15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

To alternativer for å lage en trebenk med egne hender

dreiebenk sett Det vanskeligste for de som liker å lage av tre er å gi arbeidsstykket en rund form. En tre dreiebenk vil hjelpe med dette. Med sin hjelp blir vakre dørhåndtak, åpent balustre, originale retter og suvenirer, barneleker, utskårne møbler og mange elementer for innredning enkelt og raskt slipt. Med et ord er en slik maskin i stand til å gjøre et hus til et fantastisk tårn. Dreiebenken er så enkel at alle som vet hvordan de skal arbeide med en drill kan gjøre det med egne hender. Les artikkelen: Treskjæringstimer!

Typer av dreiebenker og deres evner

tre dreiebenk Det finnes mange typer maskinverktøy. De er delt etter ytelse i industriell, designet for små næringer, og stasjonære eller husholdninger. De to første typene brukes i små og store næringer, og det siste alternativet er egnet for hjemmebruk. Som regel er den installert på en arbeidsbenk og det produseres enkeltprodukter på den..

Maskinene er også forskjellige i funksjonalitet. Følgende varianter skiller seg ut:

 1. Ved å snu og kopiere kan du lage flere identiske deler. For å betjene en dreiebenk med en kopimaskin er det nødvendig med en sjablong, ifølge hvilken en eksakt kopi av den lages..
 2. Svinging og fresing har flere alternativer for kjedelige spor.
 3. Dreieskrue er i stand til å kutte tråder og slipe produkter under en kjegle.
 4. Lobotokarny brukes til fremstilling av gjenstander på en bred flat base-basrelieffer, høyrelieffer, volumetriske malerier.
 5. Den runde stangen gir ethvert arbeidsstykke en rund form i tverrsnitt. Det er mye brukt til produksjon av stekel, stiklinger for hagearbeid, håndtak for håndverktøy – meisler, kniver, mopper. Selve arbeidsstykket i en dreiebenk med sirkulær stang er stasjonært, bare treskjærere roterer.

I henhold til graden av automatisering er de delt inn i manuelle, halvautomatiske og CNC-maskiner, der svingeren bare setter arbeidsstykket og slår på det angitte programmet.

Dreiebenk enhet

dreiebenk enhetEn typisk tre dreiebenk består av flere hoveddeler: en elektrisk motor, en seng, en håndvern og en hylse og en hale..

Sengen er grunnlaget for maskinen, alle andre mekanismer er festet på den. Som regel er det støpejernstøpe. Den store vekten til den monolitiske sengen gjør det mulig å redusere utstyrets vibrasjon betydelig, noe som påvirker maskinens levetid negativt..

Hylsen har flere funksjoner. Arbeidsstykket er festet til det og rotasjonen overføres fra den elektriske motoren gjennom spindelen som er installert på den ved hjelp av en beltedrift.

Delenes rotasjonshastighet endres ved å flytte beltet på remskiver med ønsket diameter. Denne enheten ligner på hvordan girene fungerer på en moderne flerhastighetssykkel..

Arbeidsstykket i spindelen holdes i den ene enden av en drivchuck, i den andre en dreiebenk for tre på bakstykket.

Funksjonaliteten til en trebenk kan utvides med en frontplate. En del er festet til den, hvis du trenger å male endene, som ble klemt av patroner.

Maskinene er også utstyrt med kopimaskiner, som lar deg lage flere identiske deler med stor nøyaktighet..

Kort beskrivelse og egenskaper ved dreiebenken STD 120M

dreiebenk STD 120MMaskinen har en enkel og pålitelig design, bevist gjennom årene. Den er installert i skoleverksteder, yrkesskoler, i butikkene til bedrifter og brukes hjemme. Med sin hjelp utføres følgende trebearbeiding:

 • boring;
 • sjablong snu;
 • sliping av roterende deler av forskjellige profiler;
 • vende, avrunde og kutte deler i forskjellige vinkler;
 • behandling av flate overflater ved hjelp av en frontplate.

Enheten til maskinen har sine egne egenskaper:

 • endringen i rotasjonshastighet endres ved å flytte beltet til remskiver med forskjellige diametre;
 • kontrollenheten er plassert på topplaten for maksimal bekvemmelighet under arbeidet;
 • settet med utstyr inneholder flere dyser av spindeltype, som lar deg fikse arbeidsstykker med alle typer ender;
 • For arbeiderens sikkerhet er maskinen utstyrt med et foringsrør og skodder med gjennomsiktige vinduer;
 • en rengjøringsenhet er i tillegg koblet til for å fjerne flis.

Enheten er koblet til et trefaset elektrisk nettverk med en spenning på 380 V og obligatorisk jording.

Hvordan lage den enkleste dreiebenken fra en drill

den enkleste trebenkenSom du kan se, er enheten til denne enheten veldig enkel, og alle kan lage en hjemmelaget tre dreiebenk. Det mest grunnleggende verktøyet for å snu arbeidsstykker er hentet fra en konvensjonell boremaskin. Det lar deg utføre enkelt svingarbeid hjemme og spare på kjøp av spesialutstyr. Boret i dette tilfellet erstatter hylsen og rotasjonsdriften.

dreiebenk i driftI stedet for en støpejernsseng brukes en arbeidsbenk. Vedstoppere er festet på den for å feste en drill og en halestokk. Ryggstoppet er laget av stenger og en justerbar skrue, hvis ende er skjerpet på en kjegle. Svingekuttere for tre er forskjellige vedlegg for en drill, som festes i stedet for en drill.

På en så enkel enhet slipes håndtak for verktøy og dører, enkle dekorative produkter, balustre og mye mer..

DIY tre dreiebenk

dreiebenkstrukturDenne designen er litt mer komplisert, men den har også flere muligheter. I hjertet av en hjemmelaget seng, sveiset av metallhjørner og installert på en arbeidsbenk eller på bena. Spesiell oppmerksomhet rettes mot påliteligheten til sengen, slik at maskinen vibrerer minst mulig under drift. Utformingen av sengen sørger for tilstedeværelsen av en langsgående føring for bevegelse av individuelle elementer.dreiebenk seng

Skjæreverktøyet hviler på håndvernet. Braketten for den må ikke bare bevege seg i horisontalplanet, men også rotere langs aksen til festet. Planet til støtten til føreren må sammenfalle med rotasjonsaksen til delen i behandlingen.altmuligmann

Enhver elektrisk motor som kan repareres av alle husholdningsapparater med tilstrekkelig kraft, kan fungere som en stasjon. Den enkleste måten er å montere spindelen direkte på akselen uten overføringsenheter.snu produktet

Denne metoden er billigere og sparer plass på sengen. Men det har også sine ulemper – det er umulig å regulere rotasjonshastigheten og ujevn slitasje på lagre, som ikke er designet for langsgående belastning..

motorens plasseringDerfor er det verdt å skaffe en egen enhet for spindelen. Dreiemoment vil bli levert av remdrevne remskiver.

spindelEn spindel er en del som fikser arbeidsstykket ved å overføre dreiemoment til det. Kan se ut som et glattannet stopp eller ha skrueklemmer. Versjonen med klemmer kalles en frontplate.

Haleholderen holder arbeidsstykket på rotasjonsaksen. Det enkleste alternativet er en konisk bolt. Et mer komplekst stopp er laget av et bærelager.

For normal drift av maskinen bør sentrene til både hodeplater og håndverksplanet ideelt sett sammenfalle.

Som et resultat bør en hjemmelaget trebenk se slik ut:

montert dreiebenkSpesiell oppmerksomhet bør rettes mot stabiliteten til hele konstruksjonen slik at sterk sidekraft ikke velter maskinen. Dette kan føre til personskade når motoren går. For å eliminere de vanligste feilene når du arbeider med en hjemmelaget enhet, bør du vurdere følgende finesser:

 • arbeidsstykket må rotere på svingeren;
 • før du behandler arbeidsstykket med kuttere, gi det en sylindrisk form (hvis mulig);
 • kutteren skal presses mot arbeidsstykket i en spiss vinkel;
 • endelig sliping utføres med fint sandpapir, denne operasjonen utføres med hansker for ikke å brenne hendene fra friksjon;
 • jo hardere treverk, desto høyere akselrotasjonshastighet.

Når du arbeider med en trebenk, ikke glem sikkerhetsreglene. Arbeideren må bruke verneutstyr – spesialbriller, hansker, om nødvendig, åndedrettsvern.

Mulighetene for en hjemmelaget dreiebenk utvides ved å utstyres med ekstra dyser og enheter – de påfører maling på en roterende del, sliper identiske deler ved hjelp av en kopimaskin og til og med vindtransformatorer.

Enkel hjemmelaget tre dreiebenk – video

Previous Post
Kjøp en elektrisk kultivator for en sommerbolig – fremskynd jordbearbeiding
Next Post
Învățarea pregătirii compostului în pungi pentru hrănirea unei grădini de legume