15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Clivia -transplantasjon: aktuelle tips

clivia transplantasjon Clivia transplanteres når rotsystemet har fylt potten helt og begynner å “bryte ut”. Prosedyren må være fullført før begynnelsen av hvileperioden, som faller i september..

Vallotta cinnabar (et annet navn) er en sørafrikansk kultur. I livssyklusen er det lange sesonger med ro. Takket være dem kan hun komme seg og glede eierne med blomstringen..

Omhyggelig clivia -transplantasjon

På kvelden eller 5 timer før den planlagte prosedyren vannes blomsterpotten rikelig. Hvis slik vanning ikke gir de ønskede resultatene, senkes potten i en bøtte med vann. Klumpen må være mettet med væske og mykne slik at den kan trekkes ut uten problemer. Deretter utføres flere delikate operasjoner:

  • den stumpe siden av kniven holdes mellom gryten og bakken;
  • trekk busken forsiktig for ikke å skade røttene, for da begynner de å råtne;
  • vasket igjen ved å legge blomsterpotten i en bøtte med vann (romtemperatur), og begynne å dyppe til all jord er vasket av;
  • milde bevegelser retter ut og skiller jordstenglene til plantene;
  • la dem tørke litt;
  • kuttsteder som ble dannet under rivning, behandles med aktivt karbon.

Clivia blir transplantert i en tidlig alder. Det er veldig problematisk å jobbe med ti år gamle prøver. Røttene deres er så sammenflettet at det er umulig å skille dem uten skade. Derfor fornyer noen bare topplaget ved å introdusere løs jord (5 cm).

Deretter tar de en gryte og fyller den med ekspandert leire, tørr gjødsel, samt universell jord. Det er viktig å huske at kulturen elsker litt sur jord. Etter det blir plantene prøvd. Rothalsen skal være på nivået med kanten av beholderen.

Deretter drysses røttene med plantejord. Rist blomsterpotten slik at det ikke er luftrom. De beltelignende bladene tørkes forsiktig av støv, og selve blomsten vannes rikelig og presser jorden litt. Sørg for å kutte av peduncle, ellers vil det ta bort styrken som er nødvendig for utvikling av et nytt anlegg.

Gjenopprettingsperiode

Etter en slik “barbarisk” prosedyre, må kulturen gjenopprettes. For dette skapes gunstige forhold. En nybakt frøplante plasseres på et varmt sted ved en temperatur på 20-25 ° C. Og først etter 2 måneder, når han blir sterkere, blir han overført til et kjølig rom – en hvilesone (14-15 ° C). Blant annet desinfiseres jorden før planting:

  • i ovnen i ca 10 minutter;
  • i mikrobølgeovnen i opptil 3 minutter ved optimal temperatur;
  • bruk av en løsning av kaliumpermanganat;
  • brent med kokende vann.

Hver av de uttrykte metodene lar deg ødelegge de patogene bakteriene som er i bakken. En slik clivia -transplantasjon kan betraktes som vellykket, fordi dyrkere kan få opptil 9 unge prøver fra en tett busk..

Previous Post
Dorotheanthus – planting og omsorg i det åpne feltet for krystall kamille
Next Post
Avocado este un copac cu un aspect unic