15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

De beste verpehønsene – italienske leghornhøns, foto og beskrivelse av rasen

Det er interessant å vite hvilken art, egg eller kjøtt, Leghorn -kyllinger tilhører, et bilde og en beskrivelse av rasen. Vi kjøpte to titalls unge kyllinger fra hender om våren, men eieren deres visste ikke navnet. Men jeg leste den, den ser ut til å være lik beskrivelsen til Leghorn, men jeg er ikke sikker. De skynder seg godt, noe som betyr at de er som egg, men de ble bare små, og dette forvirret meg litt. Hvordan gjenkjenne en rase?

Leghorn kyllinger foto og beskrivelse

Renrasede raser er høyt verdsatt, spesielt hvis de er enkle å avle og svært produktive. En av de beste “fullblodene” er Leghorn -kyllinger, bilder og beskrivelser som vi vil vurdere i dag. De kom til territoriet til det sovjetiske rommet bare på begynnelsen av 1900 -tallet, men ble raskt populære. Dessuten både blant store fjærfeoppdrett og i private gårder. De første leghornene dukket opp hos de italienske oppdretterne. Målet deres var å skaffe en rase med høyest mulig eggproduksjon, selv til skade for andre parametere. Jeg må si at de gjorde det. Takket være krysset med kryss, har en av de beste eggrasene dukket opp. Og selv om kyllinger ikke er store, vokser de veldig raskt og begynner å haste tidlig, og nesten kontinuerlig.

Kyllinger leghorn – foto og beskrivelse

hvite kyllinger leghorn Fuglene kjennetegnes av en langstrakt kropp med riktige proporsjoner. Samtidig har de en buet rygg og en konveks bred brystbein, som slagtekyllinger, som rasen kan gjenkjennes. Hodet er lite, med en skarlagenbladet kamskjell, samme farge med øredobber og gulaktige fliker. I haner er kammen oppreist, hos kyllinger henger den på siden. Dette er et annet trekk ved rasen. Føtter litt langstrakte, gule hos unge dyr og hvite hos voksne.

I vektkategorien er leghorns betydelig dårligere enn slagtekyllinger. Haner veier maksimalt 2,5 kg, og kyllinger veier i gjennomsnitt 1,5-1,8 kg. Det er også en dvergart av leghorns. Hun beholdt alle produktive egenskaper, bare høner vokser ikke mer enn 1,4 kg i vekt og hanen – 1,6 kg. Det er veldig praktisk å holde slike fugler i voliaries, dessuten spiser de mindre..

Oftest kan du finne hvite leghorns, men det er andre farger:

  • gylden;
  • fikk øye på;
  • brun;
  • gråaktig.

Fuglens natur og rasens produktivitet

flekkete leghornkyllingerKyllinger Leghorns kjennetegnes av en høy stemme, men samtidig er de selv redde for støy og kan til og med bli deprimerte av redsel. Vanligvis er de vennlige med naboer, skandaler ikke og kjemper ikke, med mindre det blir for overfylt eller for lyst i hønsegården. Men hvis fuglene ikke har nok proteinfôr, kan de hakke hverandre..

Kyllinger vokser raskt og begynner å legge seg i en alder av 5 måneder. I et år gir et hvitt lag mer enn 300 egg, et brunt ett – omtrent 250 stykker. Videre fortsetter det å skynde seg selv under smelteperioden. Egg er store, veier opptil 70 g, med hvite, gule eller brunlige skall, avhengig av kyllingens spesifikke farge.

Den eneste store ulempen med rasen er fullstendig mangel på mors instinkt..

Funksjoner ved avl av leghorns

brune leghornkyllingerHovedformålet med å dyrke leghorns er eggprodukter. Det er ikke lønnsomt å beholde dem til kjøtt, for til tross for den akselererte utviklingen er fuglens kroppsvekt ikke stor. Med tanke på at høner fra slike kyllinger er “ingen”, trenger du en inkubator for å avle dem. Eller du kan legge egg under en mer “ansvarlig mor” av en annen rase. Kyllinger har utmerket immunitet og omtrent 95% overlever. I tillegg kan de fra fem måneder allerede mates med vanlig mat, som for voksne kyllinger. Sistnevnte blir forresten også sjelden syk..

Leghorns er mest produktive det første året. I det andre leveåret reduseres eggproduksjonen med 30%, og i det tredje – enda mer enn 50%. Derfor er det mer tilrådelig å oppdatere husdyr årlig..

Leghorn – Beste lag

Previous Post
Gjør-det-selv vakkert og komfortabelt hus for en katt
Next Post
Bolile agrișei și tratamentul acestora