15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fittonia i akvariet føles bra

Hjelp til med å redde planten: Jeg har Fittonia i akvariet, den har bodd der i bare to måneder. Jeg bestemte meg for å eksperimentere, landingen var vellykket. Jeg var bekymret for hvordan hun skulle tåle full nedsenking i vann, men busken slo rot på et nytt sted. Riktignok har nye skudd ennå ikke blitt sett, men det første problemet har dukket opp. Jeg la merke til at bagasjerommet begynte å råtne. Med hva kan den kobles til? Jeg synder på lampen, den brant ut, men mens jeg bestilte og ventet på levering av en ny, ble akvariet tent kun på en naturlig måte. Kanskje det er derfor blomsten dør?

fittonia i akvariet Fittonia tar førsteplassen blant dekorative – løvfulle husplanter i skjønnhet. Imidlertid er den også lederen som den mest lunefulle og krevende kulturen. Kanskje av denne grunn dyrker mange dyrkere Fittonia i et akvarium. Dette er en av de mest optimale måtene å fullt ut oppfylle buskens økte fuktighetskrav. Imidlertid har “akvatisk liv” sine egne egenskaper og pålegger nye forpliktelser.

Hva er Fittonia

fittonia En flerårig fra acanthus -familien vil glede deg med praktfulle former og varierte farger. Fittonia vokser i form av forgrenede busker, i de fleste arter kryper skuddene, og høyden er kompakt. Unntaket er Giant Fittonia med en høyde på mer enn 0,5 m med oppreiste grener..

Selv om buskene blomstrer med riktig omsorg, vokser de ikke for dette i det hele tatt. Blomstene deres er små, grå-gule eller brunlige, og gir ikke mye glede. Men løvverk er en ekte stolthet og et særtrekk ved Fittonia. Variegated fløyel blader, behagelig å ta på, vokser tett på skjøre saftige kvister. De er dekket med et fancy maske med en kontrastfarge eller fargede årer..

Det er varianter med lyse grønne blader og hvite masker. Utsikten ser nydelig ut med en mørkegrønn bladplate, som rosa-røde eller lilla striper vises på. Og en busk med olivengult løvverk og et rødt nett ser ganske nysgjerrig ut..

akvarium med fittoniaIkke mange dyrkere tar opp dyrking av Fittonnia på grunn av den lunefulle naturen. Anlegget tolererer ingen endringer i betingelsene for internering og har høye krav til fuktighet. På den annen side reagerer busken umiddelbart på vannlogging ved å råtne rotsystemet. Noen arter kan ikke overleve i det hele tatt under innendørs forhold, spesielt om vinteren, i fyringssesongen, for eksempel den samme gigantiske fittonia. Den eneste utveien for henne er å bo i et akvarium..

Fittonia i et akvarium – egenskaper ved dyrking

dyrking av akvarium av fittoniaLunne busker føles veldig bra i akvarier, der fuktigheten ikke bare er høy, men også stabil. Samtidig kan de vokse på flere måter:

  • helt nedsenket i vann;
  • bare røttene er i vannet, og den overjordiske delen er over vannet.

I sistnevnte tilfelle er situasjonen noe enklere. Et stabilt fuktighetsnivå i jorda dekker behovene til rotsystemet. Og vanndamp i akvariet lar ikke luften tørke ut.

busk under vannMen hvis Fittonia er helt nedsenket i vann, er det viktig å forhindre at det råtner. I denne formen vil den utvikle seg saktere, men det er ganske normalt. Først og fremst bør allerede vokste busker med en sterk rot brukes til planting i akvariet. I tillegg må anlegget utstyres med god belysning. Fittonia i skyggen vil raskt råtne og forsvinne. Og den siste nyansen: når du rengjør akvariet, bør du ikke forstyrre busken. Enhver mekanisk skade, spesielt skade på stammen, vil føre til forfall.

Hvordan lage et florarium med Fittonia fra et akvarium – video

Previous Post
Hvordan japansk kvede kan være nyttig og skadelig for menneskers helse
Next Post
O cunoștință apropiată cu afine – unde crește și cum să o colectați