15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kan griser mates med soya for å gå opp i vekt godt?

Trenger du råd – kan griser mates med soyabønner? I vår kjøpte vi et par griser, vi vil begynne å oppdra dem til kjøtt. For deg selv først, og hvis det går – så til salgs. Vi mater dyrene hovedsakelig med korn og blandet fôr, også i kosten er det alltid grønnsaker takket være hagen. Nylig tilbød en venn oss soyabønner, tok den for en prøve og ga oss litt. Av en eller annen grunn likte ikke grisene det veldig godt, de spiste motvillig. Er det greit å gi dem slik mat i det hele tatt? Kanskje du må røre det med noe eller koke det for å spise bedre?

er det mulig å mate griser med soya

Uansett hva målet er når man avler griser, for kjøtt eller smult, er det viktigste det samme – et raskt sett med masse. En god vektøkning kan bare oppnås ved hjelp av et godt designet og komplett kosthold av dyr. Nybegynneroppdrettere er ofte interessert i spørsmålet om det er mulig å mate griser med soya. På den ene siden har denne proteinrike kulturen definitivt en positiv effekt på rask vektøkning. Men på den annen side er et slikt produkt for tungt for magen. Det absorberes dårlig og kan til og med forårsake avføringsforstyrrelser, spesielt hos smågriser..

Er det mulig å mate griser med soya

soya i grisekosten

Soya er en nesten avfallsfri avling, fordi alle deler av planten selvfølgelig er spiselige for dyr. Den inneholder ikke bare mange proteiner, men også andre, like viktige komponenter. Spesielt aminosyrer, så nødvendige for en voksende organisme og sikrer dens normale utvikling. Det er også viktig at introduksjonen av soya i grisens diett vil bidra til å spare kostnadene ved å kjøpe fôr betydelig. Så, for å øke lønnsomheten til denne aktiviteten, spesielt hvis den settes på “industriell linje”. Soya er en utmerket erstatning for animalske produkter. Den kan brukes som erstatning for både myse og kjøtt og bein- eller fiskemel. Og reduser også kornmengden på grunn av denne proteinkomponenten.

Det er ikke bare mulig, men også nødvendig å mate griser med soyabønner, både voksne og små, slik at de vokser raskere og går godt opp i vekt. Men samtidig er det umulig å la seg rive med et nyttig produkt og gjøre det til hovedkilden til ernæring. Dette vil ikke bare påvirke dyrenes helse, men også forverre smaken av både kjøtt og fete produkter..

Hvordan gi soya riktig til griser

hvordan du skal gi soya til griser

Det er bedre å ikke bruke soya i rå form. Voksne viser ikke spesielt et ønske om å bruke det. Gris, derimot, har fordøyelsesproblemer helt. Råprotein absorberes veldig dårlig, så det er nødvendig at soyabønnene først gjennomgår varmebehandling. Etter det blir fôret bedre for grisene, og absorberes av dem med nesten 90%, noe som reduserer kostnaden for kjøtt og kjøttprodukter.

I griseoppdrett brukes følgende typer soyabønnefôr oftest til fôring av griser:

  1. Høytrykksekstrudert fullfett soyabønner.
  2. Luftrør soyabønneflager.
  3. Stekt og hakket soya.
  4. Soya kokt i vann.
  5. Måltid igjen etter å ha laget soyabønneolje.
  6. Soyabønne måltid.

Soyabønnemel og kake er maten som inneholder den laveste mengden fett. For oppfetting er det fortsatt bedre å bruke fulle soyabønner..

Soya kan tilsettes til smågrisfôr to ganger om dagen, fra to måneder gammel. Oppdrettsungene får soyaprodukter 5% av den totale mengden fôr, men ikke mer enn 17% av det daglige kostholdet. Voksne griser bruker soya med 30% for purker. På samme tid, tre uker før faring, reduseres andelen til fem. To måneder før slakt av griser er soya fullstendig ekskludert fra dietten, siden det svekker smaken av både kjøtt og smult..

Hva er bedre å gi til griser – soyabønnemel eller kake

Previous Post
Gjør-det-selv vakkert og komfortabelt hus for en katt
Next Post
Bolile agrișei și tratamentul acestora