15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi dyrker et stort kjekk Sør -Asiatisk Asplenium

Asplenium Sør -asiatisk Blant de mange Asplenium -artene er det verdt å ta hensyn til den sørasiatiske bregnen. Dette ganske store anlegget kan ofte finnes i kontorbygg og til og med i private hus og leiligheter..

I naturen vokser busken på falne trær, og hjemlandet er Øst -Australia.

Beskrivelse av sorten

Planten er en epifyt og er en stor, tett rosett i form av en trakt med store blader. Bladplaten vokser opp til en og en halv meter i lengde, og overstiger ikke 20 cm i bredden. Den er rett, festet til rosetten med et kort blad og utvides oppover. Kantene på bladene er litt bølgete, siden de er litt gjemt langs hele lengden av den sentrale venen.

Bregnerotsystemet er dekket med små skalaer. Den er liten og kort, men tykk og danner mange utilsiktede røtter, takket være den er godt festet og får en stabil vertikal posisjon.

Omsorgsfunksjoner

Sør -asiatiske Asplenium er en av de mest vedvarende bregnerartene, og for å ødelegge den med feil omsorg må du fortsatt prøve. Imidlertid er det noen nyanser du fortsatt bør ta hensyn til når du dyrker en slik bregne. Disse inkluderer:

  1. Rikelig vanning. Sorten er veldig, veldig hygrofil, så den bør vannes regelmessig for å unngå en situasjon der jorda i potten blir en tett, tørr klump.
  2. Støvfjerning. Store blader samler mye støv, så det er viktig å tørke dem med jevne mellomrom med en fuktig svamp eller skylle dem av under rennende vann.
  3. God drenering. Til tross for kjærligheten til vann, vil asplenium reagere på konstant stagnasjon av fuktighet med umiddelbar forfall, derfor er tilstedeværelsen av et dreneringslag i blomsterpotten en forutsetning, samt regelmessig tømming av pannen fra overflødig.
  4. Næringsdressing. For at planten aktivt skal vokse nye blader, og de eksisterende skal forbli saftige og grønne, bør den gjødsles. Denne bregnen er spesielt glad i organiske stoffer, men reagerer også godt på komplekse preparater. Fôringsperioden er den samme som for andre planter, det vil si fra vår til høst. Det er verdt å vurdere at befruktning bare kan påføres våt jord..

Som alle Asplenium -varianter foretrekker den sørasiatiske varianten skyggefulle steder, men det er en av få som kan være i solen..

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring