15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

En så vakker og kontroversiell pandanus – er det mulig å holde en luksuriøs blomst hjemme

Hva er så spesielt med pandanusblomsten, kan denne planten holdes hjemme? Jeg kjøpte en ung busk på et salg, og forleden kom en arbeidskollega på besøk, så og sa at jeg skulle kaste den. De sier at bare på kontorer kan du beholde den, for et hus pandanus er absolutt ikke egnet. Hver dag spør han meg når jeg skal “overføre” ham til jobb. Det er faktisk umulig å dyrke det i et boligbygg, og hvorfor?

pandanus kan jeg holde hjemme Denne planten er oftest plassert i kontorlokaler, og forklaringen på dette er enkel til banalitet: den trenger mye plass. Imidlertid er mange gartnere skremt av pandanus, om det er mulig å holde en slik blomst hjemme, tviler de fleste på. Den avgjørende rollen spilles ikke i det hele tatt av den vitenskapelige siden av saken, men heller av overtro og varsler. Hvem vet, kanskje dette bare er tilfeldigheter. Eller faktisk kan pandanus betraktes som en “dødelig blomst” som gir feil. La oss finne det ut.

Hva er pandanus

pandanus eller spiralformet håndflate

Planten tilhører pandanus -familien og er populært kjent som spiralpalmen. Palm – fordi stammen med et elegant, tett hode av lyse blader er veldig lik denne planten. Og skruen fikk tilnavnet for sin opprinnelige struktur – bladene vokser i en spiral. Etter tørking dannes en vakker stilk med et originalt mønster fra restene av petioles fra de nedre nivåene.

Et karakteristisk trekk ved pandanus er de spisse kantene på langstrakte bladblader. På hvert blad er det ikke bare hakk, men ekte, om enn små torner.

Som et husplante oppbevares pandanus oftest på kontorer. Voksne palmer er ganske høye, mer enn 3 m, dessuten sprer kronen seg. Ikke alle hus har muligheten til å tildele et fjerdedel av et rom til en pandanus. Selv om det er lett å dyrke det – er spiralformet håndflate upretensiøs.

Pandanus – er det mulig å holde et vakkert palme hjemme

hvor er det beste stedet å oppbevare pandanusLa oss gå tilbake til det viktigste spørsmålet – er pandanus egnet for dyrking i hus og leiligheter. Det er veldig vanskelig å svare entydig, fordi det er flere helt motsatte meninger:

  1. På den ene siden har blomsten en veldig sterk energi, og gitt tornene på bladene er den negativ. De sier at en blomst absorberer positiv energi, og til gjengjeld sprer den negativ energi rundt i huset. Og dette skjer i et raskt tempo, som om en tornado passerer gjennom rommene. Dette blir lettere av plantens spiralform. Hos mennesker med en tung og “stikkende” karakter vil pandanus bare forverre deres skarphet og hardhet.
  2. Men det er også en positiv side ved dette. Myke mennesker vil lære å forsvare seg og stå opp for seg selv. Blomsten får også hjernen til å fungere mer produktivt, noe som er veldig nyttig for forretningsfolk..

Således er det opp til deg om du skal starte en pandanus eller ikke. Du kan bare finne et passende sted for det for å dra nytte av plantens beste egenskaper. For eksempel på kontoret, hvor han vil bidra til arbeidsatmosfæren.

Men definitivt ikke legg en spiralpalme i barnehagen og på soverommet. I barnehagen – fordi barnet kan bli såret av tornene sine. Og på soverommet ditt – akkurat sånn, for sikkerhets skyld, for ikke å forstyrre den rolige atmosfæren på stedet der du skal hvile og ikke jobbe.

Hvordan ta vare på pandanus hjemme

Previous Post
Hvordan bruke helsemessige fordeler av voksmøl
Next Post
Pepenele Bukharka este un plus excelent în dieta ta