15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi planter blomster på en alpin bakke: hva og hvordan

I år har vi en etterlengtet struktur på vår dacha – et alpinsklie. Siden det ble gjort sent, nesten før selve frosten, ble “bosetting” av plantene utsatt til våren. Fortell meg hva du kan plante på et alpinsklie? Kona vil definitivt ha minst én barskog, vel, og også blomstrende busker.

alpinsklie Alpinsklie er et populært element i landskapsdesign, som har blitt mer og mer populært de siste årene. Hun dekorerer ikke bare stedet, men gir det også det mest naturlige utseendet. Ulike planter, fra blomstring til grøntdekke, omgitt av steinete bergarter, ser veldig imponerende ut når de velges og kombineres riktig. Før du bestemmer deg for hva du skal plante på et alpinsklie, bør du lese de generelle anbefalingene.

Les også en artikkel om temaet: gjør-det-selv alpinsklie!

Noen tips for planteplasseringblå einer

Først av alt, for alpinsklia, bør bare de avlingene velges som er i stand til å vokse i det lokale klimaet. Det er bedre hvis blomstrende planter erstatter hverandre og blomstrer etter tur. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot undersize og tilstøtende blomster. Det er viktig å ta hensyn til veksthastigheten, slik at naboer, høyere og raskere voksende avlinger ikke undertrykker de kompakte plantene av “langsomme” busker.

Når du planter stauder i det frie rommet mellom dem, kan du ordne årlige blomster – de vil gjemme tomme områder under dem til stauder vokser.

Et utmerket valg for et alpinsklie er dverg bartrær. De grønne grenene året rundt blir hovedtrekk ved et steinete blomsterbed, spesielt hvis du kombinerer arter med forskjellige nyanser (einer, thuja, sypress).

I intervallene mellom bartrærne kan du plante mindre avlinger eller tepper.

Prinsipper for nivåfylling av åsen med planter

Når du velger avlinger for et alpinsklie, er det nødvendig å ta hensyn til det faktum at de ikke vil vokse på en flat overflate, noe som betyr at belysning og fuktighet vil motta ujevnt. Visuelt kan lysbildet deles inn i tre nivåer: topp, midten og bunnen..

For at alle plantinger skal ha mulighet til å utvikle seg, bør hver “etasje” fylles med sine egne planter, basert på følgende prinsipper:

  1. På toppen av åsen er det nødvendig å plante lysglade bunndekkende avlinger som ikke krever mye fuktighet, og planter med forskjellige spirende tider vil gi kontinuerlig blomstring. Iberis og flerårig nellik, krypende timian og alpin edelweiss er godt kombinert her..Iberisedelweiss
  2. For den mellomste delen kan du velge blomster som foretrekker lys, men som kan vokse i delvis skygge. Fra blomstrende avlinger, behagelig for øyet sent på våren, er phlox egnet. Schmidts malurt eller ullurt malurt vil se vakkert ut mot deres bakgrunn. Aubrietta med sine dekorative blader vil bidra til å legge til et snev av “grønt”. Ulike løk, primula og heucheras vil også slå godt rot i “andre etasje”.phloxesaubriettaullskum
  3. Foten av alpinbakken bør være viet til fuktighet og skyggeelskende avlinger. Det er her det er best å plante dverg bartrær. Fine rhododendron ser også vakre ut. Selv på den nedre delen kan du plante saxifrage eller liatris busker, og legge til en lys tone.saxifrage

Det kan være mange alternativer for å lage vakre komposisjoner, det viktigste er ikke å overdrive det, ellers blir plantene trange. Bli kreativ og lag dine egne mesterverk.

Planter for et alpinsklie – video

Previous Post
Velge de beste gnagerdrepende midler for gnagerkontroll
Next Post
Plantarea și îngrijirea unui măr columnar