15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sjenert, men vedvarende liana philodendron rødmer

philodendron rødmer Alle vet at filodendron er en av de mest krevende innendørsplanter når det gjelder belysning. Imidlertid er det varianter blant dem som ser ut til å være spesielt avlet for mørke rom. Disse inkluderer den rødmende philodendron – fantastisk, velutviklet, liana. Selv i det nordlige rommet vil hun føle seg bra. Samtidig vil slik belysning ikke påvirke blomstens utseende på noen måte – fargen forblir den samme lyse. Hvordan er denne filodendronen annerledes og hva han elsker, la oss finne ut nå.

Philodendron rødmer – hvorfor kalles det så?

Vintreet skylder navnet sitt til fargen. Unge blader, stilker og petioles av philodendron har i utgangspunktet en vakker rød farge. Etter hvert som løvet utvikler seg og modnes, blir løvet grønt, men selve bladbladene forblir røde..

Denne vintreet regnes som ikke-forgrenende. Oftest vokser philodendronen i ett langt skudd som bøyer seg på en bisarr måte. Noen ganger kan imidlertid laterale prosesser vises på den..

Bladplaten til planten er solid, lineær i formen. Nær kronbladet ser bladet ut som et hjerte, men så strekker det seg, og spissen blir langstrakt og spiss. Den totale lengden på arket er ca 20 cm med en bredde på 15 cm.

Den rødmende philodendron er en egen type kultur med sine egne underarter. De mest populære variantene av rødmende liana er:

  1. burgunder. Skiller seg i langsom vekst, trenger sterk diffust belysning.
  2. Smaragd. Har større blader opptil 25 cm lange.
  3. Manet. Sorten er preget av en gul farge på bladene, mens petioles og stilker er røde. Vokser fort.

Hva slags omsorg trenger en liana?

Den rødmende philodendron er imidlertid en stor elsker av fuktighet, som andre arter av denne vintreet. Det må vannes regelmessig, og bladene skal sprayes med jevne mellomrom fra en sprayflaske. Du kan også tørke dem med en fuktig svamp. Blomsten elsker bestandighet og vil reagere på temperaturendringer ved å slippe blader. Rommet skal være varmt, om vinteren er 12 grader nok for det. Men utkastet til philodendron er en skikkelig morder. Å åpne vinduer eller gaten er slett ikke ment for krype. Det er bedre å plassere blomsterpotten på en hylle på veggen eller sette den på østvinduet..

Hvis du overdriver det med vanning og sprøyting, vil vintreet umiddelbart reagere på dette: det kommer dråper på bladene.

For å opprettholde en intens farge fra vår til høst, må planten “mates” med mineralkomplekser. Det er nok å gjøre dette to ganger i måneden med samme pause. Om vinteren trenger ikke philodendron ekstra næring..

Avslutningsvis vil jeg nok en gang minne om at denne ganske store liana trenger støtte. Ellers vil stilken vri seg på jakt etter noe å ta tak i. I tillegg kan det gå i stykker..

Videoanmeldelse av den rødmende philodendronen

Previous Post
Plant en Kadlubitsky -mutter
Next Post
Cultivarea mazărei în aer liber