15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan fortsette å legge vaktel hjemme?

Holder vaktelhøner Nybegynnere fjørfeoppdrettere som tenker på avl av vaktler, stiller ofte spørsmålet: “Hvordan skal jeg fortsette å legge vaktler hjemme, og hvor lang tid tar det før de første dietteggene dukker opp på bordet?”

Tamme vaktelraser skiller seg fra sine ville forfedre i størrelse og økt eggproduksjon, men samtidig beholdt de en rekord tidlig modenhet for fjærfe..

Veksthastigheten avhenger av den spesifikke rasen, men de fleste eggvaktler er klare til å komme i voksen alder i en og en halv måned..

Når vaktelen begynner å fly?

Allerede ved 2 måneders alder begynner vaktlene å haste I hvilken alder begynner vaktler å fly? Hvis de unge dyrene deles i tide etter kjønn, får fuglene god omsorg og et fullverdig kosthold, og fra to måneder leverer hunnene i full kraft sunne og smakfulle eggprodukter til fjørfeoppdagerens bord.

Når du planter innenlandske vaktler, må du vite at alle fugler gir de samme kvalitetsproduktene. Men intensiteten og varigheten av eggproduksjonsperioden avhenger direkte av valget av rasen. Store kjøttvaktler flyr 30–40% mindre enn egg. I tillegg bør du ikke forvente lang avkastning fra kjøttretninger, mens naturligfødte lag ikke bremser gjennom året..

Hvor mange egg kan en vaktel bringe?

Hvor mange egg legger en vaktel om dagen? Legghøner av eggraser i et år er i stand til å gi en fjørfeoppdretter tre hundre diettegg, som ikke påvirkes av årsaken til salmonellose, ikke forårsaker allergi og anbefales selv for spedbarn. Hvis du beregner dette beløpet på nytt for en dag, vil tallet virke knappt, men med et husdyr på mer enn 10 fugler vil den gjennomsnittlige familien ikke stå uten vaktelegg.

Men hva om fjørfebonden etter å ha blitt eier av en vaktelbesetning ser at anklagene hans ikke ligger, eller at antallet egg som er brakt langt fra er planlagt? Det kan være flere grunner til at vaktler ikke skynder seg eller ikke fullt ut oppfyller forventningene til mennesker, men de ligger alle i særegenhetene ved å holde og mate fuglen..

Feil i fôring og omsorg – årsaker til redusert eggproduksjon

Grunnlaget for god eggproduksjon er et velvalgt diett som er i stand til å støtte legghøns kropp, forhindre at den tømmes for tidlig og sikrer riktig kvalitet på eggene.

Still spørsmålet: “Hvorfor haster ikke vaktlene?”.

Eggproduksjonen reduseres hvis fuglen ikke blir riktig matetErfarne vakteloppdrettere sier at det beste valget er et balansert fôrblanding som inneholder alt du trenger for vekst og eggproduksjon. De tar hensyn til alle fuglenes behov i protein, fett, karbohydrater, sporstoffer og vitaminer. Hvis balansen forstyrres av en eller annen grunn, for eksempel endres sammensetningen av blandingen, blir fuglen overført til beite eller omvendt, om høsten, til buret, dette vil uunngåelig påvirke antall egg.

Etter en kraftig endring i dietten kommer eggproduksjonen tilbake etter et par uker, men det er bedre å ikke tillate dette, spesielt siden det er lettere å spore reaksjonen på gradvis innført fôr og iverksette tiltak i tide.

Når vaktler begynner å legge seg, blir maten tilberedt for dem med tanke på kroppens økende behov og serveres bare fersk. Inntak av ubalansert eller dårlig kvalitet kan gi de mest uforutsigbare reaksjonene og alarmerende symptomene..

Vaktler i en sommerfugl på gressetMangel på kalsium fører til sprøheten i eggeskallet. Og mangel på kalorier og næringsstoffer fører til det faktum at vaktlene suser og sløser med all sin styrke. Hvis du ikke iverksetter presserende tiltak, vil fjærfe -bondens familie i det første tilfellet ikke finne nok produkter, og i det andre trues fuglen med rask forverring av kroppen..

Dårlig kvalitet, for grovt eller fermentert fôr påvirker fordøyelsestilstanden til små fugler som svekkes, er syke og nekter å bære..

Før fuglene holdes hjemme, blir fuglene forberedt på et hus beskyttet mot trekk og plutselige temperaturendringer. Dessverre får mange nybegynnere fjærfeoppdrettere færre egg bare på grunn av burens dårlige utforming eller det dårlige valgte stedet for dem. Når du kommer inn i et trekk, kan vaktler miste fjærdrakt og bli oftere syke..

Etter å ha valgt et rom som er egnet for vaktler, prøver de å sette burene på et permanent sted slik at de ikke lenger forstyrrer dem. Enhver intervensjon i livet, enten det er å flytte hus eller flytte inn i nye naboer, forårsaker angst i lag. Det påvirker også negativt antall egg som er gitt..

Å holde vaktler i et burÅrsakene til at vaktler ikke flyr inkluderer å holde dem i et for fuktig, uventilert rom, så vel som i bur der fuglen er for overfylt. Imidlertid er overdreven tørrhet i luften, mangel på drikkevann, oppbevaring av varme eller kulde en årsak til at vaktler nekter å gi egg.

Fjærfeoppdrettere må huske på at eventuelle brudd på forvaringsbetingelsene medfører en forverring av vaktels trivsel, og det er feil å forvente god eggproduksjon fra en svekket eller syk fugl.!

Den naturlige reduksjonen i eggproduksjonen hos fugler av eggraser skjer gradvis innen ett år. Når du kjenner denne funksjonen, må du forberede en ny generasjon lag på forhånd..Vakteleggproduksjonen reduseres i en alder av 12 måneder

Hvordan opprettholde og øke eggproduksjonen i vaktler?

For ikke å plage spørsmålet: “Hvorfor haster vaktlene ikke?”

  1. I gjennomsnitt bør en leggende vaktel ha et areal på minst 180 centimeter.
  2. Fjærfe skal ha lett tilgang til matere og drikkere.
  3. Husets temperatur holdes på 20-22 ° C.
  4. Optimal luftfuktighet er 60-70% med obligatorisk ventilasjon.
  5. Dagslys for lag er 16-18 timer, om natten er vaktlene igjen med et svakt lys på vakt.
  6. Burene rengjøres grundig daglig, inkludert desinfeksjon av matere, drikkere og gjødselbrett.

Mat for lag inkluderer vegetabilske og animalske proteiner, vitaminer og mineraler. Hvis du kjenner og følger reglene som foreskriver hvordan du skal fortsette å legge vaktler hjemme, vil det ikke være noen problemer med fuglens nektelse til å legge eller en kraftig reduksjon i antall egg.

Holde vaktler hjemme – video

Previous Post
Dyspepsi hos nyfødte kalver
Next Post
Fitosporină-M biofungicidă sigură pentru protecția plantelor