15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gjødsel magnesiumsulfat: applikasjonsfunksjoner for tomater

Tomater er den mest favoritt grønnsaken i familien vår, så jeg planter alltid mange av dem. Det var imidlertid ikke mulig å få en stor høst i fjor. Jeg hørte at magnesiumsulfat øker gir godt. Fortell meg hvordan du bruker magnesiumsulfat på riktig måte for å gjødsle tomater?

magnesiumsulfat Magnesiumsulfat er en kompleks gjødsel som brukes i dyrking av alle typer planter. Legemidlet har vist seg spesielt godt som en toppdressing for hageavlinger, spesielt tomater. Gjødsel inneholder magnesium og svovel, som er nødvendige for vekst og god produktivitet av planter..

Tegn på mangel på magnesium i tomater er lyse flekker på bladplaten, mens bladene krøller seg oppover. Med svovelmangel lyser venene på bladene og stilkene svekkes.

Funksjoner ved bruk av stoffet til tomater

Magnesiumsulfat kan brukes til å gjødsle tomater i forskjellige vekststadier:

  1. Når du forbereder jorda. For 1 kvm. m. av tomten, tilsett 10 g av stoffet og vannet sengene godt. De gjør dette både om høsten og umiddelbart før de planter tomater..
  2. I vekstsesongen. For rotfôring oppløses 30 g gjødsel i 10 liter vann. For sprøyting på et blad, reduser andelen med det halve. Utfør ikke mer enn 2 dressinger per måned.

Erfarne gartnere anbefaler å legge til urea (5 g) til løsningen for bladbehandling for ikke å brenne bladene.

Ved gjødsling av tomater med magnesiumsulfat er det nødvendig å følge instruksjonene strengt om gjødslingshyppigheten og doseringsdosen. Overflødig magnesium bidrar også til en nedgang i kalsium, noe som påvirker veksten av tomater negativt..

vanning av tomater

Etter å ha tilsatt tørt magnesiumsulfat til jorden, er det viktig å vanne området, siden stoffet ikke er aktivt i tørr jord. I tillegg oppløses pulveret bedre i varmt vann og absorberes i denne formen fullstendig av planter..

Legemidlet er godt kombinert med annen gjødsel som inneholder nitrogen og fosfor..

Effekten av stoffet på hageavlinger

sprøyting av tomater

Som et resultat av befruktning av tomater med magnesiumsulfat:

  • planter absorberer kalsium, nitrogen og fosfor bedre;
  • smakligheten til frukt forbedres;
  • avkastning øker;
  • vekst er aktivert;
  • modning av tomater akselererer.

Den mest effektive påføringen av magnesiumsulfat på sandjord. Den sure jorda må kalkes før du påfører stoffet, siden den økte surheten ganske enkelt forhindrer plantene i å assimilere magnesium..

Bladdressing av tomater – video

Previous Post
Utforske orkide sykdommer og planteredningsteknikker
Next Post
Cultivarea unei roșii Picătură de miere: plantare și îngrijire adecvată