15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan og når du skal bruke Shavit – soppdrepende middel for druer

Kan du fortelle meg om det er mulig å bruke Shavit, et soppdrepende middel for druer, når det allerede har dannet seg klynger på vintreet? Jeg la merke til at mange bær råtner, og denne råten sprer seg veldig raskt. Bare her om dagen var det bare et par berørte bunter, og nå tre ganger mer. Er det mulig nå å behandle vingården med stoffet, eller har jeg allerede gått glipp av fristen?

Shafit fungicid for druer En god druehøsting avhenger ikke bare av komfortable vekstforhold og kompetent omsorg. Ofte, selv på den mest fruktbare jorda, på varme sørlige breddegrader, mister dyrkere sine avlinger på grunn av forskjellige sykdommer. Kampen mot sopp for ødeleggelse og forebygging bør utføres regelmessig, og Shavit, et soppdrepende middel for druer, vil hjelpe i dette. Det er en av de mest effektive rettsmidler for beskyttelse og behandling av druer. Det ødelegger ikke bare helt patogener, men bidrar også til utvikling av stabil immunitet. Dette reduserer hyppigheten av behandlinger og beskytter avlingen i lang tid..

Sammensetningen og virkningen av soppdrepende middel

sammensetning og virkning av shavit Shavita inneholder to aktive ingredienser samtidig. Den første, folleten, blokkerer delingen av patogene celler, og den andre, triadimenol, ødelegger membranene til allerede spirede sporer. Fungicidet produseres i form av et pulver, som er svært løselig i vann. Emballasjen er veldig mangfoldig, fra 8 g til 5 kg. Dette er veldig praktisk og lar deg bruke stoffet både i private små vingårder og på store industrielle gårder..

Virkningen av stoffet er også dobbelt. De aktive stoffene ødelegger soppene på bladene ved kontakt. De trenger også inn i planter og spres gjennom hele vevet..

Noen andre legemidler har en lignende effekt. For eksempel er analoger av Shavit, som kan brukes i stedet, soppdrepende midler Skor, Strobi, Delan, Topaz.

Hvilke druesykdommer er stoffet effektivt mot?

når soppdrepende shavit påføresPå grunn av sin doble virkning, brukes soppdrepende middel Shavit både til behandling og forebygging av mange sykdommer. I forhold til druer er stoffet effektivt mot:

  • antraknose;
  • oidium;
  • grå råte;
  • mugg;
  • svart flekk.

Hvordan bruke Shavit – soppdrepende middel for druer

shavit bruksanvisningPulveret fortynnes med vann, nøye med hensyn til andelen – 40 g soppdrepende middel i 10 liter. Arbeidsløsningen brukes umiddelbart etter klargjøring, strømningshastigheten er fra 80 til 100 ml per 1 kvm. m. Den første behandlingen utføres før blomstring av druene. Hvis det ikke er tegn på sykdom, er dette tilstrekkelig. Hvis det oppdages en soppinfeksjon, utføres ny sprøyting.

Det kan ikke utføres mer enn tre behandlinger per sesong. Samtidig skal det gå minst en måned fra siste sprøyting til høsting..

Shavit kan brukes i tankblandinger med plantevernmidler og soppdrepende midler, hvis det ikke faller ut sediment under blanding. Unntak er alkaliske preparater og mineraloljer. Det må også tas i betraktning at stoffet er giftig for bier og fisk..

Videogjennomgang av soppdrepende middelet Shavit for bruk på druer

https://www.youtube.com/watch?v=NMZiEjz-re0

Previous Post
Hvor kan du dyrke Veneta potetsort og etter hvor mange dager høsten høstes
Next Post
Regulile de combatere a dăunătorilor din instrucțiunile de utilizare a acaricidului Vertimek