15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sjarmerende og unik hage bougainvillea – et utmerket valg for de sørlige områdene

hage bougainvillea blomstrer De som har sett bougainvillea minst en gang i livet, kan ikke lenger glemme det, fordi denne planten er en av de vakreste og mest unike. Den eviggrønne buskens hjemland er det varme Brasil, noe som forklarer særegenhetene ved dyrking i det lokale klimaet..

Lyse blomster på grenene, som ligner på origami, er ikke blomsterstander i det hele tatt, men stipuler. Avhengig av variasjonen kan de ha forskjellige farger og til og med nyanser. Blomstene selv, som disse “papir” bladene ligger rundt, er ganske små og presenteres oftest i hvite og gule toner..

Populære typer hage bougainvillea

I naturen er det opptil 20 varianter av bougainvillea, men bare noen hybrider kan overleve i det åpne feltet, og selv da bare i de sørlige områdene. I resten dyrkes planten oftest som innendørs avling. I tillegg kan den ofte finnes i drivhus..

I motsetning til innendørs bougainvillea -arter med sin kompakte størrelse, har hagesorter imponerende vekst og kan nå 10 m uten beskjæring..

Som en hageplante som kan overvintre utendørs, har følgende varianter vist seg godt:

  1. Bougainvillea naken (glatt). Sterkt forgrenende liana opp til 5 m høyde har glatte krypskudd, som ligner med alderen. Bladene er mørkegrønne, med en blank glans. Bracts kan males i forskjellige farger: fra hvitt og gult til oransje og rødt. Blomstrer veldig lenge.
  2. Bougainvillea peruansk. Rett, ikke forgrenende, skudd er dekket med grønn bark og korte pigger. Den blomstrer med gule blomsterstander flere ganger per sesong. Bracts har en annen farge av rosa.
  3. Bougainvillea er vakker. En tett, stor busk med lange, raskt voksende skudd (opptil 10 m), dekket med torner. Bladene er pubescent. Bracts er malt i lilla-rød farge, blekner over tid.

Funksjoner ved voksende hagekryper

Siden bougainvillea i sin natur er en ekte tropican, vokser den i hagen bare i et varmt sørlig klima. Du kan imidlertid plante den som et badekar og ta den med ut om sommeren..

Når jordtemperaturen faller under 5 grader Celsius, dør buskens røtter.

Maksimal varme og lys er det bougainvillea trenger. Det er også nødvendig å vanne det rikelig, men bare om sommeren. Fra høsten bør vanningen gradvis reduseres til de stopper helt om vinteren..

Hvis et kar med en plante går i dvale innendørs, må du av og til fukte jorden slik at den ikke tørker ut i det hele tatt.

Som toppdressing kan du bruke organisk materiale (humus) – tilsett det under planting og mulch bakken under busken. Bruk vår-sommerperioden fosforgjødsel (ikke mer enn 4 ganger i måneden).

Garden bougainvillea trenger regelmessig beskjæring. Om våren er det nødvendig å beskjære grenene for å stimulere forgrening, om sommeren – for å danne en busk, og om høsten – for å kutte toppen av unge grener og fjerne halve lengden i fjor.

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring