15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Givende, upretensiøs, den beste – hvilke varianter av gulrøtter til Ural anbefales av gartnere

Vennligst informer varianter av gulrøtter til Ural, ikke bare for konsum, men for å overleve til våren. For andre året har jeg sådd frøene som moren min sendte meg. Jeg vet ikke hva navnet på sorten er, men det modnes raskt, det lykkes i vår korte sommer. Selve rotgrønnsakene er velsmakende, søte, men de lagres ikke lenge. Jeg vil ikke få frem denne gulroten, på grunn av smaken, men jeg vil gjerne ha mine egne grønnsaker til vinteren.

gulrotvarianter for Ural Gulrøtter er ikke veldig krevende avlinger, men de har en funksjon – en lang vekstsesong. Når du dyrker avlinger i regioner med kaldt klima, er det nødvendig å ta hensyn til denne nyansen, og ikke glem motstand mot lave temperaturer. Når du velger gulrotvarianter til Ural, bør du foretrekke frostbestandige hybrider. Og bestem også for hvilket formål du trenger rotavlinger – for lagring eller for umiddelbar bruk. Det avhenger av hvilken art som er bedre å vokse når det gjelder modenhet..

Funksjoner ved å dyrke gulrøtter i Ural

trekk ved å dyrke gulrøtter i Ural Klimaet i Ural er tvetydig. Den østeuropeiske delen er preget av mildere temperaturer, både sommer og vinter. Og det er nærmere forholdene i den midtre sonen i landet. Det er fullt mulig å dyrke gulrøtter av alle typer modning, fra tidlig til sent i det åpne feltet..

Den sibiriske delen av Ural kan ikke glede gartnere med varme. Sommeren er kort der, høsten er tidlig, våren er sen, og vinteren “fryser” helt ned til minus 40 ° С. Under slike forhold vil bare en tidlig gulrot få tid til å modnes i det åpne feltet. Mellom- og senmodne varianter dyrkes best i drivhus.

Tidlige modne gulrøtter er bare egnet for kulinariske formål. For vinteroppbevaring bør medium eller sen sort plantes. Når du velger en variant, bør du vurdere sonering. For Uraler er arter egnet for å vokse i midtbanen, inkludert i Ural.

Gulrotvarianter for Ural av tidlig modning

Den største fordelen med tidlige arter er at de kan plantes hvor som helst. I ethvert klima har rotavlinger tid til å modnes, vokse søte og saftige..

Tidlige varianter vokser:

 1. På veggen. Frukt som veier opptil 150 g modnes på 80 dager.gulrot sort nasten
 2. Amsterdam. Saftige gulrøtter, avrundet på spissene, når en lengde på 17 cm, veier 150 g og har en tynn kjerne. Modnes etter 90 dager.Amsterdam gulrot variasjon
 3. Belgien Wyatt. En original variant med store hvite røtter. Avslører fordelene etter varmebehandling, og avgir en behagelig aroma som rå frukt ikke har.gulrot variasjon belgisk hvit
 4. Alenka. Små søte gulrøtter modnes etter 70 dager og når en lengde på ikke mer enn 12 cm.gulrot variasjon alenka
 5. Drage. Interessant utvalg med oransje kjøtt og lilla hud.drage gulrot variasjon

Midtsesong hardføre gulrøtter

Denne gruppen av varianter har ligget i sengene i minst tre måneder. Det anbefales å dyrke det utendørs i den varmere delen av Ural, hvor sommeren ikke er veldig kort..

Følgende mellomstore gulrøtter har vist seg godt:

 1. Altai gourmet med tykke røtter som veier 120-150 g.gulrotvariant Altai gourmet
 2. Rød kjempe med lange, opptil 25 cm, gulrøtter, modning på 100 dager.gulrot sort rød kjempe
 3. Callisto. Rotvekster veier 135 g, når 22 cm i lengde. Modnes på 3,5 måneder.callisto gulrot variasjon
 4. Nantes med lange, jevne frukter som veier opptil 170 g.gulrotsort Nantes

Sen modning av gulrøtter

Forskjellen mellom sene varianter er ikke bare i en lengre modningstid. De er mer frostbestandige og har god holdbarhet, noen arter ligger til den nye høsten..

Sene varianter for lagring er egnet:

 1. Shantane. En allsidig variant som kan plantes i alle regioner. Gulrøtter er store, veier opptil 250 g, i form av en kjegle, modnes på 130 dager. Lagret i minst åtte måneder.shantane gulrot variasjon
 2. Yellowstone. Fusiforme røtter med uvanlig gul farge. Veier opptil 200 g.gulstein gulrot variasjon
 3. Tinga. En hybrid med lange frukter på opptil 120 g, rødlig på utsiden, oransje på innsiden. Modnes på 135 dager, lagres til slutten av vinteren.Tinga gulrot variasjon
 4. Totem. Nok en hybridsort som modnes etter 140 dager. Lange gulrøtter (over 20 cm) veier 130 g, hud og kjøtt er litt rødlige.gulrot variasjon totem

De beste resistente gulrøttene

Previous Post
Vi dyrker en tomat Konigsberg på sommerhuset deres
Next Post
Cultivarea castraveților pe pervazul iernii – principii de bază