15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva du trenger å vite når du dyrker astilba i hagen

plante astilba langs reservoaret En av de vakreste stauder å plante i hagen din er astilba (bildet). Hun kom til oss for ikke så lenge siden og begynte å bli massivt brukt til å dekorere stedet først på slutten av det tjuende århundre. Imidlertid innså de som våget å få en ny blomst for seg selv snart alle fordelene med astilba, og kulturen ble raskt veldig populær..

Hvordan er astilba forskjellig fra andre stauder? Ganske enkelt kan den dyrkes i skyggefulle områder. Der de fleste hageblomster strekker seg ut på jakt etter solen og blomstrer dårlig, føles astilba bare nydelig..

“Astilba” fra latin oversetter som “sterk glans”, som er ganske i samsvar med blomstens utseende: bladene skinner mystisk i delvis skygge, og fremhever de mørke områdene i hagen.

Til tross for at stauden ikke er veldig glad i solen, har fargeskalaen ikke lidd av dette i det hele tatt – alle regnbuens farger er tilstede her. Hver avler kan finne en variasjon i henhold til hans preferanser, fordi fargen på astilba blomsterstander er veldig mangfoldig, alt fra klassiske bleke hvite toner til rike mørke farger. Plantehøyder kan også variere. For eksempel er den kompakte japanske astilben (35 cm) og den motsatte den høye Lemoine -astilben (120 cm). Men bladene til alle flerårige arter er like vakre og delikate.

Tidlig på våren er unge skudd av Astilbe farget rødlige, som deretter blir grønne.

Velge et landingssted

Astilba trenger ganske enkelt halvskygge områder (det er ganske forståelig at ikke en eneste blomst vil overleve i fullstendig mørke). Vanligvis, på slike steder, er jorden våt i lang tid, fordi den tørker sakte ut, og dette er en ekstra pol til fordel for astilba. Hvis stedet er fullt opplyst av solen og det ikke er mulig å finne skygger på det, må planten vannes ofte. Astilba vil ikke overleve uten konstant vanning i solen.

Ikke plant astilba under høye trær. De velger næringsstoffer fra jorda innenfor kransens radius, samt fuktighet, som er så nødvendig for astilbe.

En skyggeelskende flerårig busk ser vakker ut både med en enkelt beplantning og som et kontinuerlig lerret, spesielt hvis du bruker varianter av forskjellige farger og veksler dem i striper.

Hvilke planter er astilba kombinert med?

Upretensiøs astilba kombineres overraskende med alle skygge-tolerante og skygge-elskende planter, for eksempel:

  • forskjellige typer bjeller;
  • verter;
  • bartrær av hvilken som helst farge.

Når du planter i grupper, er det verdt å vurdere plantens høyde slik at den underdimensjonerte astilben ikke går tapt under høye og frodige naboer, eller omvendt..

Praktiske tips for bruk av astilba til å dekorere hagen – video

Previous Post
Et utvalg av 16 beste tidlige blomster for å dekorere en sommerhytte
Next Post
Observăm vecinătatea corectă în paturi, creând plantații mixte de legume