15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan lage et toalett i landet med egne hender? Stedvalg og byggetrinn

Bilde av et landstoalettDen første bygningen som vises på en sommerhytte er ikke et hus eller et skur for inventar, men et utedo. Det er umulig å klare seg uten denne ukompliserte bygningen i løpet av få timer etter at den dukket opp på dachaen. Men før du stiller spørsmålet: “Hvordan lage et toalett i landet med egne hender?” og begynne å bygge, om enn midlertidig, men ikke den enkleste strukturen, må du studere ditt eget nettsted godt og forstå hvor det er bedre å bygge et toalett, og hvilken struktur det vil være.

Og bare da kan du lete etter tegninger, forberede bygningsmaterialer og ta et verktøy.

Hvilket toalett er bedre å gi?

Selv i et velutstyrt område hvor det er et hus, foretrekker mange sommerboere å ha både gate og hjemmebad..

 • Et toalett i huset er uunnværlig om natten og i dårlig vær. Du kan ikke klare deg uten det hvis dachaen brukes hele året..
 • Et gatetoalett for en sommerbolig er veldig praktisk midt i hagearbeid, slik at du raskt kan avlaste deg selv og ikke få smuss inn i huset.

Typer utedo

 1. Toalett med en enkel cesspool. Når gropen er full flyttes huset til et annet sted, eller rengjøring kan skje ved hjelp av kloakk.
 2. Backlash -skapet har også et cesspool, men her er det forseglet og kan bare rengjøres med en spesiell maskin.
 3. Et torvtoalett kan brukes der akviferer er i nærheten. Her, i stedet for en grop, er det en beholder for å samle avføring under toalettsetet. Fylling med tørt torv eller sagflis etter hver bruk sparer lukten.
 4. Landstoaletter som opererer med biologiske tilsetningsstoffer eller kjemikalier kan utstyres både utendørs og i huset.

Å lage et toalett i landet med egne hender er ikke vanskelig. Det viktigste når du velger enheten, er å ta hensyn til grunnvannsnivået under stedet. Hvis vannlagene her er dypere enn to og en halv meter, kan du trygt bygge et toalett av hvilken som helst design. Ellers kan et toalett med en cesspool vise seg å være en farlig struktur..

Regler for plassering av toalett i en sommerhytte

Før du starter byggingen av et toalett i landet, er det viktig å bestemme plasseringen, med tanke på de eksisterende restriksjonene, som først og fremst vedrører strukturer med cesspools.

Avstander fra toalettet til bygninger

Og her, i tillegg til grunnvannstanden, bør det tas hensyn til:

 • til vannforekomster, brønner eller andre vannkilder var minst 25 m;
 • til et badekar eller dusj, arrangert på stedet, minst 8 m;
 • toalettet var plassert under vanninntakspunktet;
 • det var minst 12 m til huset, kjelleren eller kjelleren;
 • opptil trær – 4 m, og opptil fruktbusker og gjerder minst en meter;
 • en bil kunne kjøre opp til cesspoolen, hvis pumpeslange oftest har en lengde på 7 m.

Når du velger et sted, tas den rådende vindretningen og plasseringen av toalettdøren i betraktning, for ikke å irritere naboer og kjære med ubehagelig lukt og andre plagsomme øyeblikk.

Med egne hender

Det vil ikke være vanskelig å utstyre et toalett hvis sommerboeren selv har de første ferdighetene til å jobbe med forskjellige byggematerialer og verktøy. For å starte byggingen av et toalett i landet, må du velge en tegning eller fra hans egen utvikling. Den enkleste måten er å beregne og bygge et toalett uten en cesspool. Det vil ikke være behov for bygging av fundamentet, eller de uunngåelige jordarbeidene..

Bilde av toaletter

Dimensjonene på toaletthuset er valgt slik at strukturen er praktisk å bruke..

Den vanligste versjonen av et landstoalett har:

 • bredde fra halvannen meter,
 • dybde ikke mindre enn en meter,
 • høyde på det høyeste punktet ikke mindre enn 2,2 meter.

Om ønskelig kan dimensjonene økes.

Landstoaletttegninger

Du kan bruke en av de ferdige tegningene som nå er tilgjengelig på Internett, det viktigste er at toalettet for dachaen på bildet skal beregnes nøyaktig, passe i størrelse og passe inn i det valgte området. Hvis det er nødvendig forberedelse, kan beregningen utføres uavhengig..

Tegning av toalettfoto på landet

Hva er bedre å lage et toalett?

Tegning av et toalett med en cesspoolSelv om de mest populære er tretoaletter for sommerhytter, brukes andre materialer sammen med brett for kledning av landstoaletter. Dette er metallbekledning og skifer, kryssfiner og andre materialer, toaletter er også bygget av murstein..

Ved å stille spørsmålet: “Hva er den beste måten å lage et toalett på i landet?”, Velger mange sommerboere arkmaterialer som kan redusere tiden for mantel av rammen. Imidlertid er det mye mer behagelig å være i et toaletthus av tre, siden treet puster, utfører luftutveksling og fjerner overflødig fuktighet. Det skal imidlertid huskes at alle tredeler, og spesielt de som interagerer med fuktighet, må behandles med en spesiell impregnering.

Toalettfundament

FundamentEt landstoalett krever oftest ikke arrangement av et stort fundament, siden selve strukturen er laget av ganske lette byggematerialer. Det er verdt å helle grunnlaget for toalettet bare når det er reist fra murstein eller fra blokker, samt når du bygger en betonggrop.

For støtter brukes både trebjelker og betongkonstruksjoner, som viser seg å være mer holdbare på grunn av motstand mot fuktighet, temperaturer og andre miljøpåvirkninger.

 • Merk først byggeplassen og bestem hjørnene på toaletthuset.
 • Deretter drives asbest-sementrør med passende diameter belagt med bitumenmastikk inn i disse punktene til en dybde på 50 cm. Samtidig er dybden avhengig av den utstyrte toalettstrukturen for sommerhuset og jordens egenskaper.
 • Deretter helles rørene med en tredjedel med betong, som er nøye komprimert..
 • Nå settes søyler av tre, betong eller hjørne inn i rørene, og mørtel legges til igjen for å gi strukturen styrke. Disse stolpene kan tjene som vertikale føringer for rammen, noe som betyr at plasseringen skal bekreftes ved hjelp av et nivå eller lodd..

Hvis støttene som rammen skal stå på, er laget av blokker eller murstein, må du fjerne et 30 centimeter jordlag før du installerer dem og tappe denne basen. I tillegg kan bunnen komprimeres ved hjelp av sandfylling, på toppen av hvilken betongblokker er installert, eller en mursteinbunn er laget.

Toalettramme

En ramme for et toalett i landet med egne hender er lett å lage fra en bar som ikke er tynnere enn 50×50 mm eller metallhjørner.

Ramme av country toalettfoto

Med en tradisjonell toalettdesign består rammen av:

 • fire vertikale støtter som utfører en bærende funksjon;
 • takstropper og på nivået der toalettsetet skal lages;
 • ramme for døråpningen;
 • diagonale seler på bakveggen og på toalettets sider.

Allerede på byggestadiet av rammen er det viktig å beregne høyden på toalettsetet. For å gjøre dette må du angi nivået på det fremtidige gulvet, og deretter telle opp 40 cm, med tanke på tykkelsen på stroppen.

Toalett tak

Taket er laget av alle tilgjengelige materialer, for eksempel metall eller metallplater. Med en trekasse er taket laget av takmateriale eller annet materiale som gir pålitelig beskyttelse mot fuktighet. Taket kan være gavl eller helling, det viktigste er at det er pålitelig og ikke beholder fuktighet. Vi må ikke glemme hullet for utløpet til ventilasjonsrøret, som er forseglet for å unngå lekkasjer..

På et toalett for en sommerbolig tas et ventilasjonsrør ut under gulvnivået, fra en grop eller en beholder for oppsamling av avføring. Videre må det være over nivået på taket på garderoben..

Toalett veggbekledning

Det neste trinnet i byggingen av et toalett i landet er å dekke den oppsatte rammen. På dette stadiet kan du velge hvilket som helst av materialene du liker. Oftere kan du se tretoaletter for sommerhytter – slike strukturer er praktiske, praktiske og holdbare nok. Når du bruker tre til kappe, er det bedre å ta brett fra 15 til 25 mm tykke, som er tett montert og festet til rammen. For å utelukke fuktlekkasje er det bedre å plassere brettene vertikalt..

Stol og gulv

StulchakNår du beregner toalettsetet, er det viktig å ikke bare ta feil med høyden, men også å lage et hull i en behagelig avstand fra kanten. Rammen på toalettsetet er forsiktig belagt med brett og behandlet med sandpapir og malt. Toalettsetetrekk er praktisk å lage på hengsler.

Toalettdør

Døren i et tretoalett for en sommerbolig er laget av samme materiale som veggene. Strukturen henger på hengsler, hvorav antallet avhenger av konstruksjonens vekt og størrelse. Både fra utsiden og fra innsiden er en hvilken som helst lukkemekanisme montert, det være seg en krok, lås, lås eller annen enhet.

En annen dør er laget på bakveggen. Den kan brukes til å fjerne en beholder med avfall eller til å senke hylsen på en kloakkmaskin.

For å gi minst litt, men naturlig lys, blir et vindu kuttet over døren.

Når konstruksjonen er fullført, må drenering utføres rundt huset, spesielt hvis toalettet for sommerhuset er plassert over cesspoolen.

Video: bygge et landstoalett med egne hender

Previous Post
Hva er fordelene med erter som vokser i hagen din
Next Post
Soi de pere Belorusskaya Late este cultivat pentru depozitarea pe termen lung a fructelor