15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Frosne blåbær: fordelaktige egenskaper og teknikker for frysing av bær

frosne blåbær alvorlige helseproblemer. I denne forbindelse er frosne blåbær en utmerket hjelper for det menneskelige immunsystemet til å bekjempe forkjølelse. Selv i denne tilstanden beholder bæret alle sine fordelaktige egenskaper og endrer ikke den kjemiske sammensetningen. For en slik effekt er det imidlertid viktig å fryse den riktig og deretter tine den. Det er flere teknologier for disse prosessene..

Superfriske frosne blåbær

friske frosne blåbær Søte og sure bær inneholder mye vitamin C (10 mg / 100 g). I tillegg er denne buskplanten kjent for sine antioksidantegenskaper, da den inneholder vitamin E (1,4 mg). Eksperter bemerker at frosne blåbær støtter det kardiovaskulære systemet..

Den inneholder nyttige komponenter:

 • styrke veggene i blodårene, spesielt kapillærer;
 • gjenopprette syn, akselerere og fornye blodtilførselen til netthinnen;
 • normalisere salt- og karbohydratmetabolismen i kroppen (viktig ved diabetes mellitus);
 • senke aldringsprosessen til celler;
 • stimulere tarmen (forbedre fordøyelsen, hold avføringen sammen);
 • støtte immunitet.

frosne blåbær i kampen mot giftstofferEn annen fordel med frosne blåbær er at det nøytraliserer effekten av giftstoffer så vel som frie radikaler. Som et resultat forhindrer antioksidanter som inngår i sammensetningen forekomsten av ondartede neoplasmer på mobilnivå. Disse bærene inneholder også en tilstrekkelig mengde organiske syrer som har antiseptiske og antibakterielle egenskaper..

Frosne blåbær er et kalorifattig produkt, siden 100 g av disse kjøttfulle fruktene bare inneholder 40-44 kcal. Til sammenligning er kaloriinnholdet i druer flere ganger høyere enn denne indikatoren..

bær for helse og skjønnhetDen store mengden pektiner gjør dette bæret til et uunnværlig verktøy for å rense kroppen for giftstoffer. Vitaminene i frosne blåbær beholder hele sin sammensetning og naturlige egenskaper. Videre inneholder den en høy prosentandel fiber, samt mikro- og makroelementer. Derfor streber mange etter å forberede vinteren så mye av dette nyttige produktet som mulig..

Blåbær konsumeres i moderate mengder og i små porsjoner. Ellers kan det oppstå alvorlig allergi mot noen av komponentene..

Tre enkle måter å fryse blåbær på

frysing av blåbærTeknologien i denne prosessen er redusert til en enkel regel. Frysing utføres veldig raskt, det vil si at fryseren må fungere med full kapasitet. For å få et produkt med høye kvalitetsegenskaper, må det tines riktig. Fra fryseren settes bærene i kjøleskapet i 2-3 timer, og først da får de tine ved romtemperatur.

Frysing av bær kan ikke utsettes over lang tid. Ellers vil de begynne å miste fuktighet og gradvis tørke ut. Dette vil føre til tap av mange fordelaktige egenskaper og vitaminer..

Fordelene med bær avhenger i stor grad av hvordan du fryser blåbær om vinteren. Hvis du gjør det riktig, kan du få forsterkede baser for fremtidige desserter. Anskaffelsesprosessen begynner med forberedelser. Til å begynne med sorteres bærene nøye og skiller dem fra rusk. Noen husmødre vasker dem forsiktig. Imidlertid tørkes produktet fullstendig på et håndkle eller papir, slik at kvaliteten på frysingen ikke reduseres..

Sukkerfrie blåbær – raskt, enkelt og sunt

frysing av blåbær uten sukkerForberedte bær legges ut på en flat overflate i ett lag. De må være helt tørre. Brettet settes deretter i fryseren i 2 timer. Etter utløpet av perioden trekkes den ut. Innholdet losses i emballasjeposer, fjerner luftrester fra dem og sendes til lagring. Nå gjenstår det å lære å spise frosne blåbær..

Hele bær brukes til matlaging:

 • kompott;
 • gelé;
 • paier;
 • dumplings;
 • yoghurt;
 • fruktdrikker;
 • paier;
 • gelé;
 • cocktailer.

Mange kulinariske eksperter bruker slike blåbær som pynt. Denne sorte bæren ser fantastisk ut på kaker, is eller muffins. Noen ganger er det lagt til salater..

iskrem med blåbærBlant annet maler noen husmødre blåbær i en blender. Etter det helles bærmassen i beholdere og sendes til kjøleskapet. I denne tilstanden kan produktet lagres i 2-3 måneder. Mødre vet hvordan de skal bruke frosne blåbær. De gir den til babyer (babyer) som agn eller fruktpuré..

Det er forbudt å fryse tine bær på nytt. Som et resultat vil de miste smaken, så vel som nyttige egenskaper..

Blåbær med sukker – pålitelig og usedvanlig velsmakende

frysing av blåbær med sukkerSyrligheten gir dette bæret en spesiell smak. For å gjøre det ekstraordinært velsmakende, tilsettes imidlertid sukker. Vaskede, hele og tørkede bær legges i lag, som hver helles i et forhold på 2: 1. Disse frosne blåbærene med sukker vil være et flott tillegg til mange desserter og snacks. Det brukes ofte som fyll..

lage rå syltetøySamtidig tilberedes rå syltetøy med suksess. Tørkede bær er dekket med sukker med en hastighet på 1: 1 for å få en godbit. En surere dessert tilberedes i en annen andel – 2: 1. Etter det blir massen avbrutt med en blender og pakket i beholdere.

Blåbærjuice – ungdommens eliksir

medisinsk blåbærjuiceBlåbærjuice, rik på vitaminer og næringsstoffer, lagres mye lenger enn alle andre billets.

Teknologien for fremstilling er ganske enkel:

 • bærene tørkes;
 • press saften ut av dem;
 • hell den i en flaske uten å fylle den til randen;
 • hermetisk lukket;
 • sendt til fryseren.

Tin en slik forsterket drink i kjøleskapet, og deretter ved romtemperatur. Det må ikke varmebehandles i en ovn, vannbad eller mikrobølgeovn. Slike plutselige endringer i temperaturforhold fører til ødeleggelse av næringsstoffer og dannelse av tunge forbindelser.. friske frosne blåbær

Som du kan se, er frosne blåbær like sunne som friske bær. Imidlertid vil bare overholdelse av forberedelsesteknikken bidra til å bevare alle de nyttige egenskapene til en naturlig delikatesse..

Frys blåbær riktig – video

Previous Post
Hvordan japansk kvede kan være nyttig og skadelig for menneskers helse
Next Post
O cunoștință apropiată cu afine – unde crește și cum să o colectați