15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan lodde kalkungrøt i de første dagene av livet?

Jeg vil kjøpe daglige kalkunpoulter tidlig på våren. Jeg har ingen erfaring med å avle dem, og vennen min skremmer også at kyllinger er veldig lunefulle og ofte blir syke Fortell meg hvordan du skal ta vare på og hvordan du skal drikke kalkunflekker i de første dagene av livet for å beskytte dem mot døden?

Som alle fjærfe krever kalkuner oppmerksomhet og skikkelig omsorg når de vokser. Tross alt er det bare ikke nok å mate og vanne kyllingene, det er fortsatt nødvendig å utføre forebygging og behandling av sykdommer i tide. For å gjøre dette begynner kalkunpoulter fra de første dagene å lodde med spesielle forberedelser..

kalkuner

Hovedkravene for avl av tyrkiske kalkunfugler er:

  • gi passende forvaringsbetingelser;
  • riktig valg av fôr;
  • drikker for å forhindre sykdom.

Betingelser for å holde kalkuner

vokste kalkungrøt

Små kyllinger er spesielt følsomme for kulde, så hjemme bør daggamle kalkuner oppbevares i et friluftsbur, der gulvet ikke blir kaldt. Hvis det ikke er veldig mange kyllinger (opptil 2 dusin), er det bedre å bruke en eske 1 m bred og 1,5 m lang med høye, minst 50 cm sider. Et stykke isopor legges i bunnen av esken, og dekket med noe varmt på toppen. Om natten anbefales det å sette en varmepute med varmt vann eller koble til en varmepute.

Inntil kalkungrøtene når 7 dagers alder, bør lufttemperaturen i volieren være minst 35 grader Celsius. Fra den andre uken i livet senkes den gradvis til 25 grader. Når kyllingene er nesten en måned gamle, er en dagtemperatur på ca 22 grader tillatt. Men om natten er det viktig å enten installere gulvvarme eller slå på lysene..

Tyrkia fôr

små kalkuner

Små kyllinger mates kun med spesialblandingsfôr til kalkunger eller slagtekyllinger, mens de ikke fukter det. Av tilsetningsstoffene brukes rå hirse, noe som bidrar til å forbedre magesekvensen. Hytteost blir introdusert i dietten når kalkunene er 1 uke gamle, men ikke mer enn 3 g per dag for en kylling.

Det anbefales ikke å mate kalkungrøt med kokt grøt..

Å drikke kalkun

vaksinasjonsplan

For å forebygge sykdommer, er kalkungrøt drukket med spesielle preparater i henhold til følgende opplegg:

  1. I de to første dagene – med en løsning av askorbinsyre med en hastighet på 10 ml av stoffet per liter vann, samt søtt vann (1 ss sukker per liter vann). I stedet for sukker kan du bruke en 8% glukoseoppløsning..
  2. Fra den tredje dagen til den femte, inkluderende – antibiotika som Flosan, Baytril eller Enroxil. En gang i måneden gjentas kurset i tre dager..
  3. Fra 6 til 9 dager inkludert – komplekse vitaminer (Chiktonik, Nutril, Trivit).
  4. På den tiende dagen – for å beskytte mot koksidiose, utføres et drikkekurs med Baykoks eller Koktsidiovit, som gjentas etter 4 uker.

Fra 20 dagers alder bør forebygging av smittsomme sykdommer som histomonose startes. Til dette brukes Metranidazole eller Trichopolum. Tabletter (0,5 g) maler og fortynnes i 1 liter vann eller blandes med et kilo fôr. Gi stoffet med vann eller fôr i 10 dager på rad, deretter en pause i 10 dager. Kurset gjentas til kalkunene når 3 måneders alder (på dette tidspunktet er de spesielt sårbare for histomonose).

Vi vokser sterke friske kalkuner – video

Previous Post
Dyspepsi hos nyfødte kalver
Next Post
Fitosporină-M biofungicidă sigură pentru protecția plantelor