære frukt rikelig i kalde klimaer og gi smakfulle frukter.

Epletre Saffron – sortbeskrivelse, generelle egenskaper

safran epler Den første safranen ble avlet i et av de sibiriske instituttene. De berømte vinterharde epletrærne Gornoaltaiskaya, sibirsk gullklump og sibirsk skjønnhet ble hans foreldre. Det er ikke overraskende at Saffrons arvelighet viste seg å være veldig god, og i 1994 ble sorten anerkjent som sonet.

Trærne ble spesielt likt av eierne av private hager, fordi de ikke tar mye plass. En rund og ikke veldig tett krone er vanligvis omtrent 4 m høy, så epletreet anses å være middels høyt. Og det forgrenede rotsystemet hjelper treet til å motta livgivende fuktighet selv i tørre perioder..

Hvis du passer godt på og kutter epletreet i tide, kan du høste opptil 250 kg årlig. Selv om sorten generelt ikke tilhører lederne i denne saken og inntar en gjennomsnittlig posisjon. Dette gjelder også størrelsen på frukten – runde og lett flatede epler som veier ca 150 g. De har en tett hud, synlig ribbe og en stripet rød rødme på gulgrønn bakgrunn. Den kremete fruktkjøttet er veldig saftig, men med en godt følt syrlighet. Frukt er allsidig og har god holdbarhet..

Safran er et epletre med høye adaptive egenskaper som raskt blir vant til klimaendringer. Det er klassifisert som en vinterharde arter, men epletreet er fremdeles ikke frostbestandig. Treet vil tåle et kortsiktig temperaturfall til minus 35 ° C, men ikke for lenge. Hvis hele vinteren passerer i denne modusen, trenger epletreet ly..

Eplesorter Saffron

typer eplesafranTil tross for at oppdretternes mål var å få akkurat det sene epletreet, stoppet ikke arbeidet der. I de påfølgende årene fortsatte forskerne å forbedre egenskapene til sorten. Og de tok med epletrær med forskjellige modningstider, samtidig som de økte immuniteten og til og med økte størrelsen på fruktene.

I dag er det mer enn 20 varianter av sorten, men som oftest dyrkes følgende typer safran:

  • Saratov;
  • Vinter;
  • Parmen;
  • Pippin.

Saratov safran

eple safran saratovskySorten ble avlet og deretter sonet i Saratov -regionen. Den vokser på en vegetativ rotstamme, har et høyere tre, bedre utbytte og motstand mot tørke og frost. Frukt oppstår 4 år etter plantingen av frøplanten. Eplene er ovale, veier opptil 140 g, modnes i september og kan lagres i ytterligere 3 måneder. Moden frukt har en gul hud med en oransje-rød stripe, fruktkjøttet er velduftende, med syrlighet.

Vintersafran

epletre safran vinterAvlet på en dverg rotstamme og sonet i midtfeltet. Krevende til jorden (liker ikke surt), bærer frukt fra det 5. leveåret. Epler modnes i slutten av september. De er runde, små, omtrent 50 g, men veldig saftige og aromatiske. Dessuten får sødmen og lukten allerede under lagring. Men ikke mist det før det siste i ytterligere seks måneder.

Parmen Saffron

epletre safran parmenSorten kalles også Summer Saffron, den modnes i august. Et særtrekk ved sorten er dens motstand mot fruktkasting på grunn av overflødig fuktighet. Epler er mellomstore, veier opp til 100, runde, grønne med en gylden fargetone og crimson striper. Det er mer sukker i fruktkjøttet og en lett krydret ettersmak. Men holdbarheten er kort – ikke mer enn en måned.

Pepin safran

epletre safran pepin

Sent vinter dessert variant med lang holdbarhet og høy immunitet. Epler modnes i begynnelsen av november og kan bli til mai uten å miste smaken, men bare forbedre dem. Frukt som veier opptil 120 g har en konisk form, uten ribber. Gul hud med rød rødme.

Epletre medium Pepin Saffron

Previous Post
Reproduksjon av fuchsia ved stiklinger hjemme: tips og triks
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor