15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva innendørs albitsia elsker – tropisk skjønnhet “silke akasia”

Fortell meg, trenger romalbisjon noen spesielle betingelser for forvaring? Kanskje trenger hun økt luftfuktighet, eller en spesiell temperatur? En venninne ga meg en liten busk, hun vokste selv av frø av hensyn til interessen. Om sommeren var alt bra, men med vinterens ankomst begynte albicia min å strekke seg sterkt. Noe hun ikke liker, men hva, jeg forstår ikke.

rom albicia

De utskårne bladene ligner akasie, men få kulturer kan sammenligne seg med en så delikat blomstring. Den utsøkte skjønnheten i rommet albitsia vil glede deg med myke luftige blomsterstander med en utrolig duftende aroma. Og selv om det regnes som en ganske lunefull plante, er det ganske enkelt nødvendig å prøve å plante dette naturens mirakel. Og det vil ikke være vanskelig for deg å oppfylle alle innfallene til albisjon hvis du vet hva hun elsker og hva hun er redd for..

Innendørs albicia – betingelser for å holde en potteplante

levekår for romalbisjon Opprinnelig fra mimosa -underfamilien, er albicia en termofil og løvfellende avling. Oftest kan den finnes i naturlige forhold eller byparker i regioner med et temperert klima. Der vokser albitsia opp til 10 m i høyden i form av et tre eller en stor busk. Kronen ligner en paraply, spredt bredt, men beholder samtidig delikatessen. Og alt takket være det unike løvet med lange petioles. På dem er det dobbeltspinnede bladplater, malt i en dyp grønn eller blåaktig farge..

Et karakteristisk trekk ved albisjon er bladens evne til å lukke langs kronbladene om kvelden.

Hjemme vokser de hovedsakelig Lankaran Albian, også kjent som silkeacacia. I en gryte vokser den til maksimalt 2 m og blomstrer med vakre store blomster med rosa eller rødlig farge. Albizia er veldig glad i lys, så velg det mest opplyste stedet for henne, spesielt om vinteren. Men slik at om sommeren de brennende solstrålene ikke faller på de delikate bladene.albisjonens blomstring

Silkeacacia krever ikke luftfuktighet og tåler tørr luft godt. Han foretrekker moderate temperaturer, men om sommeren er det bedre å ta potten ut i hagen. Om vinteren begynner albitsia en hvileperiode, som den må tilbringe på et kjølig sted. Ikke glem å ta den innendørs, men plasser den i et rom der temperaturen ikke er høyere enn 10 ° С, men ikke lavere enn 5 ° С varm.

Hvordan ta vare på rommet albicia

hvordan ta vare på albiciaHvis du gir komfortable levekår for silkeacacia, vil det ikke være veldig vanskelig å ta vare på det:

  1. I perioden med aktiv vekst, fra våren til sensommeren, er det rikelig med vann etter at matjord i potten tørker ut. Ta bare vann ved romtemperatur. I hvileperioden trenger planten ikke en slik mengde fuktighet, så vanning bør reduseres til et minimum..
  2. To ganger i måneden, fra mars til september, påfør topp dressing. Mineralkomplekser er egnet for dekorative løvrike innendørs planter.
  3. Transplanter unge busker hver vår i en større og høyere blomsterpotte. For voksne med albisjon er en transplantasjon nok hvert tredje år. Eller fornyelse av det øverste laget av jorda, hvis busken er veldig stor.

Albition forplantes av frø og stiklinger. Frø tar lang tid å spire, og for dette trenger de et drivhus. Det er lettere og raskere å dyrke en ny busk fra stiklinger. I juni, kutt en halvlignet stilk fra en ung vekst og rot den i et løst underlag.

Seed albicia

Previous Post
Skånsom, upretensiøs “vodokhleb” saltløsning, hjemmepleie
Next Post
Sfaturi utile despre cum să organizezi o grădină pe balcon