15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bare en erfaren oppdretter kan håndtere dem – nubiske geiter, en beskrivelse av rasen med et hjørnetann utseende og karakter

Fortell oss hvilken produktivitet de nubiske geitene har, en beskrivelse av rasen, et bilde er spesielt nødvendig. Jeg vil kjøpe et par for skilsmisse, jeg hørte at de har veldig god melk. Og hvor mye gir hunnen for ett melkeavkastning, og hvordan er det velsmakende med kjøtt? Hvis det ordner seg, vil jeg dyrke det til slakting, jeg liker stekt geitekjøtt.

nubiske geiter rase beskrivelse Noen tror kjøttet deres er smakløst på grunn av den spesifikke lukten. Men de som elsker geitemelk inneholder disse skjønnhetene på grunn av høy produktivitet og fettinnhold. Selv om de ikke er de mest populære i vårt land, er de nubiske geitene, beskrivelsen av rasen, hvis bilde vil være i artikkelen, vesentlig forskjellig fra våre “vanlige”. Og ikke bare deres stamtavle, selv om ikke alle har råd til å kjøpe en ekte nubisk kvinne med dokumenter. Den veldig billige kvinnen vil koste minst $ 300, og den mannlige produsenten er nesten 4 ganger dyrere. Gitt det faktum at du kan melke en geit nesten hele året, og melken har et høyt fettinnhold, er det verdt det. I tillegg har rasen lykkes med å slå rot på våre breddegrader på grunn av sin evne til å tilpasse seg ekstreme klima..

Nubiske geiter – rasebeskrivelse, foto

nubisk geitemaker Både geitene og geitene er veldig vakre, med nydelig hår som skinner med en blank glans. De har et lite hode og en ganske kort nakke, men lange ben og sjarmerende, hengende store ører. De er det karakteristiske trekk ved rasen. Utseendet er fullført med en liten luftig hale og brune øyne. Noen ganger er det individer med grå eller grønne øyne..

Dyr har et kjærlig temperament og en vennlig disposisjon, men dette er tilfellet hvis flokken er liten. Og det vil bli holdt atskilt fra andre raser. I store gårder, spesielt når man blander arter, blir nubianere aggressive. Og geiter forlater ofte babyene sine, og de må mates kunstig..

Typer av nubiske geiter

arter av nubiske geiterDu vil ikke gjenkjenne denne rasen etter fargen, da den er ganske variert. Blant de nubiske geitene er det:

  • sjokolade, med en mørk brun kropp med svarte flekker, svarte ører og hover;
  • helt svart med lettere hover;
  • piebald med grå eller kremfarge og svarte hover;
  • bukt, som har lyse flekker på lysebrun ull;
  • krem med små sparsomme flekker av en mørkere farge;
  • hvit, noen ganger også med små flekker;
  • hvit og brun;
  • leopard med svart ull, dekorert med runde hvite flekker.

Raseproduktivitet

produktiviteten til nubiske geiterHovedformålet med avl av nubies er meieriprodukter. En geit gir opptil 4 liter melk per dag med et fettinnhold på minst 8%. Dessuten varer ammingen nesten et år, og i ett lamming leder hun opptil 3 barn.

I tillegg går dyr raskt opp i vekt og kan også holdes for kjøtt. Det er veldig velsmakende, saftig med en delikat tekstur. En geit når en vekt på 70 kg, en geit er vanligvis omtrent 50 kg.

Som du kan se, er nubiske geiter en utmerket rase, men det er bedre å “engasjere seg” med det bare hvis du har erfaring. Høy melkemengde oppnås bare med regelmessig og riktig pleie og et balansert kosthold. Og gitt det faktum at lop-earedyr foretrekker å leve separat og ikke kommer overens med naboer, bør du tenke før du kjøper dem, og til og med for gode penger.

Funksjoner ved å holde nubiske geiter

Previous Post
Gjør-det-selv vakkert og komfortabelt hus for en katt
Next Post
Bolile agrișei și tratamentul acestora