15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Spesifikke trekk ved catasetum orkideen eller hvordan man skiller den fra andre epifytter

Fortell meg, hva er egenskapene til catasetum orkideen? Jeg bestilte den fra katalogen, men bare store blomster var synlige på bildet. Egentlig var det de som ble den avgjørende faktoren i kjøpet. Og hvordan ser hele planten ut, har den luftrøtter eller løker? Og er det noen nyanser av å forlate? Restperioden er av særlig interesse. Hvis det er for slike orkideer. og ved hvilken temperatur skal den passere?

trekk ved orkideen catasetum Har du noen gang sett blomster i forskjellige former på samme plante? Dette er nettopp hovedtrekkene til catasetum orkideen, en av de mest originale epifytene. På grunn av denne strukturen skilles de ut i en egen slekt, som teller opptil 150 arter. På sin side er catasetum orkideer delt inn i flere flere undergrupper. Slekten fikk navnet sitt til ære for catasetum -underartene, som representerer den mest tallrike gruppen av disse orkideene..

Funksjoner av catasetum orkideen

katasetum Nesten alle varianter av catasetum -gruppen er løvfellende epifytter med en uttalt sovende periode. De fleste blomstrer om våren, umiddelbart etter hvile, men det er også hybrider som blomstrer på sensommeren eller høsten..

Det er lett å kjenne igjen catasetum, og ser knapt på busken, fordi den har en uvanlig struktur:

  1. For det første består busken av store pseudobulber med korte jordstengler (krypende skudd). De vokser tett sammen og er store i størrelse og en langstrakt oval form, som minner om gulrøtter. Faktisk, for dette, blir blomsten populært kalt en orkide – en gulrot. I ung alder vokser løk aktivt løvverk og kan ha opptil 7 par langstrakte plater.
  2. Om høsten kaster catasetum løvet, og de voksne løkene forblir bare. Slik forbereder blomsten seg på hvileperioden..
  3. En orkide kjennetegnes av dimorfisme, når både hann- og hunnblomster blomstrer på samme plante. Samtidig er de mannlige større og ser ut til å være omvendt: leppen henger over de tykke kronbladene. Hunnblomster er nesten 2 ganger mindre og av riktig form (hjelmleppen er plassert under kronbladene).

I vårblomstrende katasetum dannes peduncle på bunnen av pæren. Orkideer som blomstrer om sommeren eller høsten legger den i bladakslene.

Nyansene ved å vokse og ta vare på en orkide – gulrot

blomstrende catasetum

Catasetum epifytter er termofile og føles behagelige om sommeren ved 30 ° C. Samtidig bør nattinnholdet være kjøligere (ved 20 ° C). Orkideer elsker frisk og fuktig luft, men tåler ikke stillestående fuktighet i en gryte, og derfor råtner pseudobulber raskt. De vokser og blomstrer bedre i god, men diffust, belysning. Dessuten avhenger det ofte av intensiteten hva slags blomster som vil vises på stammen..

Et katasetum som står i delvis skygge på nordvinduet vil gi hannblomster. En orkide som bor på den godt opplyste østsiden vil ha en pil med hunnblomster..

I perioden med aktiv vekst, fra vår til høst, trenger katasetum regelmessig vanning ved å senke potten i vann. En gang i uken blir den matet med flytende gjødsel. Det er også nødvendig å opprettholde høy luftfuktighet. Fra midten av høsten er orkideen forberedt på hvile, gradvis senker temperaturen og reduserer vanning. Toppdressingen fjernes helt til våren. Om vinteren blir pærene ikke vannet i det hele tatt, bare hvis de er veldig rynkete..

Minimumstemperaturen i rommet i hvileperioden er 18 ° C.

Det anbefales å plante katasetum orkideer hvert år. De vokser sterkt og løkene begynner å bule ut av potten. Hvis det allerede er mer enn 5 av dem, må busken deles ved å plante et par pseudobulber i nye potter.

Hvordan ta vare på et katetetum – video

Previous Post
Dyspepsi hos nyfødte kalver
Next Post
Fitosporină-M biofungicidă sigură pentru protecția plantelor