15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan mate påskeliljer og tulipaner om våren?

Fortell meg hvordan du skal mate påskeliljer og tulipaner om våren? Jeg elsker bulbous veldig godt, jeg har mange varianter. Men i år la jeg merke til at noen av buskene bare ga et par blomster, og før blomstringen var mer rikelig. Sant, forrige sesong brukte jeg kun gjødsel en gang, og selv da i form av infusjon av mullein. Sannsynligvis verdt å tilsette mineraler.

hvordan å mate påskeliljer og tulipaner om våren Løkblomstrende planter som tulipaner og påskeliljer finnes i hver hage, selv det minste blomsterbedet. Det er deres delikate blomsterstand som blomstrer først, noe som indikerer slutten av vinteren. Disse upretensiøse blomstene er også gode fordi de krever minimalt med vedlikehold. Selv i forlatte områder fortsetter de å blomstre årlig i lang tid og vokser aktivt. Det er sant at størrelsen på knoppene blir mindre for hvert år, og selve blomstringen blir knapp. Hvis du vil at løkene dine skal opprettholde mengden og kvaliteten på blomstringen, må de befruktes i tide. Det er spesielt viktig å gjøre dette tidlig på våren, når buskene våkner fra dvalemodus og danner knopper. Å vite hvordan du skal mate påskeliljer og tulipaner om våren kan hjelpe deg med å få flere blomster. I tillegg vil pærene bli mer utviklet, noe som betyr at de vil gi flere babyer..

Når du velger gjødsel for løkplanter, bør du foretrekke preparater som oppløses og absorberes raskt. Påskeliljer og tulipaner har et lite rotsystem – gjødsel bør begynne å fungere snart.

Hvordan mate påskeliljer og tulipaner om våren før blomstring?

tidlig vårfôring Den første fôringen av bulbous kan gjøres tidlig på våren, så snart spirer dukker opp over jordoverflaten. For å gjøre dette, bruk tørr mineralgjødsel.. Mellom sengene eller buskene kan du spre følgende preparater (basert på hver kvadratmeter planting):

  • superfosfat – 50 g;
  • nitrofosfat – ikke mer enn 50 g;
  • urea – 25-30 g;
  • kaliumsalt – 30 g;
  • beinmel – opptil 40 g.

Mineralkomplekser med langvarig virkning fungerer også bra, for eksempel Kemira.

blomstreI perioden med aktiv vekst, gi blomstene dine litt organisk materiale ved å knuse blomsterbedet med treaske. Med blomstringens begynnelse er det bedre å bruke flytende dressinger. Vann blomstene flere ganger med mulleinløsningen.

Toppdressing av påskeliljer og tulipaner etter blomstring

Fasco gjødselNår pærene har falmet, ekskluder preparater med høyt nitrogeninnhold fra listen over gjødsel. Tidlige avlinger på slutten av våren forbereder seg allerede på en sovende periode, så de trenger ikke nitrogen. Men kalium-fosforpreparater vil bidra til å danne friske datterpærer og vil ha en gunstig effekt på fremtidig blomstring. I løpet av denne perioden kan du også legge til granulære mineralkomplekser i tørr form, for eksempel Fasco Tsvetochnoe.

Video om vårfôring av tulipaner og påskeliljer

Previous Post
Kjennskap til bringebær Pride of Russia eller helter i Russland gjenstår fortsatt
Next Post
Cum să faci un leagăn cu propriile mâini: modele simple din paleți din lemn și un scaun