15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende japansk astilba – en kompakt og frostbestandig flerårig

Fortell oss om dyrking av japanske Astilba på en eller annen måte er forskjellig fra dens andre arter, spesielt kinesisk. Jeg hadde to varianter av sistnevnte, begge høye, og her på bestemormarkedet så jeg ganske lave busker. Og selv om det ikke er mer ledig plass i forhagen, kunne jeg ikke motstå og kjøpte den. Hun plantet dem ved verandaen, det er en skygge etter middagen. Blir det ikke nok lys for dem?

dyrking av japansk astilba Hvis du liker blomstrende kompakte stauder, men ikke har tid til å håndtere dem, må du mestre dyrking av japanske Astilba. Alt hun trenger er riktig planteplass og regelmessig vanning. En gang i uken kan du få frodige busker ved å se på et blomsterbed med en vannkanne. Tette panikler av blomsterstander mot bakgrunnen av åpent løvverk vil være en belønning for arbeidet.

Særtrekk ved arten

Kanskje en av de viktigste forskjellene mellom den japanske astilba er høyden. Denne sorten er representert av lavvoksende planter, i gjennomsnitt ca 50 cm i høyden. Selv den største sorten overstiger ikke 80 cm, og dette tar hensyn til peduncles, men det er også veldig smuler opptil 30 cm i høyden. Panikkens lengde utgjør noen ganger halvparten av buskens totale høyde. Oftest er de diamantformede, 15 til 30 cm lange, men alltid veldig tette på grunn av de mange små blomstene.underdimensjonert rød astilbe

Noen varianter blomstrer på forsommeren, andre bare med ankomst i august. Fargingen av blomsterstandene avhenger også av sortstilhørigheten, men hovedsakelig er disse delikate hvite og rosa toner, selv om det også er mørkerøde hybrider.

Strukturen på bladplaten til den japanske astilba skiller seg ikke fra dens andre varianter. Det er det samme åpnet, dissekert i lapper med hakkede kanter. Men fargen på bladene kan være annerledes. Noen varianter om våren vil glede deg over rødlige blader, som bare blir grønne til høsten. Beholdt utseendet og høy frostbestandighet, som lar deg dyrke blomster i regioner med kaldt klima.

Dyrking av japansk astilba

japansk astilba hvitPlantepleie er ikke forskjellig fra dyrking av andre flerårige arter og inkluderer:

  • vanlig vanning, siden all astilbe elsker fuktighet;
  • periodisk toppdressing på dårlig jord (i fruktbar jord kan busker vokse en stund uten dem);
  • årlig sprinkling av jord på gjengrodde røtter;
  • trimming av luftdelen om høsten og mulching.

Men landingen av den japanske astilba har imidlertid sine egne nyanser, for det meste positive. Hun føler seg bra på skyggefulle steder, dessuten foretrekker hun dem. I solen blekner blomsterstandene raskt, og blomstringstiden reduseres noe. En annen funksjon er den litt sure jorda, så det er lurt å tilsette litt dolomittmel hver vår. Men du kan plante busker ikke bare om våren. Slike astilbes er i stand til å slå rot selv i blomstring..

Stell og reproduksjon av astilba – video

Previous Post
Et utvalg av 16 beste tidlige blomster for å dekorere en sommerhytte
Next Post
Observăm vecinătatea corectă în paturi, creând plantații mixte de legume