15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Er det mulig å gi persille til kaniner – berikende kostholdet til øredyr

Min mann og jeg bestemte oss for å avle kaniner og kjøpte et ungt par. Barn er også glade for å delta, plukke opp gress og mate kjæledyrene sine. Og jeg hadde et slikt spørsmål – er det mulig å gi persille til kaniner? Jeg glemte at jeg sådde den før vinteren, og plantet den igjen om våren. Nå har jeg en velduftende plantasje, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med den, bortsett fra å mate “harene” våre i hvert fall litt. Jeg prøvde å gi et par kvister, så de spiste det, men jeg er bekymret for om det blir noe for dem.

er det mulig å gi persille til kaniner Hoveddietten til kaniner, spesielt i den varme årstiden, er grønn masse og grener. På samme tid liker øredyr å spise ikke bare engengress, men også hageavlinger. Nye kaninoppdrettere vil være interessert i om det er mulig å gi persille til kaniner. Bekymringen skyldes det faktum at denne planten inneholder mange essensielle oljer, som gir den meget utpreget karakteristiske aromaen. Vil kaniner like en så velduftende delikatesse, og vil det skade dem??

Er det mulig å gi persille til kaniner og hvordan er det nyttig?

hvorfor persille er bra for kaniner Persille inneholder en hel samling næringsstoffer, alt fra oljer og aminosyrer til en stor mengde sporstoffer og fiber. Hele settet vil ikke bare komme mennesker, men også dyr til gode, og det har en gunstig effekt på kroppen deres. Tilsetning av persille til kaninens diett er ikke bare mulig, men også nødvendig. Imidlertid er det riktig og veldig pent, og definitivt ikke som hovedmåltid..

Hva skjer hvis dyr med jevne mellomrom nyter et duftende krydder? Du vil bare se et nyttig resultat:

  1. Kaniner vil ha bedre appetitt og vil gå opp i vekt raskere. Dette er viktig når de blir hevet til kjøtt..
  2. Takket være fiberen i persille vil fordøyelsessystemet til dyr fungere mer produktivt..
  3. Det er mindre sannsynlig at kaniner blir syke, da persille vil bidra til å forhindre sopp, betennelse og hevelse..
  4. Krydderet vil bidra til å fjerne overflødige salter fra kroppen, forbedre trivsel og forhindre urinproblemer..
  5. Ammende kaniner vil få bedre amming.

Du kan inkludere persille i menyen til dyr, uavhengig av rasen. Både kjøtt og pels, og til og med dekorative kaniner vil være fornøyd med krydderet og vil ha godt av det..

Hvordan mate kaniner med persille

hvordan gi persille til kaninerSom allerede nevnt, kan duftende kvister bare være et tilsetningsstoff, ikke grunnlaget for dietten. Dette skyldes igjen det høye innholdet av essensielle oljer. Fra sitt overskudd blir dyr overoppspent, og fordøyelsesproblemer oppstår også. Det er nok å gi et par kvister om dagen, hver for seg eller ved å blande dem med andre urter.

Det anbefales å introdusere persille i kostholdet til kaniner ikke tidligere enn de er 6 måneder gamle..

I tillegg, som i tilfellet med urter, bør nyplukkede krydder ikke mates umiddelbart for å unngå mageproblemer. Hun burde ligge og visne. Men tørket persille kan legges til høy om vinteren, og frøene til planten kan blandes med korn. Dette vil gi kaniner viktige vitaminer selv i kaldt vær når grønn mat ikke er tilgjengelig..

Kaniner og persille – er det mulig å gi og hvordan

Previous Post
Hvor kan du dyrke Veneta potetsort og etter hvor mange dager høsten høstes
Next Post
Regulile de combatere a dăunătorilor din instrucțiunile de utilizare a acaricidului Vertimek