15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Andeoppskrift i ovnen hel og i biter til alle anledninger

and oppskrift i ovnen På kvelden for enhver ferie lager vertinnen en liste over retter til festbordet for å kjøpe de nødvendige produktene og forberede seg på å møte gjester. Når du ser gjennom oppskriften på and i ovnen, må du bestemme hva slags fyll fuglen skal lage mat med. Det er mange alternativer for å fylle skrott, men du må ta hensyn til den generelle menyen og smakene til gjestene dine. Du kan gå fra det motsatte og tilby en helt ny måte å lage and på..

Anden serveres som en egen rett eller med et tilbehør med ferske eller bakte grønnsaker. Den fylte skrotten serveres hel og kuttet allerede på bordet. Den bakte anda serveres i skiver på et bredt fat med et tilbehør. Tilsetning til retten – sauser av forskjellig smak.

Hvordan velge en and å bake

velg et kadaver for baking Et vellykket andekropp kan ødelegge ikke bare elskerinnenes humør, men også en gallamiddag. Det er viktig ikke bare å marinere og bake fuglen godt, men også å kunne velge den riktig. Dette er utvilsomt det første viktige trinnet for å nå ønsket mål – deilig saftig kjøtt til middag..

Hva bør du se etter når du velger en and på markedet eller i supermarkedet? Undersøk kadaveret nøye når du bestemmer alderen på fjærfeet som selges:

 1. Hos en ung fugl er beinene myke, og når du trykker på brystet med hånden, vil du bøye det litt. Den gamle anda har harde bein, og du vil ikke få en slik effekt av å trykke..
 2. Klørne på potene til en ung fugl er jevne og presset mot hverandre. Det gamle individet har klør som stikker ut i forskjellige retninger..
 3. Det er få folder under nebbet til en ung and, som ikke kan sies om en gammel fugl..
 4. Jo lettere andefettet er, desto yngre er fuglen..
 5. For stort skrott indikerer at fuglen har levd lenge..fersk and

Når du velger fjærfe i butikken, bør du foretrekke fjærfe uten vakuumemballasje. Dette vil unngå ubehagelige overraskelser..

Hvordan lage deilig hjemmelaget and i ovnen

ingredienser til steking av andNår du kjenner funksjonene og finessene ved å lage and i ovnen, kan du glede familien din med en deilig rett hver gang.

Når du baker fjærfe selv, er det viktig å huske:

 1. Anden som er kjøpt på markedet eller i butikken må vaskes godt og innsiden og utsiden av anda må sjekkes slik at den blir godt sløyd. Tørk slakten med et papirhåndkle.
 2. Enhver and har sin egen spesifikke lukt. Riv skroget godt med krydder og salt og la det stå en stund for å marinere kjøttet. Etter baking vil retten være uvanlig velsmakende og aromatisk. Selv gammelt andekjøtt blir mykt etter marinering..
 3. For å holde den utstoppede anda hel og vakker på slutten av stekingen, må du ikke fylle skrotten for tett. Det er nok å fylle fuglen bare 2/3 deler. I dette tilfellet vil fyllet være godt mettet med juice og fett, noe som vil forbedre smaken betydelig..
 4. Ikke la fyllet renne ut ved å sy skrotten med vanlige tråder.
 5. For ikke å ødelegge smaken på den ferdige retten, må du fjerne andhalen (“ass”).
 6. For å steke and i ovnen, bruk en andpanne eller dyp bakeplate slik at fettet som sendes ut av fuglen ikke havner i bunnen av ovnen..
 7. Stek anda kjøpt i butikken i minst en time. Bløtlegg den lille hjemmelagde anda i ovnen i minst 1,5 time. For store kadaver, beregne steketiden basert på vekten av skrotten. For 1 kg vekt må du ta 45 minutter. Tilsett resultatet i 20 minutter for å få en vakker gyllenbrun skorpe. Hvis du vil holde anda i ovnen litt lenger, dekker du den med folie..
 8. Hvis skrotten stekes uten erme, må du vanne den med jevne mellomrom med det frigjorte fettet. Dette er nødvendig for å få saftig kjøtt og en vakker skorpe..
 9. Etter at du har slått av ovnstimeren, lar du skrotten stå i 20 minutter og dekker den med folie. I løpet av denne tiden vil andekjøttet bli saftig og mykt..
 10. Server det ferdige fjærfeet med forskjellige sauser. Eksperimenter med granateple, kirsebær, soya, appelsin, tranebærsaus eller majones, aioli, tartare, ketchup. Kort sagt, hva du liker vil gjøre..

Med hva du skal bake and i ovnen

fylt and

Ved å bytte fyllinger til fylling av and vil du få kjøtt med en ny smak hver gang:

 1. Sure bær av gjennomvåt lingonbær eller tyttebær (frosset eller ferskt) kan forfriske smaken av fet andekjøtt.dynket tyttebær
 2. Menn liker kjøtt med en subtil røkt smak og aroma. For å gjøre dette, bruk bacon og tørre brødsmuler som kjøttdeig..andefylling bacon
 3. En utmerket tandem – kjøtt og poteter. Skrellede og hakkede poteter drysses med krydder og salt før fylling.potet
 4. Hva kan være bedre enn bokhvete og skogssopp? bokhvete med soppSørg for å prøve denne fyllingen..
 5. Assorterte grønnsaker med ris gleder seg alltid med sin smak.ris med grønnsaker
 6. Pasta passer godt til andefett.pasta
 7. And som er fylt med bønner vil for alltid bli husket for sin uvanlige smak. Bønner, bønner og erter passer til fyllet..bønner til fylling av and
 8. For elskere av kjøtt med søte toner, er nøtter og tørket frukt utvilsomt egnet som kjøttdeig..tørket frukt og nøtter
 9. På senhøsten modner duftende kvede i hagen. Det er denne faste høstfrukten som er en av de beste fyllene til and..moden kvede
 10. Enkel og original fylling for and til hjemmefest – kål med svisker.kål med svisker

Deilig and med appelsiner

oppskrift på and i ovnen med appelsinerDekorer festbordet ved å tilberede en saftig duftende and fylt med appelsiner. For å gjøre dette trenger du en 2 kg skrott, fire saftige appelsiner og krydder.

Tilbered en krydderblanding. Hell 2 ss i en bolle. l. salt og en skje malt svart pepper. Det er nødvendig å presse ut 5 fedd hvitløk med en hvitløksmaskin. Tilsett zest av en appelsin og bland godt.

Press saften fra den skrelle appelsinen.

Lag punkteringer på huden på det tilberedte skrotten. Riv anda med den tilberedte krydderblandingen innvendig og utvendig. Pakk fuglen inn i plastfolie eller legg den i en pose og la den marinere i minst 4 timer.

fyll anda med appelsinerSkrell og hakk 2 appelsiner. Fyll skrotten med dem, tilsett en kanelstang. Fest kantene på huden med tannpirkere eller sy med enkle tråder.

du må sy et hull

Ha den utstoppede fuglen i en dyp form. Bland like deler appelsinjuice og vann og hell over i et stekebrett. Dekk anda med folie, send til ovnen. Steketemperaturen de første 40 minuttene er 180 ° С. Ta deretter formen ut av ovnen, fjern folien og hell saften fra bakeplaten på skrotten. Etter å ha pakket andbeina i folie, fortsett å bake ved 200 ° C i 90 minutter.

For å få en vakker gyllenbrun skorpe, vannet skrotten med jevne mellomrom med juice fra et bakeplate.

For å dekorere fjærfeet før servering, bruk granateplekorn, dill og persille, hakket appelsin.

Andebiter oppskrift

oppskrift på and i ovnen i biterDet vil ta mindre tid å bake anda i biter. Retten viser seg å være velsmakende og saftig. Det er nødvendig å vaske, tørke og dele andeskroget i ikke for store biter. Du kan bare bruke ben eller bryster i den nødvendige mengden.

skjær skrotten i porsjonerTil marinaden, bland 2 ss honning med pepper og salt (ta mengden til din smak). Riv kjøttbitene godt med den resulterende blandingen og send til steken eller et dypt bakeplate.legg de syltede bitene på hanen

Press saften fra en appelsin og hell over kjøttet. Skjær to appelsiner i 0,5 cm tykke skiver og legg mellom skivene. Bryt rosmarinkvistene (3 stk.) Og ha dem i en form. Dekk formen med folie, sett i kjøleskap i 5 timer for å marinere.

Stek kjøttet ved 200 ° C i 50 minutter, fjern folien og send til ovnen i ytterligere 15 minutter.

Server andekjøttet, dryss godt med en blanding av andefett og appelsinjuice.

Videooppskrift på and i ovnen med honningskorpe

Den klassiske oppskriften på and i ovnen

klassisk oppskrift på and i ovnenFor å implementere denne oppskriften trenger du bare et kadaver, salt med svart pepper, 30 g smør og et stykke folie.

For 1 kg fjærfekropp brukes maksimalt 10 g salt. Det oppmuntres til mindre salt, men mer krydder anbefales ikke..

Kontroller at det ikke er rester av fjær på skrotten, men inne i partiklene av fletter. De ekstreme vingefalangene er fortrinnsvis avskåret. De viser seg vanligvis å være overtørket. Fjern halen for ikke å ødelegge smaken av det ferdige kjøttet. riv skrotten med krydderRiv skrotten godt inne og ute med en blanding av salt og pepper. Pensle med mykt smør (30 g).

pakk slaktet inn i folieDet er bedre å knytte fuglens ben med en tråd. Pakk kadaveret godt inn i 2 lag folie og sett i kjøleskap i minst 1 time, men ikke mer enn 5 timer. Sett emnet i en ovn som er forvarmet til 200 ° C.

Etter 1 time og 45 minutter fjerner du folien fra skrotten og smører den med det frigjorte fettet. For gyllenbrun skorpe, send til ovnen igjen..

Server den klassiske anda med en frisk grønnsaksalat.

Ovnbakt and i ermet

ermebakt andHvis du bruker en hylse når du steker and i ovnen, sparer vertinnen mye trøbbel. Slaktkroppen vil vise seg å være moderat saftig og brun, og ovnen og stekeplaten forblir rene..

Etter å ha kontrollert kvaliteten på sløyingen av anda, begynner du å forberede kjøttdeigen. For å gjøre dette, ta 6 stk. poteter og store sure epler. Skjær eplene i fire kiler og fjern frøene. Skrell potetknollene og skjær dem i store båter. Ha alt i en bolle og dryss salt, kardemomme (5 esker), kanel (1/3 ts), stjerneanis (2 stk.) Og en klype chilipepper. Bland godt.

Fyll kadaveret med en del av det tilberedte fyllet, forhåndsrevet med honning og salt og sy opp. Fest ermet på den ene siden. Legg slaktet og resten av kjøttdeigen forsiktig der. Hell 100 ml fettfattig krem ​​på toppen. Fest ermet tett på den andre siden og send til ovnen på et stekebrett..

stek anda i ermetSett temperaturen til 200 ° C, stek den utstoppede anda i ermet i 1,5 time.

Hvis du vil få en mer rødaktig skorpe, kutter du ermet og sender retten igjen til ovnen i 15 minutter.

Oppskrift på pekingand

Oppskrift på pekingandFor noen vil denne oppskriften virke for komplisert, men det er fortsatt verdt å prøve å lage en uvanlig rett. Det er veldig vanskelig å finne alle ingrediensene fra den opprinnelige oppskriften hos oss, men du kan erstatte noen av dem med rimeligere. Vi anbefaler at du bare prøver å lage anda etter våre anbefalinger..

Denne oppskriften krever en Pekingand. Fett fjærfe er ikke egnet.

Trinnvise anbefalinger:

 1. Det vil ta to dager å marinere en Pekingand. For å gjøre dette må du ikke detaljere en kanelstang, laurbærblad, en teskje av en blanding av paprika og anis. Hell 2 liter vann, 30 ml risvodka (kan byttes ut med vanlig vodka) og 100 ml soyasaus i beholderen. Tilsett hakkede tørre krydder.
 2. Ha skrotten i en stor beholder og hell marinaden over den. Stram til først med film og lukk med et godt passende lokk. Oppbevares i kjøleskapet. Snu skrotten minst 2-3 ganger om dagen.ha anda i en dyp beholder og hell over marinaden
 3. Etter 2 dager, fjern anda fra marinaden og legg den på risten som er installert på vasken.
 4. Hell 5 liter vann i en kjele og kok opp. Tilsett et glass vineddik.
 5. Når du samler kokende vann med en sleiv, er det godt å helle skrotten, snu den. Skoldingsprosedyren utføres til blandingen av eddikvann slutter. Resultatet er fast hud med en helt annen farge..søl skrotten med kokende vann
 6. Tørk slakten med papirhåndklær.
 7. Smør ovnsstativet med vegetabilsk olje og legg fjærfekroppen på den.legg anda på risten Sett steketemperaturen til 200 ° C, slå på ovnen for oppvarming. Legg en stekeplate med vann i bunnen. fyll en stekeplate med vannLegg gitteret med anda over. Tilberedningstid ikke mindre enn 1,5 timer.
 8. Bruk en wok til å tilberede sausen. Forvarm den over høy varme. Hell 100 ml soyasaus og kok til den er tykk. Hell i 2 ss. l. vegetabilsk olje og kok i 2 minutter. Tilsett 250 ml adjika eller tomatsaus. Kok i 2 minutter. Saus for deilig Pekingand er klar.koke saus
 9. Server agurker og purre som tilbehør. Skjær agurkene på langs i tynne terninger. For purre, kutt av den hvite delen, kutt i midten på langs og fjern den bitter gule kjernen. De resterende delene kuttes også på langs i tynne strimler..purre og agurk som tilbehør
 10. Skjær den ovnsbakte anden i porsjoner. Server med saus og grønnsaker.server and med saus og grønnsaker

Andeoppskrift i ovnen med svisker

oppskrift på and i ovnen med sviskerHjemmelaget and fylt med svisker kan serveres på festbordet. Bruk stekemuffen til å forberede delikatessen.

Steg for trinn oppskrift:

 1. Hell et halvt kilo deilige saftige svisker med kokende vann og la stå i 15 minutter.hell kokende vann over svisker
 2. Skyll kadaveret godt og tørk.vask andatørk skrotten
 3. Bland en kvart teskje svart pepper med 1 ss. l. salt. Gni godt inne og utenfor kadaveret.rist and med krydder
 4. Mens skrotten er marinert, skrell og hakk 5 fedd hvitløk.
 5. Tøm vannet fra svisker. Tilsett et par laurbærblader, 8 stk. allehånde, hakket hvitløk og en klype koriander. Bland alt godt.
 6. Fyll skrotten med krydret svisker og sy opp.fyll skrotten med sviskersy et kadaver
 7. Still timeren på 180 ° C og forvarm ovnen.
 8. Pakk anda i ermet og bind den godt.stek anda i ermet
 9. Snu kadaveret 1,5 time etter starten av stekingen.snu skrotten
 10. Etter 2,5 timer, kutt ermet. Pensle fjærfeet med majones og fortsett å bake til skinnet er brunt.smør and med majones

Før servering, kutt skrotten i porsjoner og legg på et fat, vanning med juice og dekorere med urter.

Andvariant med appelsiner og gresskar

and oppskrift i ovnen med appelsiner og gresskarFor å implementere oppskriften trenger du en liten and som veier opptil 1,5 kg, to mellomstore appelsiner, 400 g gresskar og en halv sitron. Fra krydder trenger du 3 fedd hvitløk, 5 timiangrener, 2 ss honning, en klype muskat og en halv skje paprika. Svart pepper og salt etter smak.

Tørk det sløyte og godt vasket andeskroget med tørkepapir. Bland pepper, salt, honning og hvitløk. Riv anda innvendig og utvendig med den tilberedte blandingen.

En deilig saftig rett vil vise seg hvis anda marineres i minst 5 timer.

tilbered gresskar og appelsinerSkrell og hakk appelsiner og gresskar i store biter. Dryss skivene med paprika, timian, muskat og sitronsaft.tilsett krydder til appelsiner og gresskar

Fyll syltet and med krydret appelsin og gresskar. Lukk snittet og stek ved 180 ° C i 60 minutter. For å danne en vakker rødaktig skorpe, børste skrotten fra en blanding av honning og hvitløk med en børste 5 minutter før den er klar.

Videooppskrift på and i ovnen med ris og epler

Vi steker anda i ovnen i en krukke med et tilbehør

oppskrift på and i ovnen i en krukke

For å forberede retten trenger du:

 • poteter – 12 stk. medium størrelse;
 • and kadaver;
 • 3 fedd hvitløk;
 • salt og pepper etter smak.

ingredienser til steking av and

Steketrinn:

 1. Vask fjærfekroppen og del den i porsjoner. Salt og pepper.
 2. Skrell og skjær potetene i terninger. Bland det med finhakket hvitløk, pepper og salt.
 3. Legg poteter og kjøttstykker i lag i en treliters krukke. Start med poteter og magre kjøttstykker nederst.fyll glasset med poteter og andekjøtt
 4. Brett folien i to og pakk glassets hals godt inn.dekk glasset med folie
 5. Legg den fylte glasset på et bakeplate i en kald ovn.
 6. Hold temperaturen i ovnen på 150 grader i en halv time, og øk deretter temperaturen til 180. Total steketid er 2-2,5 timer.

Du trenger ikke å fylle glasset til toppen. 2-3 cm av nakken skal være fri.

Andeoppskrift i ovnen med ingefærglasur

oppskrift på and i ovnen med ingefærglasurDen uvanlige smaken av andekjøtt med ingefær vil perfekt utfylle smaken på nesten hvilken som helst siderett.

Forbered produkter:

 • andeskrog som veier opptil 2,5 kg;
 • ris søt vin (mirin) – 70 ml;
 • fersk ingefærrot – 50 g;
 • 2 ts havsalt for glasur;
 • 5 fedd hvitløk;
 • olivenolje – 50 ml;
 • soyasaus – 80 ml;
 • en teskje hakket koriander;
 • 70 g naturlig honning;
 • salt og pepper etter smak.

Hvis det ikke er mirin, ta tørr lys sherry. Hvis det ikke er sherry, ta hvitvin (2 deler), tilsett sukker (1 del).

Steg for trinn matlaging:

 1. Gutted og vasket andeskropp, gni med salt og pensle med olivenolje.
 2. Sett en dyp bakeplate med and i en ovn som er forvarmet til 180 ° C i 45 minutter.
 3. Reduser temperaturen i ovnen til 160 ° C, dekk anda med folie og stek videre i opptil 2 timer.
 4. Skrell hvitløk og ingefær og hakk med en blender. Tilsett honning, soyasaus, olivenolje og hakket koriander. Bland alt godt.lage ingefærkaramell
 5. Tilsett havsalt i blandingen og kok sausen i 10 minutter til den blir tykk.
 6. Fjern folien fra skrotten og påfør den tilberedte glasuren med en pensel.
 7. Send anda til ovnen i ytterligere 10 minutter, sett temperaturen til 200 ° C.server and til bordet

Konklusjon

and med tyttebærsausUansett hvordan du steker anda i ovnen, blir det mye fett på stekeplaten på slutten av tilberedningen. Ta deg tid til å kaste den. Samle i en krukke og bruk når du lager hjemmelaget pate eller deilige pølser. andefettEn liten mengde fett kan tilsettes når du steker grønnsaker og når du steker poteter. Steved kål, moste erter, bokhvete grøt og bakt gresskar blir deilig med andefett.

smeltet andefettNår du steker Pekingand, kan du prøve å smøre skrotten med tidligere høstet andefett. I dette tilfellet vil det være vanskelig å tørke kjøttet for mye. Sørg for å prøve og glede familien din. Den beste måten å lagre andefett på er i kjøleskapet. Det smeltede indre fettet er godt lagret i kjelleren eller skapet. For bedre konservering kan du tilsette litt salt når du flyter på nytt.

Andmatlagingsprinsipper – video

Videooppskrift for å steke and i ermet

Previous Post
Dyspepsi hos nyfødte kalver
Next Post
Fitosporină-M biofungicidă sigură pentru protecția plantelor