15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Selv om de er små, men søte og uvanlige tomater Black Moor – hva er sortens særegenhet

Hvilken farge skal Black Moor -tomatene ha, og er de tidlige varianter? Hun sådde frø, bare syv frøplanter kom ut av pakken. Jeg bestemte meg for ikke å risikere det og plantet plantene i et drivhus. Nå på buskene er det allerede små grønne tomater, noen har blitt røde, men svarte og “lukter ikke”. Kanskje de blir mørkere senere, og hvor lenge må du vente før du høster?

tomater svart myr De ser originale ut i krukker når de er bevart som helhet, har en søt tett masse og er godt tilpasset vekstforhold. Black Moor -tomater kan kalles en “amatør” variant. Et av hovedtrekkene er fruktens veldig mørke farge. Noen er glade for muligheten til å lage en flerfarget rulle med små tomater for en “bit”. Andre vil ikke tukle med en slik bagatell, mens andre slett ikke liker slike eksperimenter med farger. Uansett hva det var, men sorten eksisterer offisielt og har blitt dyrket med hell og glede av amatører i mer enn 20 år. Hva er spesielt med det og hvorfor tomater har en så dobbel egenskap?

Black Moor -tomater – karakteristiske trekk ved sorten

tomatbusk svart myr Midtmodningssorten modnes 120 dager etter spiring og regnes som ubestemt. Etter å ha nådd en maksimal høyde på 1,5 m i drivhus, slutter plantene å strekke seg oppover så snart de danner opptil 10 fruktklynger. Den første børsten vises etter det åttende bladet, det neste – etter to blir internodene ved busken forkortet.

Sorten kan dyrkes i alle regioner, og den tilpasser seg perfekt uteklimaet. I kaldt klima plantes tomater i drivhus, hvor de ganske enkelt vokser seg høyere enn i senger i solen, men beholder avkastningen og smaken..

Høye busker må bindes og formes til to eller tre skudd. Til tross for sin motstand mot svingninger i temperaturforhold, er Black Moor ikke beskyttet mot sykdommer i kulturen. Den har heller ikke motstand mot tørke, noe som ødelegger frukten med skade på toppråten..

Hvorfor ble sorten kalt Black Moor eller nyansene av fruiting

tomat frukt svart myrSorten er preget av strukket frukt. Tomater på samme busk modnes ikke alle på en gang, så samtidig kan det være frukt i forskjellige farger. Utbyttet av Black Moor har gjennomsnittlige indikatorer – ikke mer enn 6 kg frukt per 1 kvm. m., men dette er heller ikke ille.

Tomaten har fått navnet sitt for sin uvanlige farge – fullt modne tomater er rødbrune i fargen, og i skumringen er de helt svarte. De er små, veier opptil 50 g hver, men har en vakker jevn form, som et egg. Hver børste er bundet fra 6 til 10 stykker. Et veldig kjøttfullt, søtt og saftig kjøtt er gjemt under den tette huden. Det er få frø i fruktene, for det er bare to frøkamre i dem. Sorten regnes som universell – små frukter kan bevares hele, fordi de ikke sprekker. Friske tomater er også gode, og hvis du ikke er redd for den mørke fargen, lager de en søt tykk tomatjuice.

Når det gjelder fruktens utseende og farge, er Black Moor -tomaten veldig lik sorten De Barao, også med nesten svarte små tomater. Imidlertid vokser sistnevnte enda høyere, dessuten modnes den senere..

Hvordan er Black Moor bedre enn andre varianter med lignende farge

fordelene med sorte tomaterBlant slike mørke varianter skiller Black Moor -tomater seg ut:

  • utmerket søt smak og kjøttfull fruktkjøtt;
  • allsidigheten ved bruk av frukt;
  • gode avkastningsindikatorer;
  • tomatens transportabilitet på grunn av dens tette hud;
  • muligheten til å plukke frukt og sende dem til lagring, hvor de modnes.

Imidlertid har sorten også mange ulemper, på grunn av hvilke mange gartnere ikke risikerer å plante den. Først og fremst er dette mangelen på immunitet mot soppsykdommer og den negative effekten av tørke på frukten. I tillegg er ikke alle fornøyd med slike små tomater, selv om de er deilige. Og høye busker må bindes og formes.

Tomat Black Moor – Harvest Tasting

Previous Post
Vi dyrker en tomat Konigsberg på sommerhuset deres
Next Post
Cultivarea castraveților pe pervazul iernii – principii de bază