15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nyttige egenskaper til kinesisk kvede – et lagerhus med vitaminer

Fortell oss hva som er fordelaktig for kinesisk kvede. I fjor plantet jeg en frøplante, og de første fruktene har allerede begynt. Jeg prøvde dem en gang hjemme hos en venn i bakt form – en ubeskrivelig deilighet. Og nylig hørte jeg at de også er helbredende og lindrer hevelse godt. Hvor ellers brukes denne varianten?

nyttige egenskaper til kinesisk kvede Oftest i private hager kan du finne vanlig kvede, og dens kinesiske variasjon er fremdeles en relativ sjeldenhet. Og det er helt forgjeves, fordi de fordelaktige egenskapene til den kinesiske kveden har vært kjent lenge. Fruktene inneholder mange nyttige stoffer og vitaminer, og duftende fruktkjøtt har en positiv effekt på kroppen. Hva er forskjellen mellom denne planten og den vanlige hagekveden og hva er dens helse?

Karakteristiske trekk ved kulturen

kinesisk kvede Den kinesiske kveden vokser som et kompakt tre, hvis høyde ikke overstiger 2 m. Den har en veldig tett frodig krone og en bisarrt buet stamme, som ser veldig dekorativ ut. Om våren, blant de grønne ovale bladene, blomstrer delikate rosa blomsterstand.

blomstrende kvedeOLYMPUS DIGITAL KAMERA

Kulturens dyd er dens frukter. Til tross for treets beskjedne størrelse, modnes en stor kvede på grenene til høsten. Den er ikke rund, som den vanlige, men mer som en sitron i form. Fruktene er langstrakte, ovale, med en utstående tuberkel på stammen. Vekten til en kvede kan overstige 1 kg. Den er malt i en tradisjonell gul farge, men duften er mange ganger sterkere enn en enkel kvede..

I motsetning til vanlig kvede, hvis frukt kan spises rett fra grenen, er den kinesiske ikke så velsmakende. Videre, når den er fersk, er det lite sannsynlig at noen vil like den, bortsett fra den fantastiske aromaen. Kjøttet av fersk kvede er veldig tett og seigt. Men hvis du koker eller baker det, er det veldig velsmakende.

Nyttige egenskaper til kinesisk kvede

kvede i en krukkeDuftende frukt inneholder mer vitamin C enn sitron, i tillegg til en stor mengde essensielle oljer og andre nyttige stoffer. Kvede kan legges til kjøttretter, konserver, kompott eller bare tilberede avkok. En slik duftende drink og fruktene i seg selv har en helbredende effekt, nemlig:

  • slappe av muskelsystemet;
  • regulere leverfunksjonen;
  • lindre spasmer;
  • lindre smerter i ledd og korsrygg;
  • lindre hevelse og hjelpe til med å fjerne overflødig væske;
  • normalisere fordøyelseskanalen;
  • bidra til å lindre rus med matforgiftning.

Kvede -masse -masker tørker fet hud godt og brukes vellykket i kosmetologi.

Det skal imidlertid huskes at gul kinesisk kvede kan forårsake en uønsket reaksjon hos mennesker som er utsatt for allergi..

Fordelene og skadene med kvede – video

Previous Post
Dorotheanthus – planting og omsorg i det åpne feltet for krystall kamille
Next Post
Avocado este un copac cu un aspect unic