15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Duftende og unik blomsterhonning – nyttige egenskaper og kontraindikasjoner

Hva er blomsterhonning, er det noen nyttige egenskaper og kontraindikasjoner for dette produktet? Jeg spurte mannen min om å kjøpe akasiehonning, jeg leste at det er veldig nyttig for overanstrengelse og for hjertet. Han hadde med seg en krukke med påskriften “blomster”, sier at selgeren sa at det er det samme. Men jeg er litt forvirret av bildet på pakken, der bilder av forskjellige planter.

blomst honning nyttige egenskaper og kontraindikasjoner Det er allerede sagn om fordelene med honning, men blomsterhonning er spesielt verdsatt, de nyttige egenskapene og kontraindikasjonene er veldig forskjellige. Og dette skyldes først og fremst pollenet som planter biene som samles inn. Det er ikke for ingenting at dette birøktproduktet ble kalt blomster. Shaggy arbeidere tok med nektar fra alt som blomstret for øyeblikket. Og avhengig av hva slags avlinger de var, får birøkterne honning av ulik konsistens, smak, type og aroma. Honning fra blomster er mange ganger bedre enn honningdugg, som insekter behandler honningdug eller bladlusutskillelse for, og det er absolutt mer nyttig enn honningdugg..

Hva er blomsterhonning og dens funksjoner

typer blomsterhonning Selve navnet “blomsterhonning” er et generelt begrep. Den brukes til å betegne honning, som det ble samlet nektar for i honningplantenes blomstringstid..

Og allerede, avhengig av hva slags planter de var, skilles to typer blomsterhonning:

  1. Monofloral. Dette er honning hentet fra nektar av hovedsakelig en honningplante. For å samle det, blir bigården tatt til vekststedet for denne planten, eller plantet ved siden av den..
  2. Polyfloral. Han har ikke en dominerende andel av honningplanter, og bier samlet nektar fra alle plantene på rad. Det er dette produktet som oftest bare kalles “blomster”.

Monofloral honning kan ikke ha 100% pollen fra en honningplante, fordi bier ikke kan beordres til ikke å fly til andre steder. Derfor er det noen regler for å bestemme det. Så i dag, ifølge GOST, er det bare tre faste typer monofloral honning, der en klar prosentandel av dominans av pollenkorn er etablert. Dette er 30% hver for bokhvete og lindhonning, og 45% for solsikkehonning. For andre planter må prosentandelen være minst 50% for at honning skal bli monoflorøs.

Blomsterhonning – nyttige egenskaper og kontraindikasjoner

nyttige egenskaper av blomsterhonningEgenskapene, smaken og typen honning avhenger av honningplanten. Det kan være akasie, bokhvete, kastanje, lind, løvetann, alfalfa, raps og andre avlinger. Alle typer honning øker immuniteten, forbedrer leveren, nyrene, hjertet, blodårene, mage -tarmkanalen.

Honning bør konsumeres i moderate mengder, bare da vil det være gunstig. Voksne trenger 100 g per dag, barn 50 g. Men hvis du er allergisk mot en bestemt honningplante, er det forbudt å ta honning. Det brukes i enda mer begrensede mengder i nærvær av fedme og diabetes mellitus..

Monofloral honning har mer spesifikke medisinske egenskaper, for eksempel:

  • gynekologiske sykdommer behandles med timianhonning;
  • bakteriell og forkjølelse – kalk;
  • hudsykdommer – salvie;
  • lindrer betennelse kamillehonning;
  • hjelper i behandlingen av mageorganer, geraniumhonning;
  • diaforetiske, vanndrivende og astringerende egenskaper er besatt av timianhonning.

Nyttige egenskaper av blomsterbokhvetehonning

Previous Post
Gjør-det-selv vakkert og komfortabelt hus for en katt
Next Post
Bolile agrișei și tratamentul acestora