15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er reglene for beskjæring av solbær om høsten, ordning?

Hva er reglene for beskjæring av solbær om høsten, ordningen for beskjæring av gamle busker er spesielt interessant. Vi flyttet med familien til landsbyen i bestemorhuset. Landsbyen der er ikke dårlig, ganske utviklet og komfortabel. Min bestemors tomt er også bra, med et solid hus og en stor hage, men hun kan ikke ta vare på dem på grunn av alderen. Det var derfor vi bestemte oss for å dra dit, spesielt siden vi klarte å finne en jobb og knytte barn til en lokal skole. Nå begynner vi å forholde oss til hagen, og det er bare en hel rips -kratt i den. Bestemor sier at i år var det ingen høsting, og det er ikke overraskende, for buskene er gamle og tykke. Hvordan trimme dem riktig?

beskjæring av solbær i høstordningen Høstmengden og om ripsbærene blir store, avhenger ikke bare av avlingens variasjon. Dannelsen av busken er også viktig, takket være at den mottar nok lys, luft og næringsstoffer. Beskjæring av solbær om høsten vil bidra til å nå disse målene, hvis opplegg har noen generelle prinsipper, men også avhenger av buskenes alder. Den enkleste måten å håndtere unge planter som har klart å skaffe seg bare noen få skudd. Det er regler for gamle rips..

Når kan du kutte rips

tidspunkt for beskjæring av høstbær Når man beskærer hageavlinger om høsten, blir de vanligvis styrt av bladfall. Men i rips begynner det tidligere enn i trær. Derfor er det også viktig å ta hensyn til klimaforholdene i vekstregionen. Å kutte for tidlig vil bare skade, fordi rips kan vokse under forhold med lang sommer og varm høst. En slik sen vekst om vinteren vil definitivt dø.

Generelt utføres høstbeskjæring en måned før frost. I sør kan den utsettes til slutten av oktober, i midtfeltet, tidlig eller midten av oktober. Men på de nordlige breddegrader, hvor vinteren kommer tidlig, må du kutte rips i september..

Beskjæring av solbær om høsten – et skjema for prosedyren avhengig av plantens alder

forme beskjæring av ripsMinste hårklipp er nødvendig for nyplantede rips. Og de neste 3-4 årene trenger hun ikke kardinalbeskjæring. Gartnerens oppgave i de første vekstårene er å danne busken riktig. Da blir han sterk og frisk, og det blir lettere å kutte etterpå..

Forming av beskjæring utføres årlig og gradvis på denne måten:

  1. I plantingsåret blir toppen av frøplanten bare kuttet av slik at den begynner å buske.
  2. I det andre året gjør de det samme, og forkorter toppen av den unge veksten.
  3. Fra det tredje året begynner de å danne buskets skjelett. Fra den unge veksten er det ikke mer enn 4 av de sterkeste grenene igjen, resten er kuttet ut. Toppene på de gjenværende skuddene blir forkortet. I tillegg tynnes midten av kronen om nødvendig..
  4. I det fjerde året er det helt riktig å begynne å oppdatere ripsen, fordi den bare bærer frukt på ungen og fjorårets vekst. Noen av de veldig gamle grenene blir fjernet, og etterlater flere skudd av inneværende år i stedet. Sammen med fjorårets grener bør en slik busk ha et gjennomsnitt på omtrent et dusin skudd..

I fremtiden, gjentar du hvert år prosedyren beskrevet i fjerde ledd. Dette vil unngå fortykning av kronen og aldring av rips. Hvis du trenger å kutte en veldig gammel busk, kan du ikke fjerne alle skuddene samtidig. Det er bedre å kutte dem gradvis, om et par år, og la en ung vekst bli erstattet.

Regler for sanitær beskjæring av rips

beskjæring av sanitetsbærI tillegg til den formative utføres det årlig sanitær beskjæring for rips og andre bær. Det er rettet mot rettidig identifisering og fjerning av problemområder og består av følgende prosedyrer:

  • tørr, syk, liggende på bakken og vokser inne i kronskuddene er fullstendig kuttet ut;
  • gamle grener fjernes fra voksne planter;
  • tørket på spissene, men levende stilker, forkortet til en frisk nyre.

Beskjæring av rips om høsten vil ikke bare bidra til å holde planten frisk. Dette er fortsatt en flott mulighet til å forplante din favorittsort, for det blir mange stiklinger.

Hvordan beskjære solbær på høsten

Previous Post
Beste i sitt slag – hva er parthenocarpic agurk
Next Post
Cultivarea teului pe site – tot ce trebuie să știe grădinarii