15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Maling av vegger på kjøkkenet av høy kvalitet

Det er stor sannsynlighet for at flekker fra fete sauser, juice eller annen natur vil vises på veggene på kjøkkenet. For å bli kvitt dem lettere, må du male veggene på kjøkkenet med vaskemidler som tåler vask. Disse malinger er vannbaserte og derfor praktisk talt luktfrie. De produseres på basis av akryl- eller latexforbindelser. Når de påføres vegger, danner de en ugjennomtrengelig film på overflater og forringes ikke når flekker fjernes fra dem..

Funksjoner av permanent maling

Fast søknad oppnås etter farging med vedvarende antivandalsmidler. Disse overflatene tåler nesten 1000 børster og rengjøringsmidler..

Det kan være lettere å velge hvilken maling veggene på kjøkkenet skal males, gitt at det er lettere å vaske flekker fra en blank eller halvblank overflate. Med matt er det vanskeligere å gjøre dette, siden smusspartikler trenger inn i den porøse strukturen til et slikt belegg..

På steder med et stort potensial for forurensning er det bedre å bruke maling med blanke egenskaper..

Foreløpig forberedelse

blankAkryl-, latex- og akrylatmaling har økt skjulekraft, som lar deg skjule mindre feil. Men vanligvis er forberedelse av veggen for maling på kjøkkenet nødvendig. De pusser, sparkler og sliper, som et resultat av at det oppnås en solid og jevn overflate..

Bruke “edderkoppnettet”

blankBeleggets pålitelighet legges til ved å lime inn med glassfiber “spindelvev” for startbehandling (en slags forsterkning). Deretter behandles de med en etterbehandlingskitt. Det er mulig å identifisere feil ved bruk av en lampe med LED -belysning.

Når du maler veggene med blank maling, er et perfekt jevnt belegg nødvendig, siden glans visuelt øker selv mindre feil.

Polstring

blankDet siste trinnet i å forberede overflater for maling er grunning. Et slikt verktøy er valgt for typen maling (akryl eller latex). Grunning reduserer substratets evne til å absorbere, noe som vil spare på maling, samt oppnå en perfekt og jevn dekning..

Det anbefales å bruke en grunning selv om veggene har en overflate med et relieffmønster, for eksempel i form av murverk. Maling på en slik overflate vil være lettere å påføre, holde sterkere, vil ikke flake av.

Valg av farge på veggene

blankDet er vanskelig å endelig bestemme fargen på veggene. Noen firmaer tilbyr å skape en viss nyanse på spesialutstyr (ca. 200 alternativer). I tillegg er det mulig å gi dem en metallisk nyanse eller legge til glans..

Ornament

blankPå kjøkkenet kan du også bruke ornament i form av striper, geometriske former eller mønstre, dekorere med maleri eller på en annen måte fra et stort antall forskjellige alternativer. Men først må hovedfargen på veggene på kjøkkenet velges..

Det er to tilnærminger til å velge en dominerende nyanse:

  1. Velg en lys maling. Samtidig kan kjøkkensettet være i harmoni med veggene, eller være kontrasterende.
  2. Mal veggene med en nøytral bakgrunnsskygge. Dette vil skape en rolig atmosfære. Et slikt design for å male vegger på kjøkkenet kan skaffe dynamikk fra lyse møbler eller tilbehør..

Når du velger en nyanse, må du først og fremst huske om effekten på den emosjonelle tilstanden:

  1. Det er vanskelig og slitsomt å være i et rom med en rød nyanse lenge. Det er bedre å velge en mer delikat i sin handling – oransje.blank
  2. Nyanser av grønt vil være nødvendig for en avslappende effekt. For variasjon og for å gi litt livlighet, blir gule elementer lagt til dem..blank
  3. Brun vil gi interiøret stabilitet, men den for mørke nyansen vil skape en veldig dyster atmosfære..blank
  4. Svart brukes best som et supplement for å male små områder, slik at det ikke overvelder, men gjør interiøret mer dynamisk..blank

Hvis det ikke er noen spesiell preferanse ved valg av farge, er det bedre å velge alternativer for å male veggene på kjøkkenet fra nøytrale malinger: grå, beige eller hvit. De overbelaster ikke interiøret, de passer godt til de pittoreske møbelfasadene på kjøkkensett.

Maling av vegger på kjøkkenet

blankGjør-det-selv-male veggene på kjøkkenet sparer familiebudsjettet. Prosessen med å påføre maling bestemmes først og fremst av typen, så vel som avhengig av hvilket underlag som brukes..

Før du starter arbeidet, må du ta ut alle møblene, fjerne gulvlistene og dørbekledningene. Hele overflaten som kan beises er dekket med folie (gulv, vinduer, dører, forkle i nærheten av kjøkkenmøbler). Det limes med tape med en dobbeltsidig limoverflate. Bruk unødvendige aviser, gammelt tapet til gulvet.

Malingsprosess

blankMalingen påføres med ruller eller med en myk børste. For jevn farging kreves minst to lag. De påføres først etter at den forrige har tørket helt. Tidspunktet for denne perioden er angitt i instruksjonene. For å påføre jevnt bruk en rull med en liten mengde blekk. Det er bedre å gjøre dette ved å bruke en spesiell skuff..

Antall lag

blankFeilen til mange er at de prøver å male alt med bare ett lag. Men jo tykkere laget er, desto mer sannsynlig er det å flekker. I dette tilfellet må du vente til det tørker helt, og deretter rengjøre dem med sandpapir..

blankDet er viktig å påføre det første laget tynt og deretter et annet på toppen. Selv om du bruker en vals, er det nødvendig å male med en pensel stedene i leddene i taket med veggen, hjørnene.

For å få et vakkert belegg påføres det første laget med en rulle i horisontal retning, og det andre i vertikal.

Tørketid

Etter tørking bør den malte veggen ikke umiddelbart testes for vaskbar. Noen belegg får sin ytelse først etter 30 dager. Derfor må du lese instruksjonene nøye..

Ulike alternativer

blankHvis det er vanskelig å velge hvilken farge du vil male veggene, kan du bruke denne malingsretningen – bruk flere samtidig. Ledsagere velges: mørke og lyse nyanser av samme farge, kontrasterende eller kombinert. Det er populært å male veggene på kjøkkenet når en har en annen farge..

Du kan velge det nødvendige området i henhold til designtabellen med fargekombinasjoner..

blank

Stripet mønster

blankEt annet alternativ som brukes er plassering av strimler med forskjellige tykkelser og bredder. Ved å plassere dem vertikalt, løfter de visuelt taket, og horisontale tillater visuell ekspansjon av rommet.

Noen ganger bruker de maling av samme nyanse, men med en annen tekstur. En interessant effekt kan oppnås ved å kombinere blank og matt maling. Dette ligner kombinasjonen av sateng med fløyel..

blankHvis du planlegger å dekorere veggen med smale striper, blir den først malt helt med hovedskjermen, og etter tørking limes den over med strimler av malertape for å skape klare grenser mens du påfører en annen maling.

Sjablongmaleri og ornamenter

blankDu kan muntre opp de malte veggene på kjøkkenet med tegninger eller ornamenter laget med en sjablong. Den valgte sjablongen festes til veggen med malertape. Malingen påføres veggen i sporet med en skumsvamp. Det påføres i et tynt lag, så tørketiden er ikke lang.

Flerfarget ornament

blankHvis det er et ønske om å bruke et ornament i to farger, blir de detaljene som er planlagt å bli malt i en annen nyanse først forseglet med en film og mønsteret malt over. Deretter fjernes tapen og hullet fylles med en annen maling. Ikke glem at veggmaling skal brukes på kjøkkenet som kan vaskes.

Tegning kan bare utføres av fagfolk, og tegning av ornamenter krever ikke kunstnerens ferdigheter. En passende sjablong kan klippes ut av papp og limes over med tape. Den kan også kjøpes i supermarkedet. Vanligvis kuttes de på tykt polyetylen..

Takmaleri

blankTidligere ble det bare brukt hvitt til taket. Men i dag velger de noen ganger en nyanse som er i harmoni med møbler eller vegger. Ved å male taket i forskjellige nyanser kan du visuelt sone rommet.

For å bestemme hvilken farge du skal male taket på kjøkkenet, må du først velge en maling for veggene. Taket, malt i samme farge som veggene, ser bra ut, bare 1-2 toner lysere.

Tips for valg av takmaling

bruker forskjellige farger på vegger og takVed å bruke en farge som kontrasterer fra veggene i taket, vil det fortynne det kjedelige interiøret. Men denne metoden kan bare brukes i store rom. Det anbefales ikke å blande kombinasjoner av varme og kalde nyanser. Det er bedre å bruke de samme fargene, bare mindre metning.

Maling av vegger og tak på kjøkkenet – video

Previous Post
Viking gressklipper – et verdig valg av pålitelig utstyr
Next Post
Folosirea lupinului pentru fertilizarea cartofilor