15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Finn din bløte epleoppskrift og glem helseproblemer

oppskrift på bløtlagte epler Ekte fagfolk vet hvordan de skal bevare de produktets gunstige egenskaper uten å ofre utseendet. Ved å velge en passende oppskrift på gjennomvåt epler, vil vertinnen få en vakker, og viktigst, forsterket godbit. Melkesyre fungerer som et konserveringsmiddel i dette tilfellet. Et naturlig forekommende stoff frigjøres når krydder, sukker og salt tilsettes. Denne trioen fungerer som en garanti for fruktens sikkerhet..

Bløtlagt epleoppskrift – så enkelt

en enkel oppskrift på gjennomvåt epler Du kan lage din favoritt søtsaker raskt og enkelt. Vertinnen er bare nødvendig for å tilberede en konsentrert løsning av salt og sukker. Det vil ikke være overflødig å huske at fruktene er valgt av god kvalitet, uten sprekker og andre “skader”. Steriliserte beholdere (2-3 l bokser) er fylt med frukt. Med laurbærblad vil de få en mer krydret smak, så krydderet tilsettes også.

Deretter, i henhold til oppskriften på gjennomvåt epler hjemme, tilberedes en rik marinade:

 • liter væske;
 • 3 ss. l. Sahara;
 • 50 g salt.

Frukt anbefaler å velge middels eller liten størrelse. Som et resultat absorberer de perfekt konserveringsmiddelet, og beholder all smak og aroma. I tillegg vil ikke for store prøver passe inn i nakken..

deilige syltede eplerInnholdet blandes grundig til krystallene er fullstendig oppløst. Den resulterende suspensjonen helles i en krukke. Det manglende volumet bringes opp til normen med kaldt vann. Lukk beholderen med et lokk av plast. Det tar bare 5 minutter å tilberede syltede epler. Deretter blir de fylte fatene liggende på et mørkt og tørt sted i 3-4 dager, og skummet regelmessig av skummet. De neste 26 dagene blir bankene “deportert” til et ganske kult rom. Etter utløpsdatoen er deilige epler klare til å spise.

Med en så enkel oppskrift på gjennomvåt epler, lagres fruktene hele året, til neste høst..

Vi øker volumet

oppskrift på gjennomvåt epler på flaskerFor å få 3 flasker med slik salting, bruk 5 liter vann. Væsken kokes i 3 minutter. Deretter oppløses 400 g salt i den sammen med 100 g raffinert sukker. La stå en stund for å avkjøle saltlaken. Parallelt med dette legges fruktene i et fat i rader, mellom hvilke blader av svarte eller røde rips legges. Deretter helles innholdet med søt sirup. Lukk med lokk. De første 4-5 dagene er beholderen på kjøkkenet, hvoretter bankene sendes til kjelleren. Den optimale lagringstemperaturen bør være innenfor 5-6˚С..

Bare sen- eller vintervarianter er egnet for gjæring. Massen til slike varianter er spesielt tett. Derfor foretrekker vertinner Antonovka, Anis, Suvorovets, Slavyanka og Babushkino.

Variasjon Antonovka i gjæret ytelse

syltede epler av sorten AntonovkaPeople’s Choice Award går til denne berømte sorten, som inneholder rekordmengde askorbinsyre – opptil 13 mg. Under påvirkning av saltforbindelser øker prosentandelen av vitamin C i gjæret frukt 2-3 ganger. Likevel avhenger resultatet i stor grad av hvordan Antonovkas epler blir gjennomvåt.

Det er flere teknologier for denne prosessen:

 1. Sugar Paradise. For 1 kg frukt brukes 250-300 g sukker. Løse stoffer oppløses i 1,5 eller 2 liter kokt vann. Bunnen av fatene (emaljert eller plast) må dekkes med ripsblad, kirsebær kan.
 2. Søt og sur balanse. For å suge 5 kg epler må du forberede 2,5 liter marinade. Dette vil kreve 1 ss. l. både salt og raffinert sukker.
 3. Krydret eksotisk. Tre-liters krukker er fylt med frukt for å lage 3 beholdere. Hver rad skiftes med krydderblader. Ofte velger de sitronmelisse, rips, mynte, oregano eller kirsebær. Sirup er kokt: et glass sukker og 1 ss. l. salt med et lysbilde.

Fordelene med syltede epler er uvurderlige. Fermentert mat frigjør stoffer som stimulerer immunsystemet. I tillegg gjenoppretter fordelaktige forbindelser alle funksjoner i mage -tarmkanalen..

send glass med epler til oppbevaringDen gjenværende marinaden er bevart, for etter hvert som gjæringen fortsetter, absorberer fruktene gradvis væsken. Det manglende volumet suppleres slik at frukten er helt nedsenket i vørteren. Banker blir igjen ved en temperatur på 22 ° C, men ikke lavere. Ellers vil de nødvendige biokjemiske reaksjonene ikke forekomme. Oppskriften på å lage syltede epler krever streng overholdelse av temperaturregimet. Hvis termometeret stiger til 25-27˚С, vil den aktive utviklingen av smørsyrebakterier begynne i marinaden. Dette er full av triste konsekvenser..gjæringsprosessen

Skummet fjernes uten feil. Mikroorganismene i den kan bremse eller stoppe fermenteringsprosessen.

Bløtleggte epler etter honningbaklava -oppskrift

oppskrift på gjennomvåt epler med honningTilhengere av en sunn livsstil (sunn livsstil) nekter frimodig og aktivt å bruke sukker. Og mange står overfor dilemmaet om hvordan man lager syltede epler uten å bruke blyingrediensen. Det er fra raffinert sukker at det ofte avhenger av om eplesyre vil reagere. Kreative vertinner fant raskt en løsning. De prøvde å erstatte sukker med honning, og en veldig interessant sammensetning viste seg. Kvinnene turte å tilføre krydder til delikatessen med kvister aromatisk basilikum (100 g) og blader av forskjellige rips (opptil 20 stk.).

I dette tilfellet tilberedes syltede epler hjemme ved hjelp av en enkel teknologi:

 • 10 liter vann kokes opp;
 • vent til væsken avkjøles til 40˚C;
 • saltvann (170 g salt);
 • rugmelblanding blir introdusert (150 g produkt er nødvendig);
 • oppløs 500 g honning.

Epler legges med blader i henhold til et bestemt mønster. Ripsgrønt plasseres nederst, og basilikumgrener plasseres mellom fruktene. Aromatiske kirsebærblader legges på toppen.

naturlig honningFor å unngå dannelse av klumper blandes melet separat med en liten mengde væske. Etter det helles en liten strøm i større konsentrater. Det må huskes at honning mister egenskapene ved kontakt med kokende vann. Derfor tilsettes den naturlige ingrediensen bare til en varm marinade. Hvis syltede epler er kokt i en bøtte, må undertrykkelse installeres. Frukten er i denne tilstanden i 14 dager. Optimale temperaturforhold for gjæring: + 15 … + 17˚С. Deretter sjekkes produktet for klarhet og pakkes i beholdere. Oppbevar en sunn godbit i kjøleskapet eller i kjelleren.

syltede epler i en stor beholder og i glassDenne oppskriften på syltede epler er designet for 15-20 kg frukt. Effekten skal være opptil 10 treliters bokser.

Alle beholdere må behandles med damp eller kokende vann. Noen bruker en natronløsning.

Krydret gjennomvåt epler med en sennepssmak

oppskrift på gjennomvåt epler med sennepEn unik surkåloppskrift basert på sennep vil hjelpe deg med å oppnå en slik guddommelig ettersmak..

For å tilberede vørter for 1 kg frukt trenger du:

 • 2,5 liter kokende vann;
 • 200 g sukker;
 • 2 ss. l. sennepspulver;
 • 1 ts salt.

Løs opp krydderne i en egen bolle og i en liten mengde væske for å unngå klumping..

gjæring pågårGjæringsprosessen tar 1 måned. Epler med sennep blir krydret og får en søtlig krydret smak. Luksuriøs forrett vil være et flott tillegg til sideretter, kjøtt, spesielt bakt svinekjøtt med poteter og krydder. I verdenssamlingen av pickles er det imidlertid en annen “kongelig” oppskrift på syltede epler.ingredienser til surdeigs epler

Forberedelsen foregår i 3 faser:

 1. Anskaffelse av malt. Bare 100 g tørr ingrediens er nødvendig. Den fortynnes i 350 ml kokt, men kald, flytende. Ytterligere 1 liter kokende vann helles i og insisteres i 15 minutter. Til slutt filtreres innholdet.
 2. Fylle. Alle bulkkomponenter: 150 g salt, 300 g raffinert sukker og 150 g tørr sennep helles i kokende vann. Deretter blir maltdeigen introdusert i saltlaken.
 3. Finalen. Epler (1 kg) legges i glass. Hver rad er atskilt med drueblad. Frukt helles over og festes med et lokk med en last. De er i denne tilstanden i 45 dager..

syltede epler med maltI andre tilfeller tilsettes også honning (300 g) til det foreslåtte settet med ingredienser. Mengden sennep reduseres til 100 g, og væskevolumet økes til 3 liter. I dette tilfellet utfyller komponentene 2 ss. l. Sahara.

Prosessen med å “pakke” beholdere har sine egne detaljer:

 • frukt legges ut i lag;
 • skiftet med mynteblader;
 • tilsett 1 liter kaldt vann;
 • hell sennepspulver;
 • helles med avkjølt honning-sukker løsning;
 • installer dekselet med undertrykkelse;
 • la stå i 3 dager varmt;
 • deretter blir syltede epler i krukker sendt til “karantene” i kjelleren.

Mynt passer godt til kirsebær- og ripsblad. Derfor kombinerer mange dristig de foreslåtte alternativene, vekslende greener i radene.

ved hjelp av kirsebærbladerEn måned senere serveres denne gourmetforretten dristig på festbordet. Mint vil bringe sitt budskap til retten.

“Redning” syltede epler i ånd av russiske tradisjoner

oppskrift på syltede epler i ånd av russiske tradisjonerFor å normalisere blodtrykket og aktivere immunsystemet fullt ut, er viburnum mye brukt blant folket. Duftende bær, ferskpresset juice eller avkok av dem gjør underverker med alle slags sykdommer.

Derfor, når det gjelder hvordan du salter epler til medisinske formål, velger millioner følgende oppskrift:

 • 1 kg sukker tilsettes til 8 liter vann;
 • lag 50-100 g salt;
 • 2 liter fersk viburnumjuice blir introdusert;
 • epler legges i et fat (10 kg);
 • hell med saltlake;
 • lukk med undertrykkelse;
 • la stå i en måned på et kjølig sted.

viburnum juiceDu kan også tilberede syltede epler med viburnum i glass. Bunnen av beholderen er dekket med kirsebærblader for å tilføre en spesiell aroma. Beholderen er fylt med frukt (10-12 stk.) Og 1-2 klynger av viburnum. Bærene er jevnt fordelt mellom fruktene. Det øverste laget er dannet av greener. Marinade tilberedes av 1 glass kokende vann, 1 ss. l. sukker og ½ h. l. salt. Blandingen kokes i 3 minutter, og deretter helles frukten. deilige epler med viburnumKrukken lukkes med lokk. I 10 dager åpnes den med jevne mellomrom for å slippe ut overflødig luft. Beholderen lagres de neste 30 dagene ved 5-6˚С..

Den resulterende snacken sendes til kjøleskapet. Ved moderat lave temperaturer beholder medisinske frukter sine egenskaper gjennom vinteren..

Original tandem av syltede epler og kål

oppskrift på gjennomvåt epler med kålSauerkraut er en av matvarene som reduserer risikoen for kreft. På samme tid bidrar syltede epler til eliminering av skadelige giftstoffer og giftstoffer fra kroppen. Kombinasjonen av disse to fordelaktige ingrediensene skaper et mirakuløst og helbredende produkt..

Du kan lage salting i henhold til den klassiske oppskriften som er kjent for alle:

 • ta 3 kg epler;
 • hakk 2-3 kålhoder (bare 4 kg);
 • riv 2 gulrøtter på et grovt rivjern;
 • strimlede grønnsaker blandes;
 • tilsett 3 ss. l. salt og 2 ss. l. Sahara;
 • lag laurbærblader og pepperkorn;
 • krøll massen til saften vises.

Marinaden i dette tilfellet er grønnsaksjuice. Hvis det viser seg for lite, blir saltlaken i tillegg forberedt. Tilsett en spiseskje sukker og salt for 1 liter vann.

stabling av epler og kålSå begynner de å fylle rettene. Bunnen er dekket med en gulrot- og kålmasse, og tamper den tett. Det neste laget er dannet av epler. I denne sekvensen fortsetter du “pakking” av beholderen til den er fullstendig fylt. Den øverste raden er nødvendigvis laget av grønnsaker. Dekk glasset / kasserollen med et tungt lokk. Deretter fungerer de i henhold til standardopplegget: i flere dager gjærer innholdet ved romtemperatur, og deretter lagres de i kjelleren i en måned..

Bløtleggte epler med rugmel – en tidløs klassiker

syltede epler med rugmelVinneren av denne kategorien er den vanligste og eldgamle oppskriften på en original matbit. For gjæring, tilbered en spesiell beholder laget av glass, leire eller eikefat. Beholderen skal følge sylinderformen og også ha en stor hals.forberedelse av dressing

Rugmelsdressingen tilberedes på vanlig måte:

 • mel (2-3 glass) tørkes i ovnen til det får en gylden nyanse;
 • helles i en støpejernspanne for å holde den varm;
 • hell kokende vann i en tynn stråle (2-3 l);
 • visp intensivt og non-stop.

Behandlingskapasitet velges med et volum på opptil 12 liter. Antall epler som brukes varierer fra 32 til 36, avhengig av størrelsen.

Når det oppstår klumper, omrøres massen grundig, filtreres gjennom osteklut. Den gjenværende væsken (8-7 liter) brukes til å lage saltlake. Vannet varmes opp. 3 ss er oppløst i den. l. (med et lysbilde) av grovt salt. For et slikt antall frukter kan en dosering brukes og i 150 g. En rugkremblanding blir introdusert i den avkjølte marinaden, bland massen grundig.

Krydder legges på bunnen av en bolle for gjæring av epler med rugmel:

 • dill paraplyer;
 • kirsebær- eller ripsblad;
 • nellikknopper (6 stk.);
 • pepperrot løvverk.

Det er ikke nødvendig å bruke alle listede urter, du kan bare velge favorittene dine. Grønne krydder veksler med frukt. Form den øverste raden med krydder. Deretter helles alt med saltlake. Halsen er bundet med gasbind og satt under undertrykkelse. De siste trinnene i tilberedningen forblir uendret.

De gitte 11 oppskriftene på å lage gjennomvåt epler fungerer som en “livredder” for hver husmor. Med et slikt sortiment vil hun kunne glede ikke bare familien og vennene sine, men til og med svigermoren.

Uvanlig oppskrift på gjennomvåt epler – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Originar din Asia Mică și Asia Centrală pepene Kassaba