15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Instruksjoner: hvordan lage en kjeller i landet med egne hender trinn for trinn

kjeller i landet med egne hender trinn for trinn En kjeller er en integrert del av ethvert forstadsområde. Mange gartnere er interessert i hvordan du lager en kjeller i landet med egne hender trinn for trinn. Det er uunnværlig for lagring av lager. Kjelleren, utstyrt i henhold til alle reglene, opprettholder ønsket temperatur og passende fuktighet, og holder beholdningen intakt. Og en slik struktur kan lages med egne hender..

Typer kjellere

frittstående kjeller i landet Den klassiske kjelleren er et eget underjordisk rom. Selvfølgelig er det ofte kjellere utstyrt under et boligbygg, men det er mer tilrådelig å lage en slik kjeller selv på stadiet av å bygge et hus. Hvis huset allerede er bolig, vil det være problematisk å utstyre en kjeller her. Derfor er det mye enklere og mer kostnadseffektivt å lage det i form av et eget bygg..

Totalt er det 3 hoveddesigner av kjellere.:

 • bakke;
 • semi-innfelt;
 • under jorden.

landskjellerDesignet velges ut fra de geologiske egenskapene til stedet. Hvis grunnvannet er høyt, er en overjordisk eller halvbegravet struktur mer egnet. Og hvis grunnvannet ikke stiger over 2-3 meter fra jordoverflaten, kan du trygt bygge en underjordisk kjeller med egne hender..

En helt innfelt klassisk kjellerdesign vil gi den beste temperaturytelsen i et slikt rom.

Setevalg

planlegging av bygninger på stedetEn kjeller er en kompleks ingeniørstruktur som har visse krav beskrevet i SNiP 30-02-97. I henhold til disse standardene skal kjelleren ikke plasseres nærmere uthusene enn:

 • 12 m fra toalettet med en cesspool;
 • 12 m fra fjøset med husdyr;
 • 8 m fra komposthaugen;
 • 8 m fra badekar, badstue eller sommerdusj.

Hvis nettstedet lar det oppfylle slike standarder, og det er alternativer for å velge et sted, bør det høyeste stedet på stedet velges. Dette vil maksimere fjerningen av strukturen fra grunnvannet. Det anbefales også å fjerne kjelleren 7-8 meter fra boligbygget slik at varme ikke overføres til den gjennom bakken fra boligbygget..

Hvordan grave en grop når en kjeller bygges i landet med egne hender trinn for trinn

grop for en kjellerEtter å ha valgt et sted, kan du grave en grop. For å forstå dimensjonene til gropen må du lage en omtrentlig tegning av kjelleren. For en familie på 3-4 personer er som regel omtrent 2 kvadratmeter stort. Hvis behovene er større, kan området økes til 4-8 kvm / m. Høyden på en gjennomsnittlig kjeller er vanligvis omtrent 2–2,5 m. For grunnleggende arbeid kan du leie en gravemaskin og deretter rense kantene med en spade. Men hvis du har nok tid og energi, kan du grave den for hånd..

Dette vil kreve:

 • bøtte;
 • plukke;
 • skuffe.

Når du graver en grop, må du forstå at det vil være en avstand på omtrent 0,5 m mellom veggene som skal reises og jorda på hver side. Denne tomheten vil bli dekket med jord og rammet.

Kjellerfundament

bygging av kjelleren for kjellerenEtter å ha gravd og forberedt gropen, må du fortsette til fundamentet. Det er bedre å bruke en monolitisk betongplate. Når du bygger en kjeller i landet med egne hender, trinn for trinn, vil lønnskostnadene for fylling og materialkostnaden ikke være store. Et slikt fundament vil kunne beskytte fullstendig mot fuktighet og fuktighet og vil bidra til å unngå endringer i fremtiden..

En monolitisk plate som fundament har høy styrkeegenskaper. Det er pålitelig for alle typer jord. Etter å ha fylt ut en slik plate, vil det være mye mer praktisk å legge veggene..

Fylling må gjøres i flere trinn.:

 • dekk bunnen av gropen med sand med et lag på ca 15 cm og tamp den godt;
 • hell knust stein på sanden;
 • legg et armeringsnett rundt hele omkretsen;
 • fugemasse.

Fylling gjøres best i tørt og ikke veldig varmt vær. I de brennende solstrålene, ved høye temperaturer, fordamper fuktighet fra betong raskt, og det kan sprekke. Hvis temperaturen er for høy, anbefales det å spraye betongen med jevne mellomrom med vann fra en vannkanne.

Kjellervegger laget av forskjellige materialer

blokkjellerNår fundamentplaten endelig har “hevet seg”, kan du gå videre til veggene.

Når du velger materialet til veggene i en hjemmelaget kjeller i landet, er det flere alternativer:

 1. Armerte betongblokker. Monteringen av slike vegger er rask, men tungt utstyr er nødvendig for levering og installasjon..
 2. Den monolitiske betongstrukturen har gode egenskaper. Byggeprosessen er arbeidskrevende å utføre på et så lite mellomrom, fra montering av forskalingen til selve støpingen..monolitisk kjellerkonstruksjon
 3. Silikatstein er lett å jobbe med, men det absorberer fuktighet overdrevent, og anbefales ikke for murverk under slike forhold..
 4. Rød murstein er lett, enkel å bruke, har god fuktmotstand.kjellervegger av murstein

Det blir klart at det beste alternativet er en rød murstein. Murverk krever ikke mye erfaring, og konstruksjonen av slike vegger er tilgjengelig selv for en nybegynner. Rød murstein motstår fuktighet godt, noe som er ekstremt viktig i nærvær av grunnvann.kjeller laget av stykke stein

Forsterkning av murverk er en forutsetning. Under jordbevegelser utenom sesongen utøves betydelig press på murveggene. Forsterkende mesh vil gi strukturen ytterligere styrke.

Veggtetting

vanntette veggene i kjellerenNår du bygger en kjeller i en dacha trinn for trinn med egne hender, anbefales det uansett å gjøre vanntetting, selv om grunnvannet er dypt. Sesongmessig nedbør kan oppmuntre fuktighet til å komme inn i kjelleren.

Vanntetting utføres i to trinn.:

 1. Alt murverk utenfra er belagt med bitumenmastikk, mastikken påføres med en pensel. Hun må få tid til å tørke helt.
 2. Deretter smeltes rullemateriale på veggene utenfra, dette er TechnoNIKOL eller dets analoger. Arbeidssiden til et slikt materiale blir oppvarmet med en blåsebrenner, og den limes til murverket.

Etter å ha gjort en slik vanntetting, kan du være sikker på at fuktmotstanden til veggene vil være i en høyde.

Veggdekorasjon fra innsiden

innredning av veggene i kjelleren

Avhengig av eierens ønsker, er det flere måter å dekorere veggene på, som har sine egne fordeler og ulemper:

 1. Å dekke med fuktresistent gips er en god og relativt billig måte.
 2. Kalking med slaked lime er en billig metode, og slaked lime har soppdrepende egenskaper.
 3. Plastpaneler – de ser bra ut visuelt, men fuktighet kan samle seg mellom dem og veggen, og mugg vil dukke opp.
 4. Keramiske fliser er det beste belegget, men til den dyreste prisen vil ikke alle bruke det til kledning av en kjeller.

Gulvkonstruksjon

kjelleroverlappingsstrukturOverlappingen utføres i henhold til standard gulvplateregler. På murverkets øvre krone er det montert tverrstokker fra en stang på 100 * 100 mm. De er festet til mursteinen med metallhjørner. Plater legges på tverrstokkene, og festes til stokkene med selvskruende skruer.

For å i tillegg beskytte treet mot fuktighet må du male det med vanntett maling. Og på steder der trestokker er i kontakt med murverk, plasseres rullevanntetting.

ventilasjonsinstallasjonUnder byggingen av gulvet er det nødvendig å sørge for en ventilasjonsanordning. Det er nødvendig å opprettholde fuktighetsregimet og fjerne skadelige gasser som samler seg i det underjordiske rommet. For ventilasjon er to metall- eller plastrør med en diameter på ca 150 mm egnet. De er spredt på forskjellige sider av rommet slik at luft kan sirkulere fritt i og utenfor rommet..

Gulvisolasjon

isolasjon av kjelleren overlapperEt stort utvalg av varmeovner er nå i salg. Alle velger selv. Nesten alle varmeovner har høy varmeisolasjonsevne..

For isolasjon av taket i kjelleren er de egnet:

 • ulike typer mineralull – glassull, steinull, slaggeull;
 • skumisolering – ekspandert polystyren, polyuretanskum;
 • masseisolasjon – ekspandert leire, skumsmuler, perlit.

Overbygning over kjelleren

kjelleroverbygningFor å forhindre at helårskjelleren blir overopphetet om sommeren og fryser om vinteren, anbefales det å bygge en liten overbygning over den. Det vil beskytte mot nedbør og bidra til å opprettholde ønsket mikroklima i selve kjelleren. En slik overbygning kan lages i form av et gaveltak..

Du kan montere det etter samme prinsipp som gaveltak på et hus. Det vil si at du må installere flere sperrer og kappe dem med brett. Taket på en slik overbygning kan dekkes med profilert metallplate, som er så populær for taktak. Og du kan spare penger og dekke taket med takpapp.

Fra innsiden kan du isolere en slik overbygning med ekspanderte polystyrenplater eller mineralull. Da vil interiøret holde seg kjølig om sommeren og varmt om vinteren. Og kjelleren i seg selv vil ikke bli utsatt for et kraftig temperaturfall når været skifter, og vil bli beskyttet mot ytre nedbør.

Dører og trapper

dør og trapp til kjellerenKjelleren krever 2 dører: en ved inngangen til overbygningen, den andre inn i selve kjelleren. Du kan kjøpe dem ferdige eller lage enkle dører selv. For produksjon trenger du brett og 3 bjelker. Plater legges ut på gulvet i en felles struktur og er forbundet med 3 barer i form av bokstaven Z.inngang til kjelleren fra gaten

Kjeller trapper kan være av helt forskjellige design.:

 • stasjonær – laget av tre, jern, betong eller murstein;
 • festet – laget av tre eller jern;
 • uttrekkbar;
 • bretting.

metalldør i kjellerenEnhver stasjonær trapp, spesielt laget av betong eller murstein, tar mye plass. Hvis kjelleren har imponerende dimensjoner og lar deg installere en slik struktur, vil en slik trapp være den mest praktiske. Men slike trapper er ikke egnet for en liten kjeller.. trestigerHvis kjellerens størrelse er liten, ville en vanlig trestige være det beste alternativet. For pålitelighet kan den festes på topp- og bunnpunktet.

Kjellerbelysning

kjeller i landet med egne hender trinnvis belysningNår du bygger en kjeller i en sommerhytte med egne hender, stilles det spesielle krav til strøm. Dette er et fuktig rom. Og gitt naturen til den underjordiske beliggenheten, kan ikke muligheten for lekkasjer fra atmosfærisk nedbør utelukkes..

Fra en 220 V kilde (i en boligbygning eller et uthus) er en elektrisk ledning montert på kjellerens overbygning og avviklet inne. Og allerede fra overbygningen føres den ned i selve kjelleren. Totalt er 2 lamper installert, i de underjordiske og over bakken deler. Det er bedre å sette bryteren i overbygningen ved inngangen, og koble den slik at begge lampene slås på samtidig.

Ledningen for installasjon av elektrisitet må brukes med dobbel isolasjon.

Installasjonen av kabelen inne i kjelleren utføres i et bølgepapp. Det er bedre å koble alle tilkoblinger gjennom terminaler slik at tilkoblingen under høy luftfuktighet er pålitelig.

isolert ledningFor å forstå hvordan du skal bygge en kjeller i landet, må du studere to viktige spørsmål: vanntetting og ventilasjon. Dette er utgiftsposter som du ikke kan spare på noen måte. Økt fuktighet, mugg, flom i kjelleren er virkelige hendelser som kan skje hvis vanntetting og ventilasjon blir ignorert. Derfor vil en kompetent tilnærming i disse sakene bidra til å unngå alt dette og bruke kjelleren til det tiltenkte formålet uten problemer..

Vi bygger en kjeller i landet med egne hender trinn for trinn – video

Previous Post
Viking gressklipper – et verdig valg av pålitelig utstyr
Next Post
Folosirea lupinului pentru fertilizarea cartofilor