15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kok melonkompott til vinteren

høsting av meloner for vinteren Du kan slukke tørsten og få i deg mange vitaminer ved å lage melonkompott til vinteren. Saftig masse er upretensiøs i behandlingen, dessuten gir det et utmerket resultat. Melonkulturen gir mye høst hvert år, og det er ikke alltid mulig å spise alt på en gang. For at produktet ikke skal gå til spill, kan det bearbeides til andre retter, og kan også konserveres til vinteren. Melon viser seg å være veldig velsmakende i syltetøy, courgette, kompott. Melonkompottoppskrifter for vinteren er enkle og rimelige. På grunnlag av dem kan du komme med din egen oppskrift, men med obligatorisk overholdelse av de grunnleggende reglene, inkludert ubetinget tilberedning av ingredienser. Ellers kan en hermetisk drink skade kroppen, ikke bra..

Fordelene med melon

Frisk melon inneholder vitamin B9 (folsyre), som normaliserer metabolismen. Han deltar også i henholdsvis hematopoiesis, det er nyttig for de som lider av anemi. Dessverre nedbrytes folsyre av høye temperaturer. Resten av vitaminene i litt mindre størrelser (for eksempel vitamin C) styrker immunsystemet, gjør håret skinnende og silkeaktig, sterke negler, samt alt beinvev. Regelmessig inntak av melon kan bidra til å lindre depresjon, irritabilitet, søvnløshet og dårlig humør. Lukten alene er verdt det, men her, hvis du tilbereder en melonkompott for vinteren, kan du lade opp med en drink med kraft selv i en magert periode.

Sporelementer som jern og magnesium har en gunstig effekt på hjertet, blodårene og blodet. Silisium forbedrer huden, stabiliserer nervevev. En stor mengde fiber i melon, setter det på lik linje med medisiner rettet mot rensing av tarmene.

Melon er dårlig for diabetikere.

Melonkompott uten sterilisering

rullet kompott En rask melondrikk er en melonkompott uten sterilisering. Oppskriften gir rask hermetisering av kompott med en ingrediens som tar 1/3 eller en halv boks. Dette er det vanligste konserveringsalternativet for melonkompott..

Steketrinn:

 1. Vask melonen, fjern skallet, fjern frøene for å lage 1 kg fruktkjøtt. Skjær i vilkårlige biter.hakk melon
 2. Hell 0,5 kg sukker på melonsnittet. Vent 4 timer.dekk med sukker
 3. Kok opp 1 liter vann i en kjele og hell i den søte melonen. Kok blandingen i 5 minutter.kok melonkompott
 4. Hell kompotten i glass og kork.

Omtrent 1 kg melon i terninger legges i en 1,5 liters glassburk til toppen. Takket være dette kan du først hente en beholder for hermetisering og beregne hvor mye du skal fylle den med melonbiter..

Melonkompott med sterilisering

melonkompott til vinterenHvis du vil ha en konsentrert melonkompott til vinteren, bør melonen oppta 2/3 av glassbeholderen. I slike tilfeller er det bedre å sterilisere maten før den rulles..

Steketrinn:

 1. Skrell en kilo melon frø og skrell. Skjær i biter.skrell og hakk melonen
 2. Lag sukkersirup: 1/2 liter vann til tre (150 gram) kopper sukker.
 3. Hell en gryte med melonterninger med kokende søtt vann, tilsett 1 ts sitronsyre og kok i 4 minutter.kok melon
 4. Hell alt i en 1,5 liters beholder, dekk til med lokk og send for sterilisering, som skal vare i 10 minutter.sterilisere kompott
 5. Fjern fra formen, stram til med tinnlokk. La avkjøle uten å pakke inn og snu.

Steriliseringstiden til kompotten avhenger av volumet på boksene: 1,5 liter tar 10 minutter, 2 liter – 15 minutter, 3 -liters bokser krever 20 minutter sterilisering. Vannet i pannen må dessuten nødvendigvis nå “skuldrene” på glasset, ellers vil steriliseringsprosedyren være ubrukelig.

Melon og vannmelon kompott for vinteren

I begynnelsen av august begynner vi å nyte smaken av vannmelon og melon. Så hvorfor ikke utvide gleden helt ut i vinter? Dette kan gjøres ved å koke melon og vannmelonkompott til vinteren..

Steketrinn:

 1. Hell 200 gram sukker i 700 gram kokende vann.kok sukker sirup
 2. Skjær 200 gram vannmelonmasse og 200 gram melon i biter.hakk vannmelon og melon
 3. Dekk sirupen med skiver og kok i 10 minutter.
 4. Hell den resulterende kompotten i glass.ferdig kompott fra melon og vannmelon

Melon og plommekompott

Overdreven sødme i melonen kan fortynnes med surheten til plommen. Melon- og plommekompottoppskriften er egnet for å lage den samme melonkompotten med fersken. Ingrediensene vil definitivt inneholde sitronsyre og, om ønskelig, hvitvin.

plomme-melon kompottSteketrinn:

 1. Tilbered 250 gram cantaloupe ved terninger.tilberede melon
 2. Del 10 plommer i to og fjern frøene.skrell plommer
 3. Fortynn 1,5 kopper sukker med 3 kopper vann og kok opp.lag sirup til kompott
 4. Hell plommene i sirupen og kok opp. Ro deg ned. Send inn 2 ss. skjeer vin, melonbiter og kok opp igjen.kok kompott
 5. Tilsett en klype sitronsyre før du koker og hell kompotten i glassene.
 6. Plomme- og melondrikk er klar.

Det er tilrådelig å tilsette sitronsyre til melonkompoter for videre oppbevaring av maten. I melon-eple er det ikke nødvendig, i det erstatter eplesyre sitron.

Melon og eplekompott

Universelle epler passer perfekt inn i alle kompotter, syltetøy og syltetøy. Ved å kombinere en melon med et eple, ha kokt en kompott av melon og epler, risikerer du ingenting. Tvert imot vil du få en uovertruffen drink med en søt og sur smak som fjerner tørst og fyller kroppen med nyttige stoffer. Disse vitale stoffene har en positiv effekt på mage -tarmkanalen, øker appetitten, reduserer kolesterol, bekjemper vitaminmangel og fedme.

Steketrinn:

 1. Vask, kjerne, skrell eplene. skrell og hakk eplerMottok 80 gram eplemasse, skåret i biter.
 2. Lag en sirup av 40 gram sukker og 500 gram vann, og legg deretter terningene med epler. Kok i 8 minutter.kok epler
 3. Ha 100 gram melonmasse i en kjele med sirup og epler. Kok i noen minutter.tilsett melon i kompotten
 4. Hell i en krukke og forsegl for vinteren.eple-melon kompott

Melonkompott for vinteren er ekstremt velsmakende og sunn. Som vist ovenfor kan den tilberedes ikke bare i sin rene form, men også med tilsetning av andre frukter. Enkle tilberedningstrinn vil hjelpe deg med å lage noe eget basert på dem, ta en melon. Du kan ikke bare eksperimentere med smak, legge til andre ingredienser, fargen, konsentrasjonen og metningen vil endre seg. Lykke til med hermetikk!

Previous Post
DIY katt hengekøye
Next Post
Ce este util și dăunător sucului de sfeclă