15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan lage et betonggjerde med egne hender

betonggjerde Vil du leve som en steinmur? Bare bygg et betonggjerde, og drømmen din vil gå i oppfyllelse, og det vil også koste mye mindre enn et stein. Armerte betongprodukter kombinerer to motsatte egenskaper ved permanent gjerde – solid konstruksjon og estetisk utseende. Du kan se dette selv ved å se på bilder av betonggjerder.

Fordeler med betonggjerder

tomt betonggjerde Det er mange fordeler med betonggjerder, så de dukker stadig opp både i byutvikling og i forstadsområder:

 • eksepsjonell styrke og holdbarhet;
 • gjerdet forverres ikke over tid, det påvirkes ikke av naturlige faktorer;
 • et tomt betonggjerde har utmerkede lydisolerende egenskaper;
 • om nødvendig kan gjerdet lages uten ledd og hull;
 • betongoverflaten er lett å fullføre med hvilket som helst etterbehandlingsmateriale;
 • betong er det mest økonomiske materialet av all kapital.

betonggjerde med dekorative elementerDe relative ulempene inkluderer strukturenes store vekt..

Byggingen av et slikt gjerde vil kreve betydelig arbeidskraft og obligatorisk installasjon av fundamentet..

Betonggjerder er forskjellige i produksjonsteknologi og funksjonelle formål.vakkert og slitesterkt gjerde

Monolitiske gjerder

monolitisk pålitelig konstruksjonDenne typen gjerde er den mest holdbare og holdbare. Det krever et solid eller søylefundament. Selve gjerdet er en solid armert betongplate som er godt forbundet med stolpene. Monolitiske plater kan være glatte, korrugerte eller dekorative.

Type-setting (seksjonelle) gjerder

seksjonskonstruksjonStablede eller seksjonelle gjerder kalles, hver seksjon som består av flere plater eller paneler. Plater kan ha forskjellige teksturer og forskjellige dekorative design. Stolpene for det stablede gjerdet på sidene har spor som panelene kommer inn i.

Den største vanskeligheten ved konstruksjonen av et seksjonert betonggjerde er den nøyaktige installasjonen av stolpene..

Avstanden mellom dem skal tilsvare lengden på panelet. Ellers vil panelene ikke holde i sporene eller ikke gå dit i det hele tatt. Som regel lages et kraftig fundament under søylene i et slikt gjerde, slik at de ikke vrir seg etter jordens frysing og tining. Bekvemmeligheten av et typegivende gjerde manifesteres ved montering av paneler i sporene på betongsøyler for gjerdet. Hver av delene er lette; to eller tre personer er ganske nok til å bære og legge. De øvre panelene, som er installert i mer enn en meters høyde, er vanligvis åpnet. På grunn av de mange hullene, blir de mye lettere og lettere å installere.

Betongblokkgjerde

betongblokkgjerdeBlokkgjerder er satt sammen av separate massive eller hule betongblokker, og festet dem sammen med sementmørtel. En struktur av denne typen ligner murverk. Et gjerde av blokker trenger etterbehandling med dekorativt gips eller fliser med steinimitasjon.

Et betongblokkgjerde trenger ikke å installeres søyler mellom de enkelte seksjonene, men det er nødvendig med murferdigheter.

Dekorative betonggjerder

dekorativt gjerdeDekorative gjerder kommer i et stort utvalg av stiler og farger. Ved hjelp av dekorativ betongstøping lager håndverkere holdbare og estetiske komposisjoner som er perfekt kombinert med andre materialer – tre, metallsmiing, naturstein. Produsenter tilbyr mange alternativer for murverk, stein av forskjellige teksturer. Betongstøping etterligner vellykket en rekkverk og til og med et trefor. Dekorative betonggjerder er veldig etterspurt når du gjerder privat eiendom, der soliditet og respektabilitet først og fremst kreves.

Hvordan lage et betonggjerde med egne hender

skjemaer for å lage et monolitisk gjerdeFor å installere et betonggjerde med egne hender trenger du verktøy og byggematerialer:

 • stålarmering 4 mm for gjerdet og 8 mm for stolpene;
 • knust stein med en brøkstørrelse på 2–6 cm;
 • vasket elvesand;
 • sementgrad ikke mindre enn M500;
 • former for støping av betong;
 • mykner;
 • betongblander;
 • vibrerende bord.

vibrerende bordVibrasjonsbordet kan kjøpes ferdig eller laget selv. For gjør-det-selv-produksjon fra et metallhjørne, sveises en ramme og en vibrasjonsmotor festes på den.

Det er mulig å lage betongpaneler uten å bruke vibrasjonsutstyr, men kvaliteten vil være mye lavere..

Avstøpningsteknologi i betongpanel

Knust stein lastes i en betongblander, fylt med vann og vaskes fra støv og urenheter. Deretter tappes vannet og sand, sement og vann lastes. De eksakte proporsjonene av mørtelen for det valgte sementmerket er vanligvis skrevet på emballasjen..

For tiden er det et stort utvalg av myknere i salg – spesielle tilsetningsstoffer for å gi visse egenskaper til betong eller for å akselerere (bremse) innstillingen av en løsning. Ved fremstilling av et betonggjerde brukes myknere for å gi løsningen mobilitet, ikke-delaminering og ekstra styrke..

Støpeformen er installert på et vibrerende bord, smurt med mineralolje for å forhindre vedheft av løsningen, og beslag er forberedt. Armeringsordningen må tenkes på forhånd, basert på funksjonene i skjemaet. Ideelt sett bør armeringen gå gjennom hele tykkelsen på panelet uten å stikke ut fra overflaten..

Formen helles til halvparten av volumet og vibratoren slås på. Deretter legges armeringen, mørtelen legges til toppen av formen og betongen komprimeres igjen med en vibrator..

På støpestadiet bør det festes festemidler for å koble panelet med andre deler av gjerdet – over eller under panelene eller stolpene.

Etter at mørtelen har tørket, utføres stripping – separasjonen av det ferdige panelet fra formen. Deretter gni produktet manuelt eller med maskiner til et standard utseende, formen rengjøres for betongrester og klargjøres for neste helling.

Montering av kryssstøtter

montering av søylerPå markerte steder graves det hull med en diameter på omtrent 50 cm. Dypet bør være minst jordens frysedybde i et gitt område. Bunnen av gropen er tampet, dekket med et lag med sand 10-15 cm og tampet igjen. Deretter installeres søylen strengt vertikalt, festes i denne posisjonen og helles med betongmørtel til bakkenivå.

For fullstendig herding av fundamentet er det nødvendig å tåle to uker..

Montering av hele strukturen

montering av betonggjerderDe ferdige panelene legges i rillene på søylene eller forsterkningen av hvert panel, og søyler som tidligere er brakt til overflaten sveises sammen.

panelmonteringPå dette stadiet kan installasjonsarbeidet på installasjonen av et armert betonggjerde betraktes som fullført. Den ferdige strukturen er i tillegg ferdig med dekorative materialer – gips, fasademaling på betong, fliser. Sørg for å male over alle sveisede deler med værbestandig maling for å forhindre korrosjon.

Gjerder laget på denne måten beholder alle fordelene med et betonggjerde. De absorberer ikke fuktighet, har lav vindstyrke, utmerket lydisolering og er ekstremt holdbare. Et solid betonggjerde i et landlig område kan bli en pålitelig barriere for grasrotsbrann i vårgresspaletten, noe som fører til store branner og menneskelig tap..

Videoinstruksjon for montering av betonggjerde

Previous Post
Plant en Kadlubitsky -mutter
Next Post
Cultivarea mazărei în aer liber