15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Deilig og sunn barbærsyltetøy til vinteren

barbærbær til syltetøy Bringebær- og ripssyltetøy er i full gang i den kalde årstiden. Fruktene av berberis er ikke mindre nyttige, og ved å lage barbærsyltetøy til vinteren kan du gi husholdningene velsmakende og sunn konservering til neste sesong..

Barberry -emner anbefales å brukes i løpet av aktiveringsperioden for virusinfeksjoner for generell styrking av immunitet. I motsetning til piller, som vanligvis ikke er veldig behagelige for smaken, blir “barbærmedisin” spist med glede av små barn..

De fordelaktige egenskapene til barbærsyltetøy ble notert av våre forfedre. Røde bær har en karakteristisk sur smak og er betennelsesdempende, øker appetitten og forbedrer tarmfunksjonen. Og bærbær tinkturer tas for sykdommer i lever og galleblære.

Hemmeligheten ligger i sammensetningen av fruktene, som inneholder en stor mengde vitamin C, betakaroten, mineral og tanniner, samt tre typer syre:

 • vin;
 • sitron;
 • eple.

Det er mange oppskrifter på barbærsyltetøy. Flere av dem, de mest populære, er beskrevet i denne artikkelen..

Før du begynner å rulle syltetøyet, er det viktig å minne deg på at berberis høstes for høsting ikke tidligere enn september. Bærene på dette tidspunktet er allerede modne, men har ennå ikke myknet og beholder elastisiteten.

Se også artikkelen: pitted cherry jam for vinteren fem minutter som gelé!

Tykk barbærsyltetøy

tykk barbærsyltetøy For matlaging trenger du:

 • barbær – 2 kg;
 • vann – 800 ml.

Du trenger også granulert sukker i mengden:

 • 1 kg – for å helle bær;
 • 2 kg – for sirup;
 • 0,5 kg – for å legge til syltetøy på slutten av tilberedningen.

Barbærsyltetøy for vinteren kan lages med frø eller forhåndsvelges – her bestemmer alle, styrt av smakstilsetningene. I alle fall vil tilstedeværelsen av frø ikke ødelegge smaken..

Så, skyll barbæret, dekk det med sukker og legg det på et kjølig sted i 24 timer..dekk barbæret med sukker

Når juice slippes ut på en dag, bør den tappes over i en egen bolle. Dette fjerner overflødig væske og gjør syltetøyet tykkere. Selve saften kan konsumeres uavhengig, om ønskelig, fortynnet med kokt vann, eller kok gelé på den.

Deretter tilbereder du en tykk sirup fra vann og sukker.tilberede syltesirup

Dypp den silte barbæren i den og la den stå i 4 timer. Når syltetøyet er infisert, kok opp syltetøyet.fjern skummet fra syltetøyet

Reduser varmen og la det småkoke under omrøring av og til til det tykner. Til slutt tilsetter du det resterende sukkeret, koker i ytterligere 10 minutter slik at det løser seg.på slutten av tilberedningen, tilsett resten av sukkeret

Syltetøyet er klart, det gjenstår å rulle det sammen og pakke det inn.

Sterilisert barbærsyltetøy

sterilisert barbærsyltetøySkyll modne bær i mengden to kilo under rennende vann, velg skadede frukter og blader. Hell i et dørslag for å renne av eventuelt gjenværende vann.forberede bær for høsting

I løpet av denne tiden, tilbered en konsentrert sukkersirup:

 • hell 600 g vann i en kjele og kok opp;
 • tilsett 2 kg sukker;
 • rør sirupen, la sukkeret oppløses helt.

tilberede konsentrert sirupEtter at sirupen har kokt, hell barbæren forsiktig i pannen. La emnet koke, fjern skummet, slå av brenneren og la det trekke over natten.

koke barbærsyltetøyDagen etter får du syltetøyet til å koke opp og stek på svak varme til det har ønsket konsistens..

Kontroller syltetøyets beredskap ved å slippe litt på en tallerken. Hvis dråpen ikke sprer seg, kan du slå den av.

Legg varmt barbærsyltetøy med frø i halvliters glass og steriliser i 15 minutter. Rull sammen, pakk opp.

Duftende barbær og vaniljesyltetøy

barbærsyltetøy med vaniljeJam er laget i tre tilnærminger:

 1. Forbered frukt: 5 ss. vask barbær, fjern frø og hell i en kjele eller annen beholder. Fra 8 Art. sukker og 4 ss. vann, kok opp sirupen og hell den avskallede berberien over den. La stå i en dag.
 2. Sett gryten med preparatet i brann, kok opp og kok i 15-20 minutter. La igjen for en dag.
 3. På den tredje dagen, bring syltetøyet til beredskap over svak varme, tilsett litt vanilje til slutt. Ordne i glass og rull sammen.

Rå syltetøy

rå barbærsyltetøyDenne oppskriften på berberisyltetøy er veldig populær blant tilhengerne av tradisjonell medisin. Bær som ikke har gjennomgått varmebehandling beholder alle de fordelaktige egenskapene. Et daglig inntak av en teskje av en slik “vitaminbombe” styrker immunsystemet mot forkjølelse og metter kroppen med vitaminer.

I motsetning til oppskriftene der berberien blir kokt, innebærer “råmetoden” for å lage syltetøy obligatorisk skrell av frukten.

Før tilberedning skal bærene sorteres ut, skylles godt og la dem renne av i et dørslag. Mengden barbær og sukker bestemmes i et forhold på 1: 3, det vil si for en kilo hakket bærmasse trenger du 3 kg sukker.

Mal bærene med en blender. Du kan også bruke en vanlig kjøttkvern..mal bærene med en blender

Vei bærmassen, tilsett den nødvendige mengden sukker, bland godt og ordne i glass. Du kan også tilsette hakket sitron om ønskelig..

Det er bedre å lagre rå barbærsyltetøy for vinteren i kjøleskapet..

Barberry Jelly Jam

barbær gelé syltetøyPå grunn av det høye pektininnholdet er det lett å lage gelé av barbær uten å tilsette gelatin. Matlagingsoppskriften er preget av fullstendig fravær av vann, og mengden sukker avhenger av vekten til den revne frukten..

For å få en vakker rubingele fra barbær, er bærene ferdigkokt.koke barbær

Så snart barbæret blir mykt, tøm vannet og slip bærene med en sil. Velg bein og kast. Vei den resulterende massen for å bestemme den nødvendige mengden sukker.male de kokte bærene

Hell 1 kg sukker i en kilo revet bær. Under konstant omrøring, kok opp blandingen og fjern skummet. Stek til geléen tykner.kok geléen til den er tykk

Ordne det varme arbeidsstykket i 0,5 liters beholdere og pasteuriser i 15 minutter. Rull sammen, pakk inn og la avkjøle.pasteuriser gelé

For å diversifisere smaken av barbærsyltetøy, for å gjøre den rikere og rikere, kan bær kombineres med andre frukter. En veldig uvanlig delikatesse oppnås hvis epler legges til barbæret, bedre enn søte varianter.

Det er godt å bruke slik konservering til å lage paier, helle pannekaker med barbærsyltetøy, eller bare spise en bit med brød. I tillegg er barbærsyltetøy for vinteren et utmerket alternativ til apotekets vitaminer, både voksne og barn spiser det gjerne. God appetitt og vær sunn!

Previous Post
DIY katt hengekøye
Next Post
Ce este util și dăunător sucului de sfeclă