15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi lager en drikker til kyllinger med egne hender av skrapmaterialer

Kyllingdrikker Som alle andre levende skapninger trenger fjærfe ikke bare mat, varme og belysning, men også tilstrekkelig mengde rent vann. En DIY kyllingdrikker hjelper deg med å dekke alle behovene til fjærede kjæledyr og sparer penger som aldri er overflødig..

I dag mangler det i spesialforretninger utstyr for å arrangere fjærfehus og områder for fjærfe. Og likevel viser fjørfeoppdrettere en genuin interesse for hjemmelagde strukturer. Dette skyldes deres enkelhet og tilgjengelighet av komponentene som brukes i arbeidet..

Hvordan lage en kyllingdrikker? Hva du trenger å vite og hva du bør fylle på før du starter arbeidet?

Først og fremst bør du beregne behovet for avdelingene dine i vann og bestemme hvilken type drikkere som er best laget for husdyr..

Mengden vann som kyllinger drikker avhenger av alder, boligforhold og fôring. Den gjennomsnittlige mengden fuktighet som forbrukes er vanligvis 0,5 liter. Høyden på utstyret bestemmes ut fra typen drikke og alderen til kyllingen. Les: DIY kyllinger drikker!Installasjonshøyde for brystvorter og klokkedrikkere

Nybegynnere fjærfeoppdrettere, uten å tenke på konsekvensene, legger noen ganger åpne beholdere med vann til fuglen, og gjør dermed flere alvorlige feil:

  1. På varme dager fordamper fuktigheten raskt og kyllinger kan føle seg tørste om kvelden uten riktig kontroll..
  2. Det er mulig at aktive kyllinger eller voksne kyllinger vil velte fartøyet og forbli uten vann i det hele tatt..
  3. Åpne hjemmelagde drikkeskåler for kyllinger er farlige fordi små kyllinger en gang i dem ikke bare kan bli våte og overkjølte, men også drukne.
  4. I åpne drikkeskåler, støv og insekter må partikler av skitt og søppel nødvendigvis bosette seg, det utvikler seg et patogent miljø som er farlig for å drikke fjærfe.

Den enkleste drikkeren for kyllinger fra en plastflaske

Hvis et slikt design er den eneste akseptable løsningen, må du prøve å gjøre drikkehullene veldig små, egnet for en eller to fugler..

Et eksempel er en kyllingdrinker laget av en 1,5 liter eller 2 liters plastflaske..

Flere hull skjæres forsiktig på et fartøy som er festet i horisontal stilling, slik at det er praktisk for kyllingene å drikke fra en beholder som er halvfylt med vann. For store drikkehull bør ikke lages slik at en nysgjerrig fugl ikke kan komme inn i en gjør-det-selv-drikkeskål for kyllinger, og fôrpartikler og sengetøy kommer ikke i vannet.Drikker og mater fra et kloakkrør

På samme måte, for store fjærfehus, er drikkere laget av 100 mm kloakkrør. Et tilstrekkelig antall hull kuttes langs røret på plasten, det nødvendige hullet for fuglene blir hevet, endene på røret lukkes med plugger, og en hjemmelaget kyllingdrikker er klar for veggmontering, henging eller installasjon på gulvet. Når du velger en metode, må du ta hensyn til størrelsen og alderen på fuglene som blir oppdratt..

Med den utrolige enkelheten og lave kostnaden for slike enheter, er brystvorte- og vakuumdesign mye tryggere og mer praktisk. Vannet i dem er i et lukket kar, beskyttet mot forurensning og leveres nøyaktig i den mengden som er nødvendig for tørste kjæledyr.

Vakuum hjemmelaget kyllingdrikker

Hjemmelaget drikkeskål fra en boksHvordan lage en lukket kyllingdrikker med egne hender? Merkelig nok, men disse designene er slett ikke dyrere eller mer kompliserte enn variantene som allerede er beskrevet..

Diagram over en selvlaget vakuumdrikkeskål for kyllinger: 1 – glassburk; 2 – vannivå i fartøyet; 3 – brett for drikking; 4 – stabil fuktsikker glassholder.

Denne typen vakuumstruktur er en frittstående enhet. Det er enkelt å installere uten bruk av verktøy, det er enda enklere å vedlikeholde og endre om nødvendig.

Hjemmelaget drikkeskål fra en boksVakuumdrikkere er best for veldig unge kyllinger som lever, drikker og spiser på gulvet. Du kan installere en gjør-det-selv-drikkebolle for kyllinger både i fjørfehuset og på turen, det viktigste er at strukturen på pallen og vanntanken er stabil.

Lag en vakuumdrinker av plastflaskerEn lignende drikker kan lages av billige, rimelige plastflasker og annet engangsservise..

Hjemmelaget drikkealternativEt alternativ for en hjemmelaget drinker for kyllinger fra: 1 -misk eller kuttet bunn fra en stor plastbeholder; 2 – plastflaske; 3 – flaskehett; 4 – selvskruende skrue som fester bollen og flasken; 6 – fester for å henge den ferdige drikkeren. For å opprettholde vannivået i bollen, lages det et hull i flaskehalsen under den øvre kanten av brettet (5).

Du kan fylle på vann ved å skru av lokket. Bunnpannen fylles på egen hånd på grunn av trykkforskjellen som oppstår når fuktigheten i bollen reduseres.

Drikke til brystvorten

For eldre fugler kan du lage brystvortedrikker der innbyggerne i fjørfehuset ikke har direkte kontakt med vann, og drikkefuktighet tilføres bare “på forespørsel” av de fjærede innbyggerne.

Imidlertid er det en brystvortedrikker for kyllinger og en ulempe. Siden en slik enhet samtidig kan vanne bare et strengt begrenset antall kyllinger, og på varme dager eller etter fôring, er det mulig å knuse på drikkerne. For å unngå dette må fuglenes behov for brystvortedrikker for kyllinger beregnes nøye..

Å lage en brystvortedrikkerDet er veldig enkelt å lage en drikker til kyllinger av en plastflaske. Det bores et hull i lokket som en brystvorte er installert i, som for styrke er bedre forseglet med et tetningsmiddel eller FUM -tape. Drikkeren henger på et sted som er praktisk for fuglen, den er lett å rengjøre og fyller på igjen da den er tom.

Plastbøtte nippel drinkerEn lignende design er ikke laget av en relativt liten flaske, men fra en bøtte, beholder eller annen stor plastbeholder. Dette alternativet er praktisk ved at flere brystvortedrikker kan lages rundt bøtteomkretsen. For fuglens bekvemmelighet og for å holde sengetøyet tørt, er ferdige eller hjemmelagde drypppanner festet til dem.

Strukturelle elementer i en brystvortedrikkerDen største og dyreste designen er hentet fra et stykke kloakkrør av plast, endehett, flere brystvortedrikkere, braketter for hengende utstyr og dryppbrett.

På røret bores hull for brystvortene i en avstand på 20–30 cm fra hverandre, slik at drikkefuglene ikke forstyrrer hverandre. Deretter utføres installasjonen av brystvortene, festingen av avrenningsvannoppsamlerne og installasjonen av en brystvortedrikker for kyllinger på destinasjonen.

Kloakkrøret brystvorte drinkerOm ønskelig kan en slik drikkebolle kobles til vannforsyningsnettet, noe som vil lette fyllingen og skyllingen..

Alle de beskrevne varianter av hjemmelagde drikkere for kyllinger er enkle å produsere og krever ikke spesiell kunnskap fra fjørfebonden. Imidlertid, før du starter arbeidet, er det bedre å se en video om hvordan du lager en drinker for kyllinger med egne hender. Etter det vil arbeidet gå raskere, de siste vanskelighetene og spørsmålene vil forsvinne.

Drikkeskål for kyllinger gjør det selv – video

Previous Post
Viking gressklipper – et verdig valg av pålitelig utstyr
Next Post
Folosirea lupinului pentru fertilizarea cartofilor