15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

DIY reparasjon av oljefyr

Oljeovner svikter ikke ofte, ettersom de er pålitelige klassiske apparater. Men det er tider når du trenger å utføre en rask reparasjon av oljeovnen med egne hender..

Forekomsten av en nedbrytning av oljekjøleren er som regel ledsaget av fremkomsten av fremmede lyder inne i saken. Det kan også dukke opp en liten oljelekkasje, eller det vil fungere beskyttelse, og varmeren vil ganske enkelt slå seg av..

Det første du må gjøre er å koble den fra strømforsyningen. Hvis det er mulig, må du ta det med til et servicesenter for reparasjon, men dette er ikke alltid mulig. Derfor må du prøve å reparere det selv..

Ved første øyekast er det umulig å reparere en oljevarmer hjemme. Men som praksis viser, kan sammenbruddet i 60% av tilfellene elimineres med egne hender. For å gjøre dette må du nøye forstå årsaken til sammenbruddet..

Når du utfører reparasjoner på en oljevarmer, må alle sikkerhetstiltak overholdes og instruksjonene og reglene for bruk av enheten må følges. Brudd på noen av punktene kan føre til skade..

Reparasjon av oljeovner og hovedtyper av deres sammenbrudd

Prosessen med å reparere en oljevarmer avhenger av typen sammenbrudd eller funksjonsfeil..

Det er tre vanligste nedbøyningsområder i varmeapparatet:

  • Plystrende, harde lyder som oppstår inne i varmeren.
  • Skade på bimetallplater.
  • Svikt i varmeelementet.
  • Elektriske avvik.

åpne beskyttelsesdekselet En pipelyd kan indikere at riktig oljenivå inne i varmeren ikke er tilstede. I dette tilfellet må varmeren inspiseres nøye fra alle sider for skader. Også årsaken til fløyten er ofte en feil installert enhet. Hvis oljevarmeren ofte flyttes fra sted til sted, eller når den vippes under transport, kan det dannes luftlommer inni..

Oljeoppvarmingsapparater liker ikke en skarp og langvarig posisjon i skråstilstand, derfor anbefales det å transportere den vertikalt.

Men hvis det virkelig skjedde, trenger du ikke gjøre noe, du trenger bare å sette enheten i rommet og la den sette seg i omtrent en time, slik at oljen tar driftsmodus. Enheten kan deretter betjenes.

regulatorens prinsippSkade på bimetallplater. Når du demonterer varmeren, kan du finne skader på de bimetallplatene. De er plassert på knappen på temperaturkontrollen. For å reparere denne strukturelle delen av oljevarmeren, må du sette temperaturkontrollknappen til minimum oppvarmingsposisjon. Deretter fjernes skruene, festemutteren, rammen, fjæren en etter en og den bimetallplaten fjernes.

Den blir ikke reparert, men erstattet med en ny. Denne delen av regulatoren slites oftest ut i en lang driftstid. For å bytte ut bimetallplaten helt, må du fjerne sensorstangen og magneten. Termostaten monteres i motsatt rekkefølge og installeres på plass.

NyanserSvikt i varmeelementet. Teng er et av de strukturelle elementene som er vanskeligst å bytte ut, siden det enten kan være innebygd eller flyttbart. Hvordan reparere oljevarmeren i dette tilfellet? Hvis varmeelementet er avtagbart, kan du gjøre det hjemme ved å fjerne festeboltene og koble det fra strømledningene. Hvis varmeelementet er innebygd, må du ta varmeren til servicesenteret.

blankAvvik i arbeidet til den elektriske delen. En varmeapparatfeil kan skyldes mangel på kontakt på grunn av oksidasjon. For å kontrollere dette må du fjerne varmeren fra basen og skru ut festeskruene. Fjern en stopper og tilstøtende skiver med en skrutrekker. Deretter fjernes ankeret, som kontaktene er plassert under. Hvis du ser tegn på en oksidativ prosess, må du fjerne ledningene, fjerne dem og tørke av kontaktene med alkohol. Etter reparasjoner må du samle alt i sin opprinnelige posisjon og kontrollere ytelsen til enheten.

Reparasjon av foringsrør til oljevarmere

Hull i foringsrøret skyldes korrosjon av varmeapparatets vegger eller mekanisk skade fra utsiden. Dette bruddet vil være synlig visuelt. Enheten må ikke brukes i denne tilstanden. De som bestemmer seg for å ta på seg reparasjonen av varmeren med egne hender, bør fjerne all oljen fra enheten og skylle innsiden av tanken med alkohol. Reparasjonsutstyr for kjøleskap bør brukes til å reparere tanken, og kobber-fosfor, messing eller sølvlodde bør velges som loddemiddel..

Lodding av radiatorenFør du lodder saken, er det viktig å rengjøre det skadede området, dekke det med en korrosjonsbeskyttende væske, og etter at det har tørket, avfett overflaten med alkohol. Det neste trinnet er selve lodding. For å gjøre dette påføres loddetinn på skadestedet og varmes opp med en brenner i henhold til prinsippet om hermetisk lodding av kjøleutstyr..

Det må huskes at syntetisk olje ikke kan kombineres med mineralolje. Blandede oljer bør ikke blandes. Derfor, hvis du ikke er sikker på hvilken type olje som ble fylt, er det best å bytte ut oljen helt. Hvis oljetypen er kjent, ifølge passdataene, må den bare fylles på.

Etter en fullstendig reparasjon av oljevarmeren, er det nødvendig å fylle oljen inne til 90% av kapasiteten, og etterlate 10% plass til luftputen (ved oppvarming har oljen en tendens til å ekspandere, og luften vil bidra til denne prosessen ). Hvis det ikke finnes en luftpute inne i etuiet, kan høyt trykk føre til at den sprekker..

Når huset er reparert, må du sjekke det for lekkasjer. Hvis oljen ikke renner selv om varmeapparatet er helt startet, betyr det at reparasjonen ble utført riktig..

Oljeovner brukes massivt av sommerboere til oppvarming av rom om vinteren. De er effektive og brenner ikke oksygen, men faren er at kroppen blir veldig varm. Hvis det blir misbrukt, kan det oppstå en rekke problemer som er vanskelige å fikse..

Oljevarmereparasjon – video

Previous Post
Plant en Kadlubitsky -mutter
Next Post
Cultivarea mazărei în aer liber